Deel via

Sportjournalist Ruben Van Gucht toont BMX-trucs in het Sportpaleis

Vorig jaar zagen honderdduizenden kijkers in het programma ‘Voor de Ronde’ hoe sportanker Ruben Van Gucht, samen met tientallen wielertoeristen en ex-renners, zijn eigen Ronde van Vlaanderen fietste. De sportieve, populaire Van Gucht houdt van een stevige (sportieve) uitdaging, en daarom ruilt hij voor Nitro Circus Live zijn koersfiets in voor een BMX. Op 9 december toont hij zijn trucs in het Sportpaleis!

Berekend risico

'Ik ben geen zanger, wel een sportman en dus lijkt het mij fijn om eens in het Sportpaleis te staan, samen met meervoudig X-Game medaillewinnaar Travis Pastrana die mij uitdaagde om enkele freestyle BMX-tricks aan te leren. Peace of cake? No way. Het is een kwestie van focussen, snelheid en berekende risico’s. Voor mijn avontuur krijg ik de hulp en de steun van Brent Minne en Kenneth Tancré, twee Belgische wereldtoppers die aangesloten zijn bij Grounded BMX. Zij begeleiden mij de komende weken en stomen mij klaar voor het Sportpaleis. Zodra ik terug ben van het WK in Rusland, starten de voorbereidingen', zegt Ruben Van Gucht. 

a_DSC8524bHoe hij het klaarspeelt, blijft een raadsel, maar sportanker en journalist Ruben Van Gucht beheerst de kunst om de dagen en uren zo efficiënt mogelijk te benutten, waardoor hij meer zaken voor elkaar krijgt dan de gemiddelde mens. Naast zijn doortochten in Het Journaal en Sportweekend, is hij gastheer van Extra Time Koers, De Kleedkamer, presenteert hij zaterdagmorgen De Weekwatchers, staat hij op het podium met zijn theatershow Sportman en als vaste aangever van Jacques Vermeire. Ondanks zijn helse werkritme maakt de populaire Van Gucht ook nog bewust tijd vrij om te sporten en ook daarin gaat hij op zoek naar extra kicks. ‘Voor “Voor de Ronde” was ik al benaderd door Nitro Circus met de vraag of ik zin had om mee te werken aan hun nieuwe Europese “You Got This”-tour. Die start 20 november in Birmingham en eindigt op zondag 9 december met een middagvoorstelling in het Antwerpse Sportpaleis. Travis Pastrana is de grote bezieler van Nitro Circus. Een icoon, een levende legende die grenzen verlegt. Hij is het die als eerste een frontflip deed tussen twee pontons op de Londense Thames. Dat soort van spectaculaire gekkigheid trekt mij wel aan en daarom heb ik “ja” gezegd toen ze mij vroegen om mee te werken aan hun show in het Sportpaleis.’ 

Ruben Van Gucht zal op 9 december in het Sportpaleis enkele freestyle BMX-trucs laten zien. Om zijn optreden tot een goed einde te brengen, krijgt hij daarbij de hulp van onze 8-voudige Belgische BMX-kampioen Kenneth Tancré van Grounded BMX. Kenneth, momenteel top-20 op de wereldranking, zegt dat Ruben voor een grote uitdaging staat: ‘Trainen en focussen, dat telt bij BMX en het is inderdaad niet zonder risico’s. Een Bunny-hop lijkt simpel, maar het vraagt behoorlijk wat oefening en techniek. Ruben is sportief en heeft de ideale lengte, waardoor het hem moet lukken om enkele basistechnieken aan te leren. Benieuwd wat dat geeft als hij in het Sportpaleis staat, aangemoedigd door 12.000 enthousiastelingen. Hij zal die steun in alle geval goed kunnen gebruiken, ook de komende weken wanneer hij echt begint te oefenen. Ik kijk er naar uit om met hem te trainen’, zegt de West-Vlaamse Tancré.

De Nitro Circus You Got This-tour brengt Travis Pastrana in actie, samen met de beste en strafste sporters in FMX (Freestyle motorcross), BMX, scooter en inline, en uiteraard ook de meervoudige X Games-medaillewinnaars en de kampioenen van de Nitro World Games. Travis Pastrana coacht het internationale sterrenteam en stuwt hen naar nooit geziene prestaties en tricks, verpakt in een gloednieuwe show met nieuwe, gigantische rampen en buitensporige uitdagingen. ‘Deze show is nog toegankelijker, nog spannender en nog adembenemender dan de vorige’, zegt Travis Pastrana, die zelf ook meerijdt. Naast Travis zijn ook FMX-riders Josh Sheehan, Bilko Williams en Adam Jones van de partij. Ook BMX-riders Ryan Williams, James Foster en Jed Mildon zakken af naar Antwerpen. Ruben Van Gucht zorgt met enkele BMX-stunts voor de warming-up.

Nitro Circus Live

Tickets voor Nitro Circus Live op zondag 9 december om 17.00 uur in het Antwerps Sportpaleis, bestel je op teleticketservice.com of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

tour

Foto's: (c) Roland Hermans

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels