Deel via

Lyrische reacties en groot succes ‘Je m’appelle Jacques Brel’

June 2018
Heb jij vorige maand ‘Je m’appelle Jacques Brel’ gemist in Vorst Nationaal? Geen nood! Je krijgt een tweede kans. Dankzij het weergaloze succes van de eerste opvoeringen van de ultieme hommage kan je nu ook dit najaar nog gaan kijken in Gent en Antwerpen! Il ne te quitte pas!

Brel leeft!

afficheDat was niet enkel een vaak gehoorde reactie op de uitmuntende vertolking van Filip Jordens in Je m’appelle Jacques Brel, het was ook het algemene gevoel van het publiek dat deze indrukwekkende muzikale hommage bijwoonde in Vorst Nationaal. Zowel op zaterdag 12 als zondag 13 mei, stond dit publiek na afloop minutenlang recht op de banken. Allemaal werden ze op luid applaus getrakteerd: Jordens, zijn muzikanten, het Brussels Philharmonic Orchestra én Jacques Brel zelf, die dankzij authentiek beeldmateriaal en geluidsfragmenten ook prominent aanwezig was. Zelfs tijdens de voorstelling werd de loftrompet al gretig bovengehaald en klonk er meermaals een oorverdovend applaus. 

Je m’appelle Jacques Brel is dan ook een complete Brel-beleving, een muzikale en visuele collage die in al z’n puurheid de ziel, passie, intensiteit en energie van Jacques Brel weet te tonen. Na de lyrische reacties en het grote succes in Vorst Nationaal, mogen ook Gent en Antwerpen zich verheugen op deze ultieme Brel-hommage, veertig jaar na het overlijden (9 oktober 1978) van de grootste chansonnier uit onze vaderlandse geschiedenis.

Bekijk hier het videoverslag:

Je m’appelle Jacques Brel

Je m’appelle Jacques Brel zal op vrijdag 12 oktober (20u) te zien zijn in Capitole Gent en op zondag 14 oktober (19u30) in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen.

Tickets & info: www.30jaarmusichall.be

Foto header: (c) Luk Monsaert
Foto affiche: (c) Jean-Pierre Leloir

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels