Deel via

Leive Vloms: gratis schlagerfeest in Leuven!

Het schlager- en ambiancefeest Leive Vloms vindt op vrijdag 3 augustus voor de tweede keer plaats op de iconische Leuvense Oude Markt. Er wordt een massa passanten verwacht voor de optredens van Sam Gooris, sfeerschepper Sergio en levende legende Willy Sommers. Samen met de New Bis Band, brengen ze hun grootste hits en meezingers. Het festival is gratis, maar de organisatoren hopen € 3 per bezoeker in te zamelen voor het MS-onderzoek.

Feest op de Oude Markt

Met 10.000 passanten nestelde Leive Vloms zich vorig jaar als nieuwkomer in de top 3 van de drukst bezochte Leuvense zomerevents. ‘De opkomst was verrassend, maar dat waren ook de reacties en de dankbaarheid die wij kregen van onze artiesten. Luc Steeno, Laura Lynn en De Romeo’s spreken nog over die eerste editie op de iconische Oude Markt. Hun enthousiasme werkt zo aanstekelijk, waardoor wij geen moeite moesten doen om Sam Gooris, Sergio en Willy Sommers te overtuigen om met de New Bis Band hun grootste hits en klassiekers te brengen. Ze zullen dat doen op ons Leive Vloms-podium, dat opnieuw wordt opgesteld op de Oude Markt, aan het begin van de langste toog ter wereld’, zegt Erik De Rop, voorzitter van medeorganisator vzw Oude Markt. 

leiveOf hij ze daadwerkelijk aan heeft op 3 augustus valt nog af te wachten, maar Sam Gooris brengt alvast zijn muzikale Basketsloefkes mee naar Leive Vloms, net als zijn Marijke en zijn ‘turbo grasmasjien’ uit zijn superhit Laat het gras maar groeien. Daarnaast mag je één brok energie en muzikaal dynamiet verwachten van Sergio. De man uit Lubbeek verkast begin augustus naar de Leuvense Oude Markt, dit keer niet als amusant terrasbezoeker, maar als entertainer die weergaloze versies zal brengen van Hazes-klassiekers, maar ook andere meezingbare levensliedjes afkomstig uit zijn eigen repertoire. Ook Willy Sommers staat met Leive Vloms voor het eerst op de legendarische Oude Markt. Daarmee kan hij een paar dagen voor zijn 66ste verjaardag weer iets afvinken van zijn bucketlist. Sommers brengt zijn klassiekers mee: Zeven anjers, zeven rozen, Het water is veel te diep, Als een leeuw in een kooi en de ultieme Sommers-hit Laat de zon in je hart.

We blijven investeren in kwaliteit en daarom worden alle artiesten op het podium begeleid door de muzikanten van de New Bis Band. Voordat we van start gaan 3 augustus, gaan we opnieuw aftellen met een countdownlijstje, zodat iedereen in de stemming is voor de optredens’, zegt Erik De Rop.

€ 3 voor MS-onderzoek

Leive Vloms blijft gratis, maar het streefdoel is € 3 per passant of € 1 per optredende artiest. Peanuts als je ziet wat je elders moet betalen om de artiesten die op het Leive Vloms-podium staan aan het werk te zien. De gemiddelde toegangsprijs op een schlagerfestival ligt een pak hoger dan de vrijwillige bijdrage die wij willen halen. Ja, die centen zijn broodnodig als we op een kwaliteitsvolle manier kunnen strijden tegen MS. Ik hoop dat we op de maandag van Leuven kermis opnieuw een mooie cheque mogen overhandigen aan Tom Meurris, hoofdgeneesheer van het MS-centrum. Ook zij steunen de komende editie opnieuw’, zegt Jan Heremans gemotiveerd. Hij is het campagnegezicht van Leive Vloms, een voormalige barman op de Oude Markt die geconfronteerd werd met de ziekte. ‘En naast de centen is het mooi dat de organisatie opnieuw MS onder de aandacht brengt’, voegt hij er fijntjes aan toe.

Beleving

Leive Vloms past perfect in de festivalkalender en de massa activiteiten die wij met onze stad in de zomermaanden aanbieden aan het grote publiek. Het is een sympathiek festival met een familiaal karakter, voor jong en oud’, zegt Dirk Vansina, Leuvens schepen van Feestelijkheden en Toerisme. ‘In de aanloop naar de 2de Leive Vloms, pakken we de komende weken op onze Facebookpagina opnieuw uit met verrassende filmpjes. Vorig jaar zijn die duizenden keren gedeeld en hadden o.a. Luc Steeno en stadsfiguur Luc Ponsaerts een glansrol. De Leive Vloms-beleving begint dit jaar opnieuw op voorhand en dat wordt weldra duidelijk als je de eerste verrassende filmpjes ziet opduiken’, zegt Erik De Rop mysterieus.

Leive Vloms

Vrijdag 3 augustus op de Oude Markt van Leuven.

Het gratis festival start om 20u, met optredens van Sam Gooris, Sergio en Willy Sommers. Alle info over het festival vind je op de vernieuwde website www.leivevloms.be en de Facebookpagina.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels