Deel via

Poëzie: Oase in groen

Mijmering in mijn tuin

Moment van leven
Rustig blijven staan
Voelen wat je hebt
Weten wie je bent

En verder gaan
Het hoofd leeg
Het hart vol
Doorgaan
Vallen
Steeds weer opstaan

Diep inademen
Zuurstof om te leven
Om dan krachtig uit te ademen

Ontdekken wat het is
om gelukkig te zijn
Weinig kan veel zijn

Mijn handen liggen stil
Niets moet, niets is toevallig
Moment van stille rust

Overdenking
In zalig niets zijn
Alleen maar te zijn

 

Dit gedicht werd ingezonden door rdckx.


Schuilt er in jou ook een dichter? Stuur dan jouw gedicht naar redactie@sennetmagazine.be en wie weet lees je het wel in één van de volgende edities van SenNet Magazine! 


 

16 reacties

epicurio
Mooi door zijn eenvoud. De natuur biedt inderdaad de mogelijkheid tot rust en meditatie. Bravo dit op zo'n serene wijze weer te geven.
11/07/18 07:10 REAGEER
SUPEROMI
Bete,

Dit is weer een vers naar m'n hart.Ook ik kan in de natuur tot rust komen, hoofd leeg en hart vol....héél juist uitgedrukt. Bedankt omdat ik mocht meegenieten !
Els
12/07/18 17:14 REAGEER
rdckx
Paul en Els, inmiddels beste lezersvrienden, hebben jullie ook zo van langsom meer de indruk dat de rubriek “cursiefjes” vooral ons drietjes met zijn gevoelige snaren beroert.
Mijn hoop is dat ze toch stiekem veel meer harten dan we vermoeden, kunnen raken in deze steeds harder wordende wereld.
Mijn dank gaat naar jullie die mij steeds door lieve reacties verder stimuleren om met woorden mijn diepste ik te openen door mijn gevoelens en gedachten kwetsbaar uit te schrijven.
Ik schrijf ze al langer, het is slechts sinds een jaar dat ik ze ook door anderen laat lezen. Rita
15/07/18 22:57 REAGEER
SUPEROMI
Ja hoor Rita, ik vind dat ook. Zo jammer hé....want ik ben er zeker van dat er héél veel talent onder ons is. Ieder op z'n eigen unieke manier, in z'n eigen genre. Maar forceren kunnen we dit niet. Ik kom regelmatig eens een kijkje nemen, af en toe stuur ik een vers door maar meer zit er niet in.
ik geniet ook van de "onder-ons-babbeltjes" . Het is net of we elkaar een klein beetje intiemer kennen - toch zijn we gewoon vreemden voor elkaar. Het zijn "woorden en zinnen" die ons binden een fijn gevoel ! Dankjulliewel ! - Els/Omi
17/07/18 10:03 REAGEER
Crea3
Prachtig verwoord.
Hieruit komt de rust je tegemoet.
Bedankt voor het delen.
Crea3
17/07/18 14:25 REAGEER
trish
Indien jullie graag contact met elkaar zouden hebben kan dat via ons Forum. Hieronder de gegevens:
https://www.seniorennet.be/forum/viewforum.php?f=47&sid=aa4c05b9ea97de8dfaaa8d2a177452e3

succes!
17/07/18 17:09 REAGEER
epicurio
Mooi van jou trish om ons met elkaar in contact te brengen. Ik heb mij met heel veel moeite in het Forum geregistreert. Maar weet niet hoe ik via deze weg met superomi en rdckx in contact kom.
18/07/18 13:54 REAGEER
SUPEROMI
Trish,

't lukt me niet.....zò jammer ! 'k zal nog wel eens proberen.....
Maar het kan ook via één van de mailgroepen, ik stel de babbelbox voor.... 't is maar een idee
Als jullie geïnteresseerden dit zouden lezen......daar kunnen we privé onze gegevens uitwisselen en nog zoveel meer. Wie weet ......
Omi/Els
19/07/18 11:16 REAGEER
epicurio
Beste Els,
Ook dat lukt mij niet. Ik voel mij een "computerkluns".
…. ik verraad hiermee dat ik de bedoeling had je als cadeau via de post een exemplaar te bezorgen van mijn verhalenbundel "Gekke en "beestige" verhalen", maar dat kan ik enkel als ik je persoonlijke gegevens heb en dat moet je zeker niet via deze weg doen.
19/07/18 12:34 REAGEER
SUPEROMI
Hallokes,

Wat super-lief van je......zo'n bundel heb ik niet al heb ik veel gedichten gemaakt. 'k Zou dat met plezier lezen.....maar op een groep inschrijven is ècht niet moeilijk.....gewoon de instructies volgen. Als je achter je nicknaam een cijfer zet is dat al makkelijker in "binnen" te geraken.
En nee, m'n gegevens ga ik hier niet zetten, dàt zou te gek zijn....Maar ik probeer àlles om aan die bundel te geraken. Ik pieker me gek hoè we contact kunnen maken....probeer nog eens op die mailgroep. Mijn nicknaam daar is OMI en dàn is 't een fluitje van een cent...'k Zou je direct herkennen denk ik....allez, komaan ! Grtjes - Els
19/07/18 12:59 REAGEER
rdckx
IOSMAN NO THANK YOU
21/07/18 13:40 REAGEER
rdckx
Paul en Els,
'k sta ondertussen ook "te staan" op het forum. Als je de gebruikerslijst aantikt, prijk ik als rdckx (hahaha) juist boven Epicurio, maar daar staat dan voor mij ook de ezel stil. Wat nu ??
En babbelbox, Els, bedoel jij daarmee de chatbox onder "community", maar ook daar breekt mijn klomp...
Dus we zullen maar gewoon doorgaan met onze zielsgedachten in gedichtjes mondjesmaat voor te leggen aan de redactie.... (ik heb dit jaar overigens zelf al enkele tekstjes rechtstreeks geintroduceerd onder de vlag van "grappig of schattig", in de hoop dat de lezer mij het niet kwalijk neemt dat mijn hersenspinsels niet altijd de lading van grappig of schattig dekken, tot nu toe heeft niemand me hiervoor echter al op de vingers getikt, dus wij zetten door.... Rita
22/07/18 20:03 REAGEER
epicurio
Beste Rita,
Ik heb je pas een berichtje gestuurd op Forum. Hopelijk kun je het oppikken.
groetjes,
paul
23/07/18 09:10 REAGEER
SUPEROMI
Hallo redactie van Sennet,

Ik ondervind problemen om binnen te geraken - mag/kan er geen vers meer geplaatst worden ? Zijn er nog anderen met dit probleem ?
Groetjes Els/OMI
23/07/18 21:15 REAGEER
epicurio
Ik heb hetzelfde probleem. Teksten die ik recent heb verstuurd, lijken niet ter plaatse te geraken.
Aan de redactie om te kijken wat er scheelt. Of ligt het aan de komkommertijd?
Groetjes
paul
24/07/18 08:06 REAGEER
rdckx
Dat is een probleem dat blijkbaar wel eens meer de kop opsteekt. In mei deed zich dit ook al eens voor dat via het e mail adres ( redactie@sennetmagazine.be) geen contact kon gelegd worden, nu dus weer, ook ik geraakte er niet door en kreeg van de "systemadministrator" ( = de god van internet) volgende message :
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------The following recipient(s) cannot be reached:

Seniorennet (redactie@sennetmagazine.be) on 23/07/2018 20:08
550 5.1.1 recipient domain not found
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SENIORENNET - IT OPERATOREN : to the rescue gevraagd !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24/07/18 09:11 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels