Deel via

Door te ‘ont-moeten’ ontmoet je je echte zelf

‘Ont-moeten’, een schitterend woord, zeker in een maatschappij waarin alles moet. Wist je dat je in 85% van de zinnen die je zegt, jezelf trakteert op het woord ‘moeten’? Je denkt misschien dat dat bij jou niet het geval is, maar allicht gebruik je het woord vaker dan je zelf beseft. Zo leg je jezelf enorme grenzen op en verlies je je spontaniteit. Healingcoach Isabelle Lambrecht roept op om komaf te maken met al dat moeten!

Wat is de impact van 'moeten' op je leven en lichaam?

man-trapped-inside-bottle-1399972560Y2zDoor te veel te ‘moeten’, ontdoe je je van je spontaniteit en isoleer je je van je gevoel, stomp je je af en leg je jezelf grenzen op. Voel maar eens wat de energievortex rond je hart doet, als je zegt: ‘Ik moet nog ...’. Je zal merken dat de energiedraaikolk als het ware naar binnen slaat en zorgt voor een soort van druk op je hartstreek. Je merkt ook dat je creativiteit stilvalt want je stapt al in een voorgekauwd, vaststaand beeld. Verder zorgt het woord voor spanning en verkramping in je lichaam, want met ‘moeten’ verban je creativiteit, fantasie en flexibiliteit omdat het kader is geschapen. Je vrijheid en zelfexpressie is aan banden gelegd.

Verander 'moeten' naar 'mogen' en je zal je duidelijk verbonden voelen met alles om je heen.water-3211175_640Je kan echter ook op een andere manier contact maken met je eigen veld of de begrenzing die je ziel zelf heeft gekozen. Zo kom je op aarde spelen met materie. En materie is begrensde energie of afgebakend en zichtbaar gemaakt potentieel. Wanneer je het woord ‘moeten’ verandert in ‘mogen’, zal je voelen dat de energievortex rond je hart zich als het ware opent en als twee voelsprieten naar buiten reikt. De ene voelt goed aan en de andere niet, zo kan je gemakkelijk keuzes maken die je op het lijf geschreven zijn. Je merkt hierbij dat je energie levendiger en groter wordt, allerhande gedachten en mogelijkheden dienen zich aan. Je merkt een soort van opgewondenheid en nieuwsgierigheid en je voelt je opgewekt en actief. Je ondervindt een duidelijke verbondenheid met alles om je heen.

Wie ‘ont-moet’, maakt contact met zichzelf

‘Ont-moeten’ houdt in dat je iets ervaart vanuit een spontaan contact met jezelf en dat je je laat verbazen door de vorm waarin het tot jou komt. Een ‘ont-moeting’ is telkens een verrassing, een stukje herkenning. Puzzelstukjes vallen in elkaar, maken een hechte verbinding. Het is een soort van samenkomen of geraakt worden zonder oordeel, want alles mag en kan. Het is dit moment van totaal aansluiten bij, volledig openstaan voor en geraakt worden door iets of iemand dat je inzicht geeft in een facet van jezelf.

Wie leeft vanuit 'moeten', ontmoet weinig want alles is al ingekleurd op voorhand.allef-vinicius-180699-unsplashWanneer het moeten wegvalt, sta jij open en ben je als een onbeschreven blad. Telkens je van visie verandert, herschep jij je leven, telkens jij je visie herkauwt, bestendig jij je leven. Hoe meer je vanuit overgave en vanuit het contact met jezelf in het leven staat, hoe meer je vanuit je potentieel leeft. In deze zijnstoestand voel jij steeds in wat goed voor je voelt en wat jij wil ontmoeten of aantrekken in je leven. Wie leeft vanuit ‘moeten’, ontmoet weinig want het is al allemaal ingekleurd, en wat naar je toe komt vanuit 'moeten', voelt altijd oneigen en onprettig aan.

Ben jij er klaar voor om alle ‘moetens’ uit je vocabulaire te schrappen? Geef jezelf dan elke morgen de opdracht om je bewust te zijn van wanneer jij het woord ‘moeten’ gebruikt. Vervang het dan door ‘mogen’ en ontdek zo wat je echt wil. Laat je gevoel je leiden en weet dat je op die manier de magie en de oneindige mogelijkheden van het leven ontsluit.

Auteur: Isabelle Lambrecht

7 reacties

paradelta
zijn er lezingen? Is er een werkgroep die ons dit kan aanleren die deze materie behartigd?
31/07/18 08:31 REAGEER
Ronin
Aan iedereen die het aanbelangt,
Het enige wat moet is ademen, indien je dat niet doet ga je dood.
Al de rest is wat je zelf wilt. Dus denk daaraan, en stel je de vraag, “WIL IK DAT WEL?”.
De wereld loop vol met ongelukkige mensen die zogezegd moeten. Denk er aan, belangrijkste persoon in jouw leven ben jijzelf.
Dit is mijn gratis advies aan de mensen die ik ontmoet tijdens een onderonsje, wandeling of kopje koffie.
Voor levenswijsheid moet je niet betalen, dat hoort gratis te zijn!!!!!!
Nog vele gelukkige dagen en jaren,
Herman
31/07/18 09:46 REAGEER
Hugoo
Bij ons zeggen ze: ''Moete staat in de stal en wille loopt overal''...
Ter verduidelijking: Een ''moete'' is een jonge stier, een ''wille'' is een wild dier.
Men doelt hier op het verschil tussen moeten en willen. Mooi, toch ?
31/07/18 10:16 REAGEER
huyluc
Al in 1993 werd er een interessant boek gepubliceerd door Huub Verlinden : Ont-Moet Jezelf

isbn 90-801752-1-8
31/07/18 15:06 REAGEER
epicurio
Ik citeer in een vrije vertaling, het gezegde van Cheryl Jarvis: "De grootste ontdekking in mijn leven is, dat ik mij ervan bewust ben geworden dat mijn grootste grenzen, ikzelf heb gesteld".
5/08/18 08:19 REAGEER
epicurio
Beste Isabelle Lambrecht;
Je bent verdraaid een wijze dame! Ik heb jaren een B&B gehad en veel mensen leren kennen van allerlei stand, opleiding en interesse. Niet alleen heb ik veel van anderen vernomen en ontdekt, wat, als ik het geprojecteerd heb op mezelf ook veel heeft bijgebracht over mezelf. Vooral omdat het "moeten" mij (zoals ook voor vele anderen) met de paplepel werd ingebracht. Maar zelfs dan heeft de discipline en de aanvaarding ervan gefunctioneerd als catalysator voor zelfontplooiing.
paul
5/08/18 09:03 REAGEER
SUPEROMI
Hallo !

Héél interessant artikel lees ik hier weer......'k Ben ook opgegroeid in de tijd van "moeten".....'t hoorde er gewoon bij, we wisten niet beter. We dachten er zelfs niet over na.....Doch, met ouder worden weet ik ondertussen dat er eigenlijk niks "moet", dat je gerust kan doen wat je zelf wil doen.....in de normen blijven natuurlijk.
Ook de reacties zijn belangrijk genoeg om over na te denken. Ik voel me veel beter in m'n vel nu ik weet dat rustig kan doen waar IK zin in heb, mag denken zoals IK het aanvoel en mag reageren zoals IK het wil. 't Geeft een gevoel van vrijheid in denken, doen en laten. De moed er in en de moet eruit, zo is dat !
Groetjes Els/Omi
12/01/19 22:43 REAGEER

Login Registreer

Isabelle Lambrecht

Healer
Healer
Isabelle Lambrecht is healer en life coach. Als hooggevoelige had zij meer dan 25 jaar last van fibromyalgie en CVS en een leven dat vierkant draaide. Haar ervaringen gebruikt ze nu om anderen te helpen. Haar specialiteit is het wegnemen van je emotionele en fysieke pijnen via healing op afstand en het coachen in alle levensdomeinen als life coach en via workshops www.isahealing.eu.

Meer artikels van Isabelle Lambrecht

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels