Deel via

Tover het zonnetje op je bord met deze heerlijke salades!

Heb jij met dit warme weer nog veel zin om uitgebreid te staan koken? Wij ook niet. Met een salade zit je dan meestal goed. Ze staan vaak snel op tafel, zijn lekker licht en gezond en je kan er eindeloos mee variëren. Foodblogger Judith Pagrach houdt van goedgevulde salades boordevol smaak. Zoals deze drie toppertjes hieronder!

Salade met makreel, krieltjes en gegrilde paprika

Makreel is een lekkere smaakmaker en een gezonde vette vis. De paprika's kun je kant-en-klaar gegrild kopen, maar als je ze zelf grilt, smaken ze zo veel lekkerder. Bovendien is het echt niet moeilijk! In de tijd dat de krieltjes koken, gril jij de paprika's in de oven. Hierdoor worden ze lekker zacht en smaken ze nog iets zoeter. Een perfecte tegenhanger voor de hartige makreel en kappertjes. 

Ingrediënten

  • makreel

    600 gram krieltjes
  • 4 puntpaprika's
  • 3 eieren
  • 150 gram gerookte makreelfilet
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 2 el kappertjes
  • 1 bosje verse dille

Receptinformatie

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Aantal personen: 2
Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Borstel de krieltjes schoon en breng ze aan de kook. Kook 15 minuten.
  3. Plaats de paprika's direct op het rooster in de oven en gril de paprika's gedurende 10 minuten.
  4. Kook intussen de eieren in 5 minuten hard (of langer of korter naargelang je voorkeur voor hardgekookt of zachtgekookt).
  5. Spoel de paprika's af met koud water en trek met een scherp mesjes het vel eraf. Snijd de zaadlijsten eruit en snijd de paprika's in lange repen.
  6. Giet de aardappels af en spoel af met koud water.
  7. Leg de aardappels en de paprika in een grote schaal. Breek de makreel en verdeel over de schaal.
  8. Pel de eieren en snijd ze in kwarten. Leg de eieren op de salade en maak af met kappertjes, olie en verse dille.

Smakelijk!

Salade met zalmkoekjes

zalm

Het recept vind je hier terug!

Venkelsalade met appel, pecannoten en sinaasappel

appel_1

Het recept vind je hier terug!

Auteur: Judith Pagrach

0 reacties

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels