Deel via

Jef Neve zocht en vond klassieke muziek die iedereen kan bekoren!

Artistiek leider van Lekker Klassiek Jef Neve heeft ook dit jaar alles uit de kast gehaald om een indrukwekkend repertoire samen te stellen. Hij heeft voor deze tweede editie extra zijn best gedaan om pareltjes uit de klassieke muziek te vinden die toegankelijk zijn voor iedereen. Na vele avonden en nachten zoekwerk, is hij ervan overtuigd dat hij daar ruimschoots in geslaagd is! Bestel nu al je tickets en geniet van het speciale aanbod voor SeniorenNetters!

Streling voor het oor!

lk_1Op 25 augustus kan je op het domein De Schorre in Boom uitgebreid genieten van prachtige klassieke muziek in al zijn vormen. Van muzikale straatmuzikanten en solisten tot kleine en grote ensembles op de twee podia en natuurlijk een groots slotconcert met een symfonisch orkest, een straf koor en sterke solisten. Tegelijkertijd kan je je smaakpapillen laten verwennen door de topchefs van njam!.

Aan het woord: Jef Neve

Wat mag je verwachten?

21083428_717360108451202_2804252062655148078_oIk ben verheugd dat ik opnieuw de artistieke leiding van Lekker Klassiek op mij mag nemen. Ik heb alvast heel wat mooie ideeën om het festival verder te laten groeien en uit te bouwen tot een muzikaal culinair topevenement in Vlaanderen en de mensen de schatten uit de klassiek wereld te laten ontdekken!

Op beide podia komen telkens drie ensembles aan bod. Op het tweede, kleinere podium heb ik gekozen voor een ontdekkingsreis tussen de verschillende muziekinstrumenten.

We openen die dag met een rietenkwintet. Sax, basklarinet, fagot, hobo en klarinet. Dit gezelschap is speciaal voor Lekker Klassiek 2018 in het leven geroepen, en is zó nieuw dat er zelfs nog geen naam voor is. Een heel unieke première dus voor het festival, met een kwintet dat, alleen al door de namen van de solisten die erin meespelen, achteraf een heel lang leven beschoren is. Voor mij persoonlijk de ‘must see’ van het festival, nu al.

p-p-trioDaarna volgt het percussietrio Pulse. Drie fenomenale slagwerkers, die met een heel arsenaal aan instrumenten het podium zullen vullen; dus ook visueel een lust voor het oog. Het trio heeft verschillende internationale kamermuziekwedstrijden in Nederland en Italië gewonnen en verzorgde opnames voor Radio 1, Klara en de Nederlandse AVRO. Je mag een echt spektakel verwachten van ritmische complexiteit naar heel mooie melodische werken. Zo zit er heel wat melodisch slagwerk tussen met onder andere marimba’s en een vibrafoon.

Tenslotte komt er het koperensemble O’Brass aan bod. Dit twaalfkoppig ensemble was vorig jaar ook al te gast op het festival, en ze hebben me toen zodanig van mijn sokken geblazen dat ik ze heel graag opnieuw wilde uitnodigen. Zij hebben een volledig nieuwe setlist in elkaar gebokst voor hun tweede verschijning, dus dat belooft alweer een knap staaltje blaaswerk te worden!

Op het hoofdpodium komen de grotere ensembles in actie. Ik heb besloten om de proporties op te bouwen: van een strijkensemble naar een kamerorkest, om dan te eindigen met een groot symfonisch orkest met verschillende solisten voor het slotconcert.

p-bogaertHet strijkorkest zal, onder muzikale leiding van mezelf, De 4 seizoenen van Vivaldi onder handen nemen. Niet zomaar De 4 seizoenen, maar de ‘recomposed’ versie van Max Richter. Deze hedendaagse componist/arrangeur heeft een wondermooi, 21ste eeuws arrangement gemaakt van deze overbekende compositie van Vivaldi. Peter Bogaert, één van Vlaanderens meest gerenommeerde solisten zal de solo vioolpartij voor zijn rekening nemen. In één woord: beklijvend. Dit werk ga je de rest van de dag als een warm deken in je nek voelen.

Daarna volgt het kamerorkest (nu vervoegen de blazers het strijkorkest), ook hier onder leiding van mezelf, onder het motto ‘als ik de muzikanten zulke uitdagingen voorschotel, kan ikzelf niet achterblijven’. Samen zullen we het vijfde pianoconcerto van Beethoven, ofte het Keizersconcerto uitvoeren. Onze nationale trots en laureaat van de Koningin Elizabethwedstrijd, Liebrecht Vanbeckevoort, zal de piano solopartij spelen. Dit wordt een bravoure-uitvoering om duimen en vingers bij af te likken.

d-brosseTenslotte, het slotconcert, de grootste uitdaging van het hele programma. Hoe behoud je de balans tussen intimiteit, emotie, bravoure, straffe solisten, enz. en bouw je tegelijkertijd op naar een hoogtepunt om iedereen met een ‘waauw-gevoel’ naar huis te laten gaan? Doordat ik deze keer meer tijd had om hierover na te denken, geloof ik dat het programma van dit slotconcert iedereen van begin tot einde zal overweldigen. Wagner naast Gershwin, Max Bruch naast Mozart, Tsjaikovski, Verdi, Beethoven, Grieg (en ook een klein beetje Jef Neve om af te sluiten), allen passeren de revue, meesterlijk gedirigeerd door maestro Dirk Brossé, met solisten als Amber Docters van Leeuwen op cello, Ana Naqé, Hanne Roos, Anja Van Engeland, Denzil Delaere en Agris Hartmanis op zang en ikzelf op piano.

Het programma barst van de ontdekkingen, afgewisseld met prachtige klassiekers die de haren op je onderarmen ongetwijfeld overeind zullen krijgen.

Op de website van Lekker Klassiek vind je het programma terug met de juiste tijdstippen.

LK00-2018-000307Lekker Klassiek

Zaterdag 25 augustus 2018

15u30 tot 24u
Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom
Algemeen adres: Schommelei 1 – 2850 Boom
Uitgebreide informatie over de bereikbaarheid vind je op de website van Lekker Klassiek.

Lekker Klassiek is rolstoeltoegankelijk. Op parking 1 (gps: Schommelei 1 - Boom) zijn verschillende plaatsen voor mensen met een parkeerkaart voor mindervaliden. Ook zijn er aangepaste toiletten op het evenement. Aan de hoofdingang (Schommelei, via parking 1) is er een lift die tijdens het evenement gebruikt kan worden.

Met een gerust hart genieten: speciaal aanbod voor SeniorenNetters

Toegangsticket + luxe campingstoel

Heb je geen zin om je eigen campingstoelen van thuis mee te brengen of wil je niet staan aanschuiven om een plaatsje te vinden? Studio 100 zet voor jullie luxe campingstoelen klaar, zodat je je rustig kan neerzetten waar je maar wilt. Of het nu aan het hoofdpodium, klein podium, aan de foodzone of ergens anders in het park is! Na afloop van Lekker Klassiek mag je de campingstoel meenemen naar huis. Een toegangsticket met luxe campingstoel kost je 39,50 euro (normale prijs: 50 euro = korting van 10,50 euro!).

Klik hieronder op de blauwe knop, klik op de ticketpagina eerst op 'Gebruik de promotiecode', vul de code 'Seniorennet' in (met hoofdletter!) en kies het aantal tickets dat je wenst te bestellen.

Toegangsticket + luxe campingstoel bestellen!

Wil je liever enkel een toegangsticket bestellen? 

Dat kan op de website van Lekker Klassiek.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels