Deel via

Zet jezelf niet steeds in de wacht: laat je verwachtingen los

Verwachtingen. De meeste mensen gebruiken dat woord zelden tot nooit, maar laten er toch hun hele leven door bepalen. Je weet wel wat het betekent, maar eigenlijk snap je de echte lading niet. De verwachtingen die je projecteert op iemand anders, kunnen nooit volledig ingevuld worden. Dat kan enkel jijzelf. Healingcoach Isabelle Lambrecht roept je op om niet meer te wachten, maar om spontaan vanuit jezelf te leven.

De klassieker: ik verwacht niks van je, enkel ...

Ik verwacht niks, alleen dat je me respecteert, dat je dit voor me doet, dat je me wat aandacht geeft, dat je naar me luistert ... Maar eigenlijk verwacht ik dus niks van jou, want wat ik vraag is toch maar normaal, he. Dat doet een welopgevoed en beschaafd mens nu eenmaal. 

scale-3356284_640Bam! Als jij ook zo denkt, ontneem je in een klap de vrije wil van de ander, vertel je hem wat hij hoort te doen en maak jij er het slaafje van dat mag uitvoeren wat jij denkt nodig te hebben. Je schuift alle eigen verantwoordelijkheid van je af en legt die bij de ander. Op die manier zal je merken dat je relatie onder spanning komt te staan en het onbegrip zal toenemen. En zo blijf je op de carrousel van macht en onmacht zitten, terwijl je nog altijd geen flauw benul hebt van wat verwachtingen en het mechanisme erachter zijn.

Door dingen te verwachten van iemand anders, leg je de verantwoordelijkheid bij hem.Het doekje voor het bloeden, een welopgevoed mens zijn. Wil je niet liever dat zowel de ander als jij eerlijk en authentiek is? Dat je doet wat je gevoel je ingeeft? Neem je eigen verantwoordelijkheid; dat wil zeggen dat jij er alleen voor kan zorgen dat jij je gelukkig en goed voelt. Dat jij een vervuld leven leidt omdat je bezigheden aansluiten op je eigen potentieel. Een ander kan nooit in jouw huid stappen. Jij bent de enige die in je huid zit en jezelf kan ‘invoelen’. Je blijft jezelf indewacht zetten door je verwachtingen op de ander te projecteren. En als de ander het niet doet of snapt, ben je boos op omdat hij jouw ding niet doet.

crow-2191180_640Het is veel leuker om zelf actief je leven te leiden in plaats van te lijden en om lekker en spontaan je eigen ding te doen. Wie vanuit zichzelf leeft, leeft vanuit eigenliefde en eigenwaarde, en verrijkt de wereld dus met pure en eerlijke energie.

Als je leeft vanuit je eigen potentieel, ‘voel je in’ en stuur je aan de hand daarvan actief bij. Leef jij echter vanuit verwachtingen, dan zet jij jezelf in de wacht. Je wacht totdat de ander het voor jou in orde zal brengen, maar je kan wachten tot je een ons weegt, want de ander kan nooit begrijpen wat jij écht nodig hebt. 

Jij bent al een vervuld wezen

Waarop wacht jij?

  • Op erkenning: geef jezelf dan de toestemming om 100% jezelf te zijn.
  • Op liefde en waardering: geef jezelf dan de toestemming om waardevol te zijn.
  • Op het juiste moment: geef jezelf dan de toestemming om vanuit je buikgevoel te leven.
  • Op de juiste partner/collega: geef jezelf dan de toestemming om eerst je eigen partner te zijn.

Er is al een gigantische rijkdom aanwezig in jou!Weet je, jij bent al een uniek vervuld wezen, want je bent al gevuld met een unieke frequentie, potentieel, talenten en gaven. Er is dus een gigantische rijkdom in jezelf aanwezig die jij hier komt ontdekken en zichtbaar maken. Maar juist, je bent een welopgevoed wezen dat geleerd heeft om in een armoedige (arm aan levensmoed) robot te veranderen en dat denkt dat dit beschaafd en juist is.

Ik nodig je graag uit om terug spontaan, eerlijk en authentiek te zijn. Om actief vanuit je gevoel en je wensen te leven en er voluit voor te gaan.

balloons-1615032_640Denk eens aan alle keren dat je graag iets had gedaan, maar dat je jezelf onderdrukte en in de wacht zette. Denk aan de onmacht, woede en pijn die je verwachtingen oproepen. Als jij je daar goed bewust van bent, kan jij nu voor jezelf uitmaken of je dat nog wilt of niet. Als je er klaar voor bent, dan kan jij besluiten om jezelf vanaf nu te bevrijden van deze pauzeknop en om voluit te gaan leven met je buikgevoel (= je gevoel van vreugde) als meesterlijk kompas.

Veel plezier!

Auteur: Isabelle Lambrecht

0 reacties

Login Registreer

Isabelle Lambrecht

Healer
Healer
Isabelle Lambrecht is healer en life coach. Als hooggevoelige had zij meer dan 25 jaar last van fibromyalgie en CVS en een leven dat vierkant draaide. Haar ervaringen gebruikt ze nu om anderen te helpen. Haar specialiteit is het wegnemen van je emotionele en fysieke pijnen via healing op afstand en het coachen in alle levensdomeinen als life coach en via workshops www.isahealing.eu.

Meer artikels van Isabelle Lambrecht

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels