Deel via

Uit je comfortzone stappen? Ga liever op zoek naar je échte comfortzone

De laatste jaren heeft het woord ‘comfortzone’ een ietwat negatieve bijklank gekregen. Steeds weer wordt er vanuit verschillende hoeken op gehamerd dat je maar beter uit je comfortzone stapt als je wilt groeien of vooruitkomen. Healingcoach Isabelle Lambrecht ziet het anders: zij vindt dat er niets mis is met in je comfortzone te blijven, zolang het maar die van jou is.

Je eigen comfortzone ontdekken

Op zich is er helemaal niks mis met handelen vanuit je comfortzone of vanuit datgene waar je goed in bent. Integendeel, het is zelfs super belangrijk om je eigen unieke comfortzone te ontdekken en van daaruit te leven.

Wat is dan het probleem? Wel, dat hangt af van de soort comfortzone waarin je je bevindt.

Wie mijn artikels volgt, weet ondertussen dat het leven een duaal concept is dat uit twee pijlers bestaat: je hebt de pijler van je hoofd/denken en die van je ziel/gevoel. Elke mens heeft een unieke frequentie en draagt met andere woorden unieke informatie in zich. De wetenschap heeft al lang geleden bewezen dat het DNA van elke mens uniek is. In dat DNA ligt al je potentieel, al je gaven en talenten, te wachten totdat jij klaar bent om ermee te spelen en het te optimaliseren.

De zone van je ouders bood je een soort van valse veiligheid en zekerheid. Zo 'verkocht je je ziel aan de duivel'.boy-926103_640Als kind was je je echter nog niet bewust van dat potentieel omdat je geen tijd had om vanuit het contact met jezelf te leven. In plaats van contact te maken met jezelf, probeerde je in de gunst te komen van je omgeving. Je bleek immers nood te hebben aan voldoende eten, drinken, liefde en aan onderdak. Als kind reageerde je hierop door in de zone van je ouders te proberen te komen en te blijven. Je stapte zowaar de comfortzone of het verhaal van je ouders binnen. Die zone is echter totaal on-eigen en ziele-vreemd, maar ze bood je een soort van valse veiligheid en zekerheid. Het is zoiets als het spreekwoordelijke ‘je ziel aan de duivel verkopen’, want om in deze zone te kunnen komen en blijven, moet je jezelf kleiner maken, veel van je kunnen en zijn afwijzen/negeren en je loskoppelen van je gevoel.

Wat en wie ben je dan nog? Een soort kopie, een soort marionet, een soort robot, alles behalve je ware zelf en potentieel. Het is alsof je in een soort van donkere enge box vertoeft en elke teen die je erbuiten wil zetten, vrees je te verliezen. Dat is je valse comfortzone waaraan je gebonden bent door angst, twijfel en onzekerheid. Het is die comfortzone die je mag verlaten of liever inruilen voor je echte comfortzone.

Respecteer je eigen grenzen

psychology-2422442_640Als je leeft vanuit je valse comfortzone, leef je in de zone van je denken en schakel je je voelen uit. Hierdoor kan je steeds over de grenzen gaan die je lichaam je aangeeft. Topateleten die steeds maar weer hun grenzen ‘verleggen’ bijvoorbeeld, worden daarvoor genadeloos afgestraft, want op heel jonge leeftijd zijn ze al ‘afgeschreven’ en is hun lichaam kapot op sommige plekken. In een job of een relatie die op je denken gebaseerd is in plaats van op je gevoel, word je depressief en ziek.

Laat jezelf toe om je onbegrensde mogelijkheden en groei te ontdekken binnen je eigen comfortzone.Leven in de materie, is leven binnen een duidelijke afbakening die mee bepaald wordt door het lichaam dat je ziel hier gekozen heeft. Je lichaam is je perfecte instrument! Leer het ook als dusdanig te gebruiken. Door in te voelen bij jezelf,  kan je binnen je eigen unieke comfortzone steeds bijsturen zodat het leven zo verrijkend en comfortabel mogelijk blijft voor je.

Je valse comfortzone is vervuld van angst, onzekerheid, twijfel, logica, gebrek, engheid, overleving, frictie, gevecht/verdediging, jezelf bewijzen, denken en in het hoofd leven, onduidelijke structuur waardoor je over je eigen grenzen gaat. Die mag je nu inderdaad verlaten en inruilen

voor ...

people-1230872_640... je eigen unieke comfortzone die vervuld is van levensvreugde, passie, nieuwsgierigheid, beleving, stromen en flexibiliteit, kracht, jezelf zijn en manifesteren, voelen en in je lichaam aanwezig zijn,  dankbaarheid, vertrouwen, onlogica, voelend weten, ruimtelijkheid en vrijheid, duidelijke structuur waarin je je eigen grens erkent.

Maak de keus en geef jezelf de toestemming om eindelijk te leven binnen je eigen duidelijke comfortzone en grenzen en ontdek daarbinnen je onbegrensde mogelijkheden en groei. De zekerheid die je te danken hebt aan leven vanuit je gevoel is fantastisch, magisch en echt.

Ben jij bereid om alle logica en valse zekerheden los te laten?

Have fun!

Auteur: Isabelle Lambrecht

0 reacties

Login Registreer

Isabelle Lambrecht

Healer
Healer
Isabelle Lambrecht is healer en life coach. Als hooggevoelige had zij meer dan 25 jaar last van fibromyalgie en CVS en een leven dat vierkant draaide. Haar ervaringen gebruikt ze nu om anderen te helpen. Haar specialiteit is het wegnemen van je emotionele en fysieke pijnen via healing op afstand en het coachen in alle levensdomeinen als life coach en via workshops www.isahealing.eu.

Meer artikels van Isabelle Lambrecht

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels