Deel via

Gerard Joling is de Topper op het Festival van de Ambiance!

July 2018
Voor de 8ste editie van Festival van de Ambiance op 1 december hebben de organisatoren opnieuw een Topper gestrikt. Na eerdere passages van René Froger en Jan Smit, voegen ze nu Gerard Joling als headliner toe aan de affiche. Eindelijk kunnen zijn talrijke Vlaamse fans hem dit najaar hier nog eens aan het werk zien, zij aan zij met De Romeo’s, Willy Sommers, Christoff en vele anderen!

Gerard Joling

De Soundmixshow met Henny Huisman was in 1985 één van de meest bekeken tv-programma’s. Het kijkcijferkanon was voor heel wat artiesten een springplank, bijvoorbeeld voor Helmut Lotti, Marco Borsato en ook voor Gerard Joling. Zijn imitatie van Don McLean’s klassieker Crying was goed voor de derde plaats én zijn rechtstreekse doorbraak in Nederland en België. Met Love Is In Your Eyes en Ticket To The Tropics scoorde Joling direct twee nummer 1-hits in Nederland. Hij combineerde zijn charismatische persoonlijkheid met een bijzondere stemtechniek, waardoor hij een paar octaven hoger kan zingen dan zijn collega’s. Het zorgde ervoor dat hij in de jaren tachtig even populair en beroemd was als Michael Jackson en Wham!

Zijn grootste hit scoorde Joling in 1989 met No More Bolero’s. Wekenlang stond het nummer op 1 in de Nederlandse hitlijsten en het domineerde ook de Belgische en Aziatische charts. Daarna was het slim gezien van Joling om samen met Playmate en Flodder-actrice Tatjana Simic Can’t Take My Eyes Off You van Boys Town Gang te voorzien van een remake. Dat werd voor hem een zoveelste succesverhaal.

Joling houdt van controverse, risico’s en stunts. In 2007 slaat hij iedereen met verstomming door met de Nederlandstalige single Maak me gek opnieuw een nummer 1-hit te scoren. Doorheen de jaren is het aantal Joling-fans blijven aandikken, mede dankzij zijn succesvolle tv-programma’s (Geer & Goor, K3 zoekt K3, dat hij samen met Niels Destadsbader presenteerde) en zijn deelname aan de Toppers, een gelegenheidsband die hij vormt met collega-toppers Jan Smit, Jeroen Van der Boom en René Froger. Jaarlijks ontvangt het viertal tienduizenden fans tijdens de uitverkochte concerten in de Johan Cruijff ArenA. ‘De positieve ervaringen van Smit en Froger, hebben Gerard over de streep getrokken, waardoor hij op 1 december zijn Festival van de Ambiance-debuut maakt in het Gentse Kuipke. Wees gerust, het publiek en de fans gaan hem met de nodige egards ontvangen’, klinkt het bij de organisatie.

ambianceHet Festival van de Ambiance

‘Ons festival schakelt een tandje hoger: met het ‘Ambiance Café’ is er een gloednieuwe vip-formule. Onze bezoekers kunnen gebruikmaken van parkeerfaciliteiten. We blijven inzetten op mobiliteit en bereikbaarheid en we investeerden in onze line-up met drie debutanten: Gerard Joling, Get Ready! en Herbert Verhaeghe. Zij krijgen het gezelschap van vaste waarden: De Romeo’s, 2 Fabiola, Lindsay, Swoop, Sergio, Willy Sommers en Christoff. Tien topartiesten, die onze feestvierders en muziekliefhebbers in de tribunes op 1 december een onvergetelijke avond gaan bezorgen’, zegt festivalwoordvoerder Kurt Frederickx.

Het Festival van de Ambiance 2018

zaterdag 1 december in ’t Kuipke Gent

Tickets bestel je op www.ticketkopen.eu


Festival van de Ambiance is een organisatie van House of Entertainment. 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels