Deel via

Renard Drinks: drankjes met een extra dimensie!

Bij Renard Drinks zit ondernemen in het bloed. En dat mag je vrij letterlijk nemen. Want voor de roots van de hippe onderneming die Renard Drinks vandaag is, moeten we meer dan een eeuw terug in de tijd ... De familie Renard brengt nu bijzondere alcoholvrije drankjes op de markt die gastronomische gerechten naar een hoger niveau tillen. Verschillende topchefs zijn al fan!

Vlaams ondernemersbloed

Woelige familiegeschiedenis

victorrenardGent, 1890. Samen met zijn zoons en dochter leidt Victor Renard een limonade- en likeurbedrijf. Het bedrijf bloeit, maar Victor Renard misbruikt de winst van zijn onderneming om er een flamboyante levensstijl op na te houden. Ondanks de pogingen van de kinderen om het bedrijf boven water te houden, gaat het in 1930 uiteindelijk op de fles. Uit schaamte voor zijn gedrag distantieert Victor zich van zijn familie en van wat ooit een succesvolle onderneming was, blijft niets meer over. Maar de ondernemende Renard-spirit is niet definitief verloren ...

Terug van weggeweest!

Gent, 2017. Op een familiefeest krijgt Magali Renard, achterachterkleindochter van Victor Renard, het grillige verhaal van het bedrijf van haar betovergrootvader te horen. Ze is geïntrigeerd door haar familiegeschiedenis en beslist het verhaal nieuw leven in te blazen.

Magali kiest ervoor om samen met Jessica Torres Hurtado een bedrijf op te starten dat alcoholvrije pairing drinks op de markt brengt. Pairing drinks zijn dranken die gastronomische gerechten versterken, ze geven gerechten een extra dimensie. Het is dan ook belangrijk om de juiste pairing drink te vinden bij het juiste type gerecht zodat een echt harmonieuze smaakbeleving ontstaat.

ren

Aanstormend keukentalent én sterrenchefs zijn alvast enthousiast. Tijdens een ‘fine dining’-beleving mikken zij namelijk altijd naar een ervaring die alle verwachtingen overstijgt. Alcoholische dranken worden in overvloed aangeboden als perfecte combinatie bij een bepaald type gerecht, maar een hoogstaand non-alcoholisch alternatief was er vaak niet. Daar wil Renard de invulling bieden.

victorHet aanbod van Renard Drinks bestaat vandaag uit 3 verschillende dranken, die telkens bij andere soorten gerechten passen. Om de ondernemende nalatenschap van haar familie te onderstrepen, besliste Magali om de dranken te vernoemen naar enkele van haar familieleden. De eigenschappen van de pairing drinks werden hierbij gelinkt aan de karakters van deze familieleden. De Victor Renard bijvoorbeeld draagt zij op aan de oprichter van het familiebedrijf. Het drankje past perfect bij hartige gerechten, zoetere sauzen en bepaalde vleessoorten. Voornamelijk de droge laurier en een licht zure ondertoon komen hierin naar voor. Het drama dat het sprankelende drankje uitstraalt, past perfect bij het opvliegende en hardere karakter van Victor Renard.

De dranken van Renard zijn exclusief te verkrijgen in chiquere restaurants, op evenementen en via cateraars.

logoRenard Drinks is op zoek naar investeerders. Het bedrijf wil met bijkomende financiële middelen het productieproces van zijn dranken optimaliseren. Daarnaast moet een extra werknemer aangeworven worden die de sales op zich zal nemen om zo Renard Drinks nog steviger op de menukaart te zetten.

Heb je interesse om te investeren in deze ambitieuze onderneming? Via www.winwinner.be kan je in contact komen met Renard Drinks om een mogelijke investering te bespreken!

1 reactie

Patrick1954
Kan je deze drinks als particulier kopen? Waar dan? In België?
28/08/18 18:52 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels