Deel via

Verwen je kleinkind met een lekker gekke freakshake!

August 2018
Kijken je kleinkinderen al reikhalzend uit naar het nieuwe schooljaar of blijven ze het liefst nog wat langer in vakantiestemming? Bij oma en opa zal het in ieder geval feest zijn als je hem of haar verwent met deze decadente ‘freakshake’ van foodblogger Judith Pagrach! Nog leuker wordt het als je samen met je kleine kapoen aan de slag gaat in de keuken. Mag het allemaal een tikkeltje gezonder? Gebruik dan stukjes vers fruit om je freakshake mee te versieren.

Van milkshake naar freakshake

beverage-caramel-chocolate-1169004Je kleinkinderen zijn vast gek op milkshakes: lekker zoet, heerlijk fris en klaar in een handomdraai. Je kunt allerlei variaties bedenken. Ik heb gekozen voor een chocolademilkshake, maar je kunt bijvoorbeeld ook aardbeienijs en verse aardbeien gebruiken voor een aardbeienmilkshake. Om hem nog even wat extra's te geven, heb ik van mijn milkshake een gekke 'freakshake' gemaakt. Freakshakes zijn een tijdje geleden komen overwaaien uit de VS en nu zie je ze ook bij ons steeds vaker opduiken. Wat zijn dat nu precies? Wel, milkshakes + héél veel toppings. Ik heb al freakshakes gezien met heuse bouwsels erop. Soms zijn ze compleet over the top, zoals deze hiernaast.

Toppings op een freakshake

Mijn freakshake ziet er leuk uit én is lekker. Dat is immers het allerbelangrijkste. Met de toppings kun je eindeloos variëren. Top hem bijvoorbeeld met wat vers fruit, een stukje suikerspin, brownies, koekjes of wat je maar wil.

Ingrediënten

  • 2 bollen vanilleijs of chocolade-ijs
  • 250 ml halfvolle melk (of jouw keuze van melk)
  • 50 gram pure chocolade
  • 1 el cacao

toppings:

  • 100 ml verse slagroom
  • extra chocolade
  • chocoladebolletjes of hagelslag
  • minidonuts

freakshakeReceptinformatie

Totale benodigde tijd: 10 minuten
Aantal personen: 1 à 2

Benodigdheden

blender of staafmixer
handmixer, garde of staafmixer met garde-opzetstuk

Instructies

  1. Meng de chocolade, melk en cacao in een kom en verwarm 1 minuut in de microgolfoven. Heb je geen microgolfoven? Dan kun je dit ook in een pannetje smelten. Roer goed door met een metalen lepel en laat even afkoelen.
  2. Druk de bovenkant van het glas in het chocolademengsel en druk er dan hagelslag of chocoladebolletjes tegen. Zet het glas in de diepvries tot je het gaat gebruiken. De rest van het chocolademengsel gebruik je zo meteen in de milkshake.
  3. Klop intussen de slagroom stijf.
  4. Pureer het ijs samen met het chocolademengsel tot een gladde milkshake.
  5. Haal het glas uit de vriezer en giet de milkshake in het glas.
  6. Schep de slagroom er bovenop. Versier met extra chocolade. Maak het af met een minidonut en smullen maar!

Extra tip: gebruik kleine marshmallows, knip ze in tweeën en druk ze tegen de binnenkant van je glas voordat je de milkshake erbij giet. Zo krijg je een freakshake met vrolijke stippen!

Smakelijk!

groenGezondere verwennerij

Vind je al die zoetigheid toch iets te veel van het goeie? Ga dan voor een suikervrije chocolademilkshake, een heerlijk gezonde aardbeiensmoothie of een frisse groene smoothie. Stuk voor stuk minstens even lekker als die gekke freakshakes!

(Foto header: Nisa, Nisalocally op Instagram)

Auteur: Judith Pagrach

0 reacties

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels