Deel via

Ode aan het alledaagse leven in dansvoorstelling 'Le Temps Perdu'

Gelauwerd choreografe Isabelle Beernaert keert in haar nieuwe dansvoorstelling 'Le Temps Perdu' terug naar de essentie. In 'Le Temps Perdu' brengt ze een ode aan het alledaagse leven en laat ze door de ogen van vier koppels de rijkdom van het kleine, het 'vanzelfsprekende' zien. Authenticiteit en subtiliteit staan centraal en komen tot uiting in de danstechniek en puurheid van de bewegingen.

'Tout le temps qui passe ne se rattrape guère, tout le temps perdu ne se rattrape plus. 
Wat blijft is wat altijd is geweest en altijd zal zijn. 
Verloren tijd die niet moet worden gezocht, omdat het in het verleden ligt, omdat het voorbij is.' 

Vier fases in de liefde, vier coupletten, vier duetten

De jaren verstrijken en ieder seizoen heeft zijn eigen aantrekkelijkheid. In Le Temps Perdu laat Isabelle met vier koppels, die de vier seizoenen vertegenwoordigen, de rijkdom van het kleine, het vanzelfsprekende, zien. Pure, ogenschijnlijk alledaagse bewegingen worden opnieuw geïnterpreteerd, om de genuanceerde schoonheid te zoeken. Met het oplopen van de leeftijd, het verstrijken van de seizoenen, worden de koppels fragieler, maar sterker in hun samenzijn.

Geen moment is verloren

Stop met vechten tegen de feiten van het leven, omarm elk seizoen. De ijzige kou en zware storm maken dat je de stralende zon des te meer kunt waarderen. Door de seizoenen heen ontstaat groei. De ademhaling, de rustmomenten, de overgangen, zijn de essentie van ons bestaan. Door de seizoenen heen.

Echtheid in beweging

PA020994Na 8 danstheatervoorstellingen keert Beernaert terug naar de essentie. Authenticiteit en subtiliteit staan centraal, wat uiting krijgt in de dans en de puurheid in de bewegingen. De ziel spreekt door de dans heen. Zoals we gewend zijn van de choreografe, zullen in een verfijnde vorm in ‘Le Temps Perdu’  het alledaagse van de mens, het niet voor de hand liggende, de onderliggende emoties, het diepzinnige, de passie die ons doet leven, voelen/zien/horen.

'Hoe treurig waren de vervlogen jaren omdat ik zonder jou dagen en maanden zag komen en gaan.'

Leuk weetje: Ook Manon (23 jaar), de dochter van Isabelle, danst in deze voorstelling. Ze zal dus moeten luisteren naar de aanwijzingen van haar mama-regisseur!

Le Temps Perdu

le-Temps-Perdu-Instagram-1080x1080--pxsNovember 2018
18 november 2018 - Capitole Gent
21 november 2018 - Stadsschouwburg Antwerpen
22 november 2018 - C-Mine Genk
25 november 2018 - Kursaal Oostende 
Januari 2019
12 januari 2019 - CC Het Bolwerk Vilvoorde
29 januari 2019 - C-Mine Genk
Februari 2019
24 februari 2019 - Capitole Gent
28 februari 2019 - CC De Factorij Zaventem 
Maart 2019
3 maart 2019 - Stadsschouwburg Antwerpen
9 maart 2019 - Concertgebouw Brugge

Tickets & info: www.isabellebeernaert.com

Foto's (c) Daniel Borst

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels