Salade met makreel, krieltjes en gegrilde paprika
Makreel is een lekkere smaakmaker en een gezonde vette vis. De paprika's kun je kant-en-klaar gegrild kopen, maar als je ze zelf grilt, smaken ze zo veel lekkerder. Bovendien is het echt niet moeilijk! In de tijd dat de krieltjes koken, gril jij de paprika's in de oven. Hierdoor worden ze lekker zacht en smaken ze nog iets zoeter. Een perfecte tegenhanger voor de hartige makreel en kappertjes.
Ingrediënten
- 600 gram krieltjes
- 4 puntpaprika's
- 3 eieren
- 150 gram gerookte makreelfilet
- 1 el extra vergine olijfolie
- 2 el kappertjes
- 1 bosje verse dille
Receptinformatie
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Aantal personen: 2
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Borstel de krieltjes schoon en breng ze aan de kook. Kook 15 minuten.
- Plaats de paprika's direct op het rooster in de oven en gril de paprika's gedurende 10 minuten.
- Kook intussen de eieren in 5 minuten hard (of langer of korter naargelang je voorkeur voor hardgekookt of zachtgekookt).
- Spoel de paprika's af met koud water en trek met een scherp mesjes het vel eraf. Snijd de zaadlijsten eruit en snijd de paprika's in lange repen.
- Giet de aardappels af en spoel af met koud water.
- Leg de aardappels en de paprika in een grote schaal. Breek de makreel en verdeel over de schaal.
- Pel de eieren en snijd ze in kwarten. Leg de eieren op de salade en maak af met kappertjes, olie en verse dille.
Salade met zalmkoekjes
Het recept vind je hier terug!
Venkelsalade met appel, pecannoten en sinaasappel
Het recept vind je hier terug!
Auteur: Judith Pagrach
0 reacties