Deel via

Poëzie: La maladie d'amour

‘t Is lang geleden
maar op een keer
fladderden de vlinderkes
lustig op en neer
’t was

- la maladie d’amour

‘k Kon niet eten,
drinken slapen
en zat meestal
zomaar m’n tijd te vergapen
door

- la maladie d’amour

Zo plots als
de ziekte kwam
even plots ze ook weer
de benen nam
die gekke

- maladie d’amour

Nu wil ‘k nog wel
eens ’n keertje dromen
van dat gevoel van toen
maar terug moet ze niet komen
die

- maladie d’amour

 

Dit gedicht werd ingezonden door Omi.


Schuilt er in jou ook een dichter? Stuur dan jouw gedicht naar redactie@sennetmagazine.be en wie weet lees je het wel in één van de volgende edities van SenNet Magazine! 


 

6 reacties

epicurio
Beste OMI/Els,
Als je ze ooit hebt gekend, waarom bang zijn van de mooiste ziekte die op aarde bestaat, de ziekte van "het verlangen"?
paul
6/10/18 07:52 REAGEER
epicurio
Beste OMI/Els,
Zijt ge zeker dat je tegen de ziekte ingeënt zijt? Het is niet omdat Michel Sardou zingt: "Dans le coeur des enfants, de sept à soixante dix-sept ans" dat die "maladie d'amour" u ook niet later nog kan verrassen!
paul
6/10/18 08:09 REAGEER
SUPEROMI
Haha, Epicorio, nee, nee, ik ben niet ingeënt....en moèst ik overvallen worden door "la maladie d'amour" zou ik ze lijdzaam ondergaan denk ik....er is toch geen kruid tegen gewassen, hoe oud of jong je ook bent. Maar ik roep er niet op....dat slecht slapen en zo zie ik niet direct zitten ! :-))
6/10/18 10:00 REAGEER
epicurio
Het is waarschijnlijk één van de ziekten waartegen er geen vaccin bestaat. Maar wie zegt dat je dan niet slaapt als een roos met tedere dromen?
Ik wil natuurlijk ook in mijn leven geen grafsteen tegen komen waarop staat: "Overleden aan "la maladie d'amour"!
6/10/18 10:30 REAGEER
rdckx
Bestaan er rozen zonder doornen ? Jouw lief verlangen naar het vlinderbuikgevoel, is het misschien ook het verlangen naar onze puberende tijd, vervlogen gevoelens van weleer, die nachtelijke natte of zoete dromen, herinneringen kunnen mooi zijn, het is de angst gekwetst te worden die ons in de weg staat, die ons ervan weerhoudt open te staan voor nieuwe liefde. Misschien volstond onze oude liefde, waarop we verder kunnen teren terwijl we de dag plukken. Jouw woorden zetten in ieder geval een mens aan 't dromen.....
6/10/18 19:11 REAGEER
SUPEROMI
Hallo Rita,

Dat van die angst klopt wel hoor..... als je al vaak gekwetst werd ben je bang om het nòg eens te moeten meemaken, het maakt je voorzichtig in het "ontvangen" van gevoelens. Maar soms, ja soms kunnen ze sterker zijn dat die angst en wil je 't nòg eens ervaren. 't Leven is een strijd en zo zal dat blijven maar ook zo mooi om "beleefd" te worden en moet je durven.. Leven is het meervoud van "lef"... toch ?

OMI
7/10/18 12:51 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels