Deel via

Bratwursten, dirndls en bier: de Wieze Oktoberfeesten zijn terug!

Na een pauze van 32 (!) jaar worden op 21 en 22 september 2018 de Wieze Oktoberfeesten opnieuw gevierd in de Oktoberhallen van Wieze. De legendarische feesten, die op hun hoogtepunt 16 dagen duurden en meer dan 200.000 feestvierders naar Wieze deden afzakken, worden nu nieuw leven ingeblazen. Het wordt een uniek weekend vol muziek en ambiance, kip aan’t spit, dirndls, Bratwursten, special acts … en natuurlijk veel bier!

Feest van de vriendschap

De Oktoberfeesten van Wieze dragen een rijke traditie met zich mee. In het verleden brachten ze een ware volkstoeloop teweeg, onder andere omdat de toenmalige plaatselijke brouwerij de feesten rijkelijk voorzag van Wiezebier. Maar de Oktoberfeesten zijn veel meer dan dat. Niet voor niets worden ze betiteld als ‘Het feest van de vriendschap’, want sinds het ontstaan ervan draaien de feesten om eenheid, verbondenheid en Gemütlichkeit. Dat deze unieke sfeer en andere mooie tradities gerespecteerd worden, is voor de organisatoren erg belangrijk en dat uit zich ook in het gevarieerde programma.
 
JohanVeugelers_EvelineCannoot_JMPfaffZo is er o.a het Oberbayernorkest, dat authentieke stemming brengt aan het begin van de avond. Naarmate de avond vordert zal het publiek ondergedompeld worden in een sfeervol totaalspektakel met een indrukwekkende dansgroep, een optreden van de one and only Dennie Christian, de première van de reïncarnatie van de Voice of Europe: Freddy Wally, Duitse clips van de jaren 50 tot nu, Bayern Burlesque-acts. De Koninklijke Steltenlopers van Merchtem lopen langs, huisorkest Die Verdammte Spielerei mag natuurlijk niet ontbreken, je kan meezingen met de Retronettes, op vrijdag 21 september zingt Eveline Cannoot mee de pannen van het dak, je mag pure ambiance verwachten van zanger/accordeonist Johan Veugelers én er is er een wel héél bijzondere special guest …

Jean-Marie zingt!

JM_dirndlWie Oktoberfeest zegt, zegt (naast Wieze) München en wie München zegt, zegt Bayern München en wie Bayern München zegt, zegt … Jean-Marie Pfaff! Jean-Marie verdedigde van 1982 tot en met 1987 het doel van de Beierse voetbalgrootmacht. Daar groeide hij niet enkel uit tot de beste doelman van de wereld, maar hij maakte er ook de Oktoberfeesten mee vanop de eerste rij. Jean-Marie kon en mocht dus niet ontbreken op de Wieze Oktoberfeesten 2018. Meer nog, voor deze historische herlancering van de feesten zal hij niet enkel van de unieke sfeer komen genieten, hij kruipt zowaar zelf het podium op om mee het feestje te verzorgen!
 
Je leest het goed, Jean-Marie Pfaff zal de micro in de hand nemen en zijn vocale capaciteiten op het publiek loslaten. El Sympatico zal op 21 en 22 september in duet gaan met niemand minder dan Dennie Christian! Of zijn zangkwaliteiten in de buurt komen van zijn keeperstalent, kan je zelf komen ontdekken tijdens de Wieze Oktoberfeesten 2018!

Wieze Festbier

Naast de traditionele kip aan ’t spit en Bratwursten, blijft het hoofdingrediënt van de Oktoberfeesten natuurlijk het bier! ‘We brouwen voor deze memorabele herintroductie van de Oktoberfeesten een uniek “Wieze Festbier” met een lager alcoholpercentage van 3,5%, maar met een gelijkaardige kruiding als de bestaande Wieze. Het zal ook het enige bier zijn dat wordt geschonken op de feesten’, aldus Albert De Brabandere, zaakvoerder van Brouwerij De Brabandere. ‘Met een bier laag in alcohol en vol van smaak, kunnen de bezoekers ten volle genieten van een echte Oktoberfest-beleving.’
 
Verkleden is niet verplicht, maar wordt toegejuicht voor een totaalbelevenis!

Wieze Oktoberfeesten 2018

21 en 22 september in de Oktoberhallen van Wieze

Prijzen:

OKT-94x100Dagticket € 35
Inbegrepen:

- toegang tot het grootste Oktoberfeest van België
- de limited edition stenen bierpot
- een zitplaats aan tafel
- een bandje voor gratis toiletbezoek
- gratis water à volonté!
 
All-in formule € 94,75
Inbegrepen:

Al het bovenstaande van het dagticket, plus:
- een halve kip met patatjes en garnituur
- drank naar believen, aan tafel geserveerd
- extra versnaperingen
- de beste plaatsen, vlak voor het podium
 

Tickets & info: www.wiezeoktoberfeesten.be

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels