Deel via

Dierenpark Pairi Daiza IS het paradijs. Bekijk de schitterende foto’s.

September 2012
Veronika
De fotografiegroep was verrukt over haar bezoek aan Pairi Daiza, gekozen tot beste dierenpark van België. Het park van 55 ha ligt in het Waalse Cambron en is écht een tip voor een dagje uit, mét of zonder (klein)kinderen. De foto's nemen je mee op een prachtige ontdekkingstocht langs 5000 dieren die je echt in hun werelddelen vindt.
 

'Het mooiste dierenpark dat ik ooit gezien heb'.

Dat was het oprechte commentaar van één van de 30 leden van de Fotografiegroep die op 13 september de lens richtte op Pairi Daiza. 'Een wereldpark', noemt stichter Eric Domb zijn Pairi Daiza. En dat is een understatement.

Waan je écht in het paradijs.

'Pairi Daiza' werd gekozen als nieuwe naam voor het vroegere Paradisio. Het is heel passend, want in het oud-Perzisch betekent het "afgesloten tuin" en Pairi Daiza is een omsloten tuin. Ook is het de oudste benaming ooit voor het "paradijs". En dáár waant men zich als je in Pairi Daiza rondloopt.

De Tuin van de Wereld.

In aansluiting op de naamsverandering van Pairi Daiza in 2010, werd de diepere identiteit van het park in 2012 aangepast. Pairi Daiza is een Tuin van de Wereld en wil de band weergeven die er bestaat tussen de mens, de wereld van de planten en de wereld van de dieren.

Dit vind je nergens anders.

Dit concept is, voor zover Pairi Daiza weet, uniek in de wereld. In Pairi Daiza reis je als bezoeker van het ene continent naar het andere, tussen de planten, dieren, culturele en spirituele rijkdommen. In Pairi Daiza reis je als bezoeker van het ene continent naar het andere, tussen de planten, dieren, culturele en spirituele rijkdommen die zijn ondergebracht op dit domein. Vroeger werd dat trouwens bewoond door de Cisterciënzers van de Abdij van Cambron.

Alles is echt.

Je denkt echt in Azië te zijn als je de kuierende olifanten ziet genieten van hun typisch bad ritueel. Want jij en de dieren zijn omgeven door eeuwenoude Aziatische bomen én de prachtige bloemen en weelderige planten uit dat werelddeel.

Tel daarbij de schatten aan architectuur en ambachtswerk die je bewondert, allemaal authentiek, gemaakt door mannen met gouden vingers uit China, Indonesië, Thailand, ... En beeld je de wonderbaarlijke ervaring in om zo alle vijf onze continenten te kunnen bezoeken, omgeven door schoonheid, in nauw contact met de 5000 dieren die er in harmonie samenleven.

En nu kan je ook naar Afrika.

Met "La Terre des Origines", die aan Afrika is gewijd, opende Pairi Daiza in juni zijn 7de werelddeel. Het gaat om het grootste project ooit dat gerealiseerd werd in een Belgische zoo. En daarom gaat SenNet Magazine daar een beetje dieper op in.

De Big Six nu ook in Pairi Daiza.

Ook de sterren van de fotosafari's vind je nu in Pairi Daiza: de leeuw, de luipaard, de olifant, de Kaapse buffel, de neushoorn en het nijlpaard.

Wie de beroemde "Big Six", wil zien, de zes typische dieren van Afrika, hoeft daarvoor niet meer helemaal naar Afrika te vliegen. Want ook de sterren van de fotosafari's vind je nu in Pairi Daiza: de leeuw, de luipaard, de olifant, de Kaapse buffel, de neushoorn en het nijlpaard.

Alle typische Afrikaanse dieren.

De typische dieren uit Afrika hebben nu ook een thuis in Pairi Daiza. Het gaat om luipaarden, leeuwen, jaguars, hyena's, antilopen, neushoorns en buffels. Je vindt ze in diverse landschappen die naar het prachtige Afrika verwijzen. De Afrikaanse olifant Suzy, de giraffen, de lemuren en de franjeapen waren al in Pairi Daiza aanwezig.

Stap in rode aarde en op de savanne.

'De Bakermat' neemt je mee naar een andere wereld. Je bevindt je in een uitgestrekt landschap van rode aarde en arriveert daarna in de savanne. Je wandelt boven en onder enorme uitstekende rotsen en volgt de waterweg. Via een waterval kom je dan terecht in het dorpje Tamberma. De waterval zorgt meteen ook voor verfrissing voor de leeuwen en de hyena's.

Bekijk nijlpaarden onder water.

Eenmaal nijlpaarden onder water duiken, blijft hun leven voor ons gewoonlijk een mysterie. Maar in Pairi Daiza kan je ze gadeslaan in een enorm aquarium. Je staat achter een ruit van 20 meter lang, ongetwijfeld een van de grootste ruiten ter wereld. Dankzij de komst van de nijlpaarden behoort Pairi Daiza tot de grootste Europese dierentuinen.

Wandel in de authentieke dorpjes in Afrika.

Twee dorpen, één op palen en één op het vasteland, dompelen ons onder in de warme sfeer van Afrika. De teams van Pairi Daiza maakten het ontwerp na drie jaar lang reizen naar Afrika, om te zien hoe het daar echt is. Alles hier is dus authentiek ; de huizen en de voorwerpen die erin worden getoond. Het is een eerbetoon aan diverse culturen van dit buitengewone continent.

Natuurlijk is er nog véél meer te zien. Een dagje volstaat niet om alles te bewonderen. Bekijk zeker het mooie fotoverslag van de fotografiegroep. Als je het voelt kriebelen om het allemaal zelf mee te maken in Pairi Daiza vind je hieronder nog wat praktische informatie.

PRAKTISCH

Ligging:

Pairi Daiza ligt in Cambron, net over de Waalse grens. Het is ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Antwerpen.

Weer of geen weer?

Je hoeft geen rekening te houden met een beetje regen of wind om Pairi Daiza te bezoeken. In de tropische serre bijvoorbeeld schijnt de zon het hele seizoen. Heel veel sterattracties zijn overdekt.

Openingsuren:

Pairi Daiza is elke dag open van 10u tot 18u.
Het seizoen stopt op 4 november.

Geen honden toegelaten.

Opgelet: Voor het welzijn van de 5000 dieren zijn huisdieren in Pairi Daiza niet toegelaten.

Website:

Alles over de tarieven vind je op de website http://www.pairidaiza.eu/nl

Bekijk meer foto's.

Leuke cijferweetjes over de Afrikaanse wereld van Pairi Daiza

  • Startdatum van de bouw aan het Afrikaanse project: juli 2011
  • Oppervlakte van de "Terre des Origines": 8,6 hectares
  • Geïnvesteerd bedrag: bijna 15 miljoen euro
  • Records:
    • Het grootste project ooit gerealiseerd door Pairi Daiza
    • Het grootste project ooit gerealiseerd door een zoo in België
  • Aantal diersoorten aanwezig in de "Terre des Origines": 32 (meer dan 200 dieren)
  • Aantal nieuwe diersoorten aanwezig in de "Terre des Origines": 14 (jaguar, leeuw, luipaard, gevlekte hyena, Kaapse buffel, antilope, witte neushoorn, watoessi, Thomson-gazelle, grote koedoe, biesbok, Afrikaanse kip, Nubische geiten, parelhoen)
  • Meer dan 7000 bomen en struiken, die behoren tot meer dan 100 verschillende soorten:
    • 10.000 grassen en winterharde planten aangeplant
    • 2.000 waterplanten aangeplant
    • 10.000 m² gras
  • 16.000 ton rots geplaatst, geleverd door 640 vrachtwagens
  • Het equivalent van een zuil van een meter breed en 4 km hoog beton gegoten, voornamelijk voor de bouw van de nachtverblijven van de Afrikaanse dieren... en al deze gebouwen zijn onzichtbaar voor het publiek omdat ze verborgen zitten in de natuur!
  • 5 km omheining geplaatst
  • Aantal vrachtwagenritten (bij benadering): 12.000
  • 3.000 ton rode aarde aangebracht om de Afrikaanse bodem te kleuren
  • 7.000 paaltjes in azobe en den
  • 1,5 km spoorweg aangelegd
  • 2 km ondergrondse buizen voor het waternetwerk
  • 2,5 km ondergrondse buizen voor het gasnetwerk

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels