Deel via

Het is weer zalig barbecueweer: zo maak je de perfecte hamburger!

Niets geeft je sneller dat heerlijke zomergevoel dan een gezellige barbecue. Veel mensen kiezen steevast voor een stevige portie vlees met aardappelen in de schil, maar met een barbecue kan je eigenlijk alle kanten uit! Dankzij deze tips van foodblogger Judith Pagrach word jij de koning(in) achter de grill! Bovendien leert ze je 7 geheimen voor de perfecte hamburger. Het water loopt ons al in de mond!

De 8 beste barbecuetips

Wat past er beter bij deze zwoele zomerse temperaturen dan een lekkere barbecue? Ik heb voor jullie de 8 beste barbecuetips verzameld. Wat vind jij lekker op de barbecue? Of wat is jouw ultieme barbecuetip? Laat het weten in de comments!

  1. Steek de barbecue op tijd aan om hem goed heet te laten worden.
  2. kipMarineer je vlees, vis en groentenhapjes op voorhand voor een uitgesproken smaak. Een avond van tevoren is ideaal! Probeer eens de Turkse köfteThaise kipsaté of garnalenspiesjes vanop mijn blog.
  3. Gebruik een tang, geen vork om het vlees om te draaien. Zo blijft het sappig en mals.
  4. Houd rauw vlees goed gescheiden van het bereide vlees! Je wilt niet de volgende dag ziek zijn, toch?
  5. Vis valt snel uit elkaar, leg het daarom in aluminiumfolie of gebruik een speciale metalen vishouder.
  6. Ook fruit is erg lekker op de barbecue. Probeer als dessert eens gegrilde perzik of ananas. Maar ook in hartige spiesjes is bijvoorbeeld mango erg lekker.
  7. Uitgebarbecued? De klassieke marshmallows mogen niet ontbreken als lekkere afsluiter.
  8. Geniet en haal jezelf niet te veel werk op de hals. Simpele salades, brood of hummus als bijgerecht, easy does it!

Barbecueën maar!

hamburgers_smallHoe bak je de perfecte hamburgers?

Oftewel: waarom je al je hele leven hamburgers verkeerd eet. Ja, echt! Wij gingen op zoek daar de beste hamburgergeheimen. Ik heb ze hier op een rijtje gezet zodat jij voortaan de perfecte hamburger zelf maakt én opeet als een pro!

  1. De tomaat leg je beter niet bovenop je vlees, maar juist eronder. Als je eerst een laagje mayonaise smeert, dan tomaat en sla legt, en dan pas de burger, dan is de kans het grootst dat alles op zijn plek blijft.
  2. Een hamburger zou je logischerwijs gewoon zo eten, maar het is beter om je burger om te keren. Dan zal je niet zo’n zompig broodje krijgen, omdat het vocht beter wordt opgevangen door de bovenste helft. Die is namelijk vaak wat dikker.
  3. Het geheime ingrediënt voor lekker vlees voor je hamburger: een scheutje worcestersaus. Daarnaast is het lekker om peper, zout, nootmuskaat, ui, knoflook, chilipeper en eventueel een eitje toe te voegen.
  4. Maak je sla en tomaat aan met een klein beetje olijfolie, peper en zout. Volgens de Nederlandse tv-kok Robert Verweij is dat ‘het verschil tussen een gourmetburger en eentje van een snackbarketen.’
  5. Om je hamburger perfect te vormen, kan je een hamburgerpers gebruiken. Maak hem daarbij ook vooral niet te dik zodat je hem makkelijk kan opeten.
  6. Het perfecte hamburgerbroodje is een brioche die lichtzoet is, zacht en licht geroosterd.
  7. Bedenk lekkere toppings, maar overdrijf niet. Je wilt het broodje immers wel op een normale manier in je mond kunnen stoppen.

Smakelijk!

Auteur: Judith Pagrach

1 reactie

otto
te donker verbrande plekken op het vlees zoals op de foto is slecht voor de gezondheid. vaker omwentelen!
19/06/18 08:49 REAGEER

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels