Deel via

Breng de herfst in je keuken: pompoensalade met geroosterde biet

October 2018
We moeten er weer aan geloven: de herfst is begonnen. Naast regen en vallende bladeren, is pompoen voor foodblogger Judith Pagrach onlosmakelijk verbonden met de herfst. Deze keer schotelt ze jullie een pompoensalade met geroosterde biet, een simpele dressing en knapperige pistachenootjes voor. Ben jij ook zo’n pompoenfan net als Judith? Dan zal je dol zijn op dit gerecht!

Geroosterde pompoen

Pompoen heeft een lichtzoete smaak en een aangename textuur en is daardoor heel veelzijdig in gebruik. Iedereen kent wel de pompoensoep, maar je kan er ook zoete dessertjes mee maken. Deze pumpkin pie brownies bijvoorbeeld of een klassieke Amerikaanse pompoentaart.

Voor de meeste varianten van pompoensoep wordt de pompoen gekookt, maar je kan hem ook roosteren zoals in dit recept. De pompoen zorgt voor de lichtzoete smaak, en de dressing voor een frisse toets. De nootjes voegen wat extra ‘bite’ toe. En bekijk die waanzinnige kleuren op het bord. Het oog wil ook wat, toch? 

Ach, misschien is die herfst zo erg nog niet met al de mooie kleuren, de gezellige, knusse avondjes in een dikke trui en natuurlijk ... de pompoen!

Ingrediënten

  • DSC_0338-3-975x6501/2 pompoen
  • 2 verse (choggia)bieten
  • handje pistachenoten
  • 2 el walnootolie (alternatief: extra vergine olijfolie)
  • 1 el goede balsamicoazijn
  • snuifje grof zeezout
  • 1 stokbrood
  • olijfolie
  • optioneel: roomkaas of tapenade

Receptinformatie

Totale benodigde tijd: 30 minuten
Aantal personen: 2

Benodigdheden

2 x ovenschaal of bakplaat

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Halveer de pompoen en schep de pitten en ‘draden’ eruit.
  3. Snijd het vruchtvlees van de pompoen in blokjes. De schil kun je meebakken of eraf halen als je dat liever wil.
  4. Snijd de biet in plakjes. Verdeel de pompoen op de ene bakplaat en de biet op de andere bakplaat. Giet over elk van de platen circa 1 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  5. Zet de platen in de oven. Haal na 10 minuten de bieten uit de oven. Haal de bieten van de bakplaat en verdeel over de 2 borden.
  6. Snijd het stokbrood in plakjes en leg op de bakplaat, samen met de pistachenootjes.
  7. Bak deze nog circa 3-5 minuten met de pompoen mee (bak de pompoen dus in circa 15 - 20 minuten gaar).
  8. Verdeel de pompoen over de bietjes.
  9. Breng op smaak met balsamicoazijn en walnootolie.
  10. Verdeel de pistachenootjes over de borden.
  11. Serveer met het stokbrood en bijvoorbeeld roomkaas of tapenade.

Smakelijk!

Auteur: Judith Pagrach

0 reacties

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels