Deel via

Charkov City Opera & Ballet brengt 4 topproducties! Mis ze niet!

Met meer dan 150 uitverkochte voorstellingen per jaar, behoort Charkov City Opera & Ballet tot de absolute wereldtop. In december en januari komt het gepassioneerde gezelschap met ‘Het Zwanenmeer’, ‘De Parelvissers’, ‘De Notenkraker’ en ‘Aïda’ ook naar Vlaanderen. Meer dan 700 mensen zijn betrokken bij deze producties, geen wonder dat ze zo bijzonder zijn! Reserveer nu je tickets.

De Parelvissers

parelOpera zoals opera moet zijn: spannend, sensueel en stijlvol. Een avond ouderwets genieten van schitterende decors, kostuums en een internationale cast met solisten, koor, dansers en orkest. In dit meesterwerk voert Bizet ons mee naar het sprookjesachtige Ceylon, waar zich in de betoverende atmosfeer van het tropische eiland een spannend drama voltrekt. Zang en spel op het scherpst van de snede in een zinderende setting. Een unieke enscenering met wonderschone beelden.

Charkov City Opera & Ballet presenteert De Parelvissers op zondag 2 december om 15u in de Antwerpse Elisabethzaal. De voorstelling is met groot orkest, onder muzikale leiding van Jeroen Weierink. Tickets bestel je op www.koninginelisabethzaal.be, of telefonisch op 070/ 790 013 (Max. €0,30/Min).

De Notenkraker

notenTsjaikovski componeerde de fabuleuze muziek speciaal voor dit ballet. Muziek die door een liveorkest wordt gespeeld. Virtuoze danspartijen in een schitterend decor zorgen dat je met het Charkov City Opera & Ballet de donkere dagen van december instant vergeet. 

In De Notenkraker krijgt Clara Staalboom op kerstavond een notenkrakerpop. In haar droom komt deze pop tot leven en verandert in een prins. Clara en de prins worden al snel verliefd op elkaar en zijn dolgelukkig samen. Er is echter één gevaar: de Muizenkoning, een zeer gevreesde vijand van de prins. Hij verandert de prins in een levende Notenkraker. In het gevecht met de Muizenkoning en zijn muizen beleven Clara en De Notenkraker allemaal spannende avonturen. Uiteindelijk is het de broer van Clara die de Muizenkoning verslaat en ervoor zorgt dat de Notenkraker weer in een prins verandert. Als Clara wakker wordt, blijkt alles een droom te zijn geweest.

Op zondag 16 december kan je in de roodfluwelen zetels van de Antwerpse Elisabethzaal meegenieten van De Notenkraker tijdens de namiddagvoorstelling van 15u. Tickets bestel je nu op www.koninginelisabethzaal.be, of telefonisch op 070/ 790 013 (Max. €0,30/Min).

Het Zwanenmeer

zwanenLiefhebbers weten: in 1885 veranderde de balletwereld. Dat jaar werd namelijk Het Zwanenmeer opgevoerd in een bewerkting van het befaamde trio van choreografen Pepita en Ivanov en componist Tjaikovski. ‘Ballet wordt nooit meer hetzelfde’, zuchtten toeschouwers die avond bewonderend. Pepita, grootmeester van de spitzentechniek, gaf veel aandacht aan fantasierijke spitzendansen voor de ballerina’s - met als absoluut hoogtepunt de 32 zogeheten fouettés van de Zwarte Zwaan. De duizelingwekkende techniek, gekoppeld aan de dubbelrol Odette/Odile, maakt dit ballet niet alleen tot een vuurproef voor iedere ballerina, maar ook een bijzonder genoegen om naar te kijken.

Het Zwanenmeer is het romantische liefdesverhaal tussen Odette en prins Siegfried. Odette, koningin van de zwanen, is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door Rotbart. Zij leven als zwanen en nemen alleen rond middernacht hun menselijke vormen aan. Enkel zuivere liefde kan de betovering doorbreken. Rotbart probeert via zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, tussen de geliefden te komen.

Zaterdag 5 januari kan je in het Brugse Concertgebouw om 15u gaan kijken naar Het Zwanenmeer, uitgevoerd door het Charkov City Opera & Ballet. De eerste doortocht op West-Vlaamse bodem mag je niet missen, dus reserveer vandaag nog je tickets op www.ticketsbrugge.be, of bel 070/221 212 (Max. €0,30/Min).

Diezelfde voorstelling staat op zondag 6 januari om 15u in de Antwerpse Elisabethzaal. Tickets bestel je op www.koninginelisabethzaal.be, of telefonisch op 070/790 013 (Max. €0,30/Min). 

Aïda

aidaDat liefde sterker is dan vijandschap bewijst de componist Verdi in zijn exotische opera Aïda. Het verhaal leent zich voor spectaculair theater met als hoogtepunt de Triomfmars. Toch is Aïda een intiem en ontroerend drama.

De Egyptische legeraanvoerder Radames mag na zijn overwinning op de Ethiopiërs trouwen met koningsdochter Amneris. Intussen houdt hij van haar slavin Aïda, dochter van de overwonnen Ethiopische koning.

Dat kwetst Amneris en als Radames dan ook nog een militair geheim verraadt, blijkt dat Aïda en hij elkaar, zoals Romeo en Julia, trouw zullen zijn tot in de dood. Wie Verdi’s muziek hoort, waant zich in het oude Egypte en ziet de liefde bloeien. De opera wordt naar de theaters gebracht onder regie van Marc Krone, muzikale leiding van Jeroen Weierink en in samenwerking met een Nederlands artistiek team.

Zondag 27 januari kan je om 15u in de Antwerpse Elisabethzaal meegenieten van Aïda, de laatste voorstelling van Charkov City Opera & Ballet voor dit seizoen. Tickets bestel je nu op www.koninginelisabethzaal.be of telefonisch op  070/790 013 (Max. €0,30/Min). 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels