Deel via

Micha Marah met doedelzakspelers op het dak van het Sportpaleis!

June 2018
Zangeres Micha Marah klom vorige week samen met enkele doedelzakspelers dapper het dak van het Sportpaleis op om op te warmen voor Music Show Scotland. In november maken zij samen Antwerpen onveilig met een indrukwekkende ‘indoor pipeshow’. Daarvoor moest onze Vlaamse ster natuurlijk de muzikanten ontmoeten én de locatie van bovenaf keuren.

Micha Marah omver geblazen door doedelzakspelers

_DSC8715b‘Mannekes, voor iemand met hoogtevrees gaat dit nog een paar stappen verder dan even uit je comfortzone stappen. Pas op, ik hou van uitdagingen, maar dit is wel heel hoog’, zei zangeres Micha Marah toen ze vorige week donderdag het dak beklom van het befaamde Antwerpse Sportpaleis samen met enkele doedelzakspelers en een delegatie van Music Show Scotland. Aanleiding voor de stunt is de volledig vernieuwde grootste indoor pipeshow, die op 17 november 2018 terugkeert naar het Sportpaleis. ‘Onze Europese tournee liep vorige maand af, maar in het najaar start er een vernieuwde show en die brengt ons terug naar het Sportpaleis. De Belgen nemen deel aan en houden van Music Show Scotland, en speciaal voor onze talrijke fans doen we in Antwerpen iets unieks met Micha Marah. In de jaren negentig nam zij vier albums op met Ierse en Keltische traditionals, muziek die nauw aansluit bij ons repertoire. We hebben onze stoute schoenen aangetrokken en Micha gebeld met de vraag of ze geen zin had om mee te doen tijdens ons Sportpaleisconcert op 17 november, en tot onze blijdschap was ze onmiddellijk gewonnen voor het idee’, zegt Music Show Scotland-bezieler Hans Beerten.

Micha Marah: ‘Voor veel artiesten is het Sportpaleis iets unieks, iets magisch waar je naartoe werkt en waar je ooit wel eens wil spelen. Ik begrijp dat en ik heb dat geluk mogen ervaren toen ze mij uitnodigden voor de “Houden Van”-concerten, maar dat kan je niet vergelijken met Music Show Scotland. Ik kende het gezelschap van de YouTube-filmpjes, daardoor wist ik dat ze kwaliteit en authenticiteit, twee kernwaarden die ik zelf ook hoog in het vaandel draag, belangrijk vinden. Daarom heb ik toegezegd en mijn overtuigde “ja” is alleen maar gegroeid toen ik drie weken geleden bij hen te gast was in Denemarken. Het was een van de laatste halten van hun Europese tournee en ik moet zeggen dat ik omver ben geblazen door de manier waarop dit warme gezelschap muziek maakt. Alles klopt: de kostuums, de doedelzakspelers, het indrukwekkende kasteel, maar ook de familiale warmte en gastvrijheid die de familie Beerten en hun enthousiaste vrijwilligers uitstralen. Ik ben met unieke beelden van achter de schermen naar huis gekomen. Die zie je binnenkort in een leuke tv-special en online op de sociale media. Daarnaast ben ik 17 november in het Sportpaleis aanwezig om samen met Music Show Scotland een paar Schotse klassiekers te zingen. We zijn nog volop aan het kijken naar het repertoire, maar voor mij wordt dit een unieke ervaring. In september word ik 65 en van zo’n geschenk, zo’n unieke samenwerking, had ik alleen maar durven dromen. Ook als ik daarvoor mijn hoogtevrees moet overwinnen en het dak van het Sportpaleis moet beklimmen, blijf ik het leuk vinden’, zegt Micha lachend.

Music Show Scotland

Tickets voor de vernieuwde tournee van Music Show Scotland kan je telefonisch bestellen op 070/345.345 (Max. €0,30/Min) of

via deze link voor de opvoering op 17 november in het Antwerps Sportpaleis, en
via deze link voor de opvoering op 12 januari in Vorst Nationaal.

Micha Marah is te zien in de show in het Antwerpse Sportpaleis.

Foto's: (c) Roland Hermans

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels