Geroosterde pompoen
Pompoen heeft een lichtzoete smaak en een aangename textuur en is daardoor heel veelzijdig in gebruik. Iedereen kent wel de pompoensoep, maar je kan er ook zoete dessertjes mee maken. Deze pumpkin pie brownies bijvoorbeeld of een klassieke Amerikaanse pompoentaart.
Voor de meeste varianten van pompoensoep wordt de pompoen gekookt, maar je kan hem ook roosteren zoals in dit recept. De pompoen zorgt voor de lichtzoete smaak, en de dressing voor een frisse toets. De nootjes voegen wat extra ‘bite’ toe. En bekijk die waanzinnige kleuren op het bord. Het oog wil ook wat, toch?
Ach, misschien is die herfst zo erg nog niet met al de mooie kleuren, de gezellige, knusse avondjes in een dikke trui en natuurlijk ... de pompoen!
Ingrediënten
- 1/2 pompoen
- 2 verse (choggia)bieten
- handje pistachenoten
- 2 el walnootolie (alternatief: extra vergine olijfolie)
- 1 el goede balsamicoazijn
- snuifje grof zeezout
- 1 stokbrood
- olijfolie
- optioneel: roomkaas of tapenade
Receptinformatie
Totale benodigde tijd: 30 minuten
Aantal personen: 2
Benodigdheden
2 x ovenschaal of bakplaat
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Halveer de pompoen en schep de pitten en ‘draden’ eruit.
- Snijd het vruchtvlees van de pompoen in blokjes. De schil kun je meebakken of eraf halen als je dat liever wil.
- Snijd de biet in plakjes. Verdeel de pompoen op de ene bakplaat en de biet op de andere bakplaat. Giet over elk van de platen circa 1 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- Zet de platen in de oven. Haal na 10 minuten de bieten uit de oven. Haal de bieten van de bakplaat en verdeel over de 2 borden.
- Snijd het stokbrood in plakjes en leg op de bakplaat, samen met de pistachenootjes.
- Bak deze nog circa 3-5 minuten met de pompoen mee (bak de pompoen dus in circa 15 - 20 minuten gaar).
- Verdeel de pompoen over de bietjes.
- Breng op smaak met balsamicoazijn en walnootolie.
- Verdeel de pistachenootjes over de borden.
- Serveer met het stokbrood en bijvoorbeeld roomkaas of tapenade.
0 reacties