Deel via

Koude winter, zuinig warm in huis

September 2018
De herfst staat alweer voor de deur (en dus de winter ook). Dat betekent dat de koude eraan komt – dat het donker begint te worden merken we zelfs nu al. En alzo groeit het verlangen naar warmte en gezelligheid in huis. Een warmte waarvan je jezelf kan verzekeren dankzij Aterno, die bovendien nog zuinig is ook.

Het uitzonderlijke verwarmingssysteem van Aterno voorziet in een constante en comfortabele warmte. Ideaal dus om tijdens de komende koude dagen thuis van te genieten, samen met zij die je lief zijn. Het systeem helpt je bovendien te besparen, startend bij de installatie. Deze verloopt namelijk zo goed als kosteloos. Het échte besparen gebeurt dankzij de Kalith-steen, een unieke creatie van Aterno.

brique-kalith-detouree-minKalith is een accumulatorsteen die warmte opslaat en die vervolgens gestaag vrijgeeft. De steen verspreidt gedurende een lange periode een aangename warmte die de ruimte gelijkmatig gaat vullen. Het systeem werkt met een slimme thermostaat die de elektriciteitstoevoer uitschakelt zodra de gewenste temperatuur is bereikt, waarna de steen zijn werk doet zonder ook maar enige extra kost. Op die manier verwarm je niet alleen zuiniger, maar ook een pak effectiever.

De Aterno-radiatoren verwarmen via de voorzijde, een groot verschil met de meeste radiatoren die langs boven verwarmen. Hierdoor krijgt vooral het plafond warmte, wat kan resulteren in het ‘koude-voeten-syndroom’. Niet echt ideaal als je wenst te genieten van een zalig warm huis. Je muren worden bovendien gespaard van vieze zwarte plekken. Daarnaast vermijd je ook stofophoping, wat een de werking van je verwarming ten goede komt.

Geen besparing op gebruiksgemak

Gebruiksgemak is net als zuinigheid enorm belangrijk voor Aterno. De slimme thermostaten maken het je erg gemakkelijk: je kan de ruimtes in je huis opdelen in zones. Zo hoef je slechts één keer alles te programmeren. Zodra je instellingen goed staan, moet je de aparte thermostaten niet meer aanpassen. Op die manier kan je werkelijk in elke ruimte genieten van de warmte zonder nog aan iets te moeten denken.

Roularta_Aterno_mobile_V1_600x650

Soms wat last van vergeetachtigheid? Geen nood, want ongewenst extra verbruik zit er niet in. Stel nu dat je een venster vergeet te sluiten, of een venster opent en je de verwarming vergeet uit te zetten. Zorgen zijn nergens voor nodig op dat moment, want het systeem denkt voor jou! Zodra je een venster opent, schakelt de verwarming zichzelf uit. Sluit je het venster, dan gaat de verwarming automatisch weer aan. En als je op familiebezoek beseft dat je de verwarming niet hebt uitgeschakeld, kan je via je gsm de verwarming ook vanop afstand bedienen.

Het zijn net al die voordelen die ervoor zorgen dat Aterno je voorziet in warmte én comfort. En dat is toch precies waar je van wilt genieten bij je thuis? Alle comfort, altijd zalig op je gemak op welk moment dan ook, in elke kamer van je huis. De bedoeling van zo’n verhoogd gebruikscomfort is dat je je op geen enkel moment zorgen hoeft te maken. Niet over onderhoud, niet over warmte en al helemaal niet over je verbruik. Altijd warm, altijd gezellig!

Goed voor het milieu, je gezond- en veiligheid

Extra voordeel is dat die zuinigheid dus zorgt voor een lager verbruik, waarmee je automatisch je ecologische voetafdruk verkleint. Zo werk je indirect mee aan een beter milieu. Natuurlijk is ook de veiligheid van het systeem enorm belangrijk. Het voldoet aan de strengste Europese normen, wat de verwarming zelfs veilig maakt voor de (klein)kinderen of voor huisdieren (en voor onvoorzichtige mensen). De weerstanden van de verwarming zijn namelijk door een rooster beschermd en onbereikbaar voor vingers en pootjes. Alle radiatoren zijn bovendien voorzien van een veiligheidsvoeler: deze gaat het stroomcircuit direct uitschakelen zodra er nog maar sprake is van eventuele oververhitting of als het toestel scheef hangt en een brandgevaar vormt. Extra troef is dat deze verwarming de lucht niet gaat uitdrogen.

Om af te sluiten gooien we nog één voordeel in de ring. Het is niet simpel om je volledige huis in één keer te voorzien van een nieuw verwarmingssysteem. Net daarom heeft Aterno ervoor gezorgd dat hun systeem modulair is, zodat je de installatie kan opbouwen volgens jouw gewenste tempo.

Interesse in Aterno? Je kan via de website contact met hen opnemen of de gratis gids aanvragen om meer informatie te verkrijgen over hun elektrische verwarmingssysteem.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels