Deel via

‘Weihnachtsfest der Volksmusik’ op 22 december in Hasselt

De klok werd teruggedraaid, de herfstvakantie is begonnen en dus loert Kerstmis om de hoek. Zaterdag 22 december wordt in het Hasseltse Ethias Theater een bijzonder kerstfeest gevierd tijdens het populaire ‘Wiehnachtsfest der Volksmusik’. De Nederlandse presentator-ondernemer Wijbrand van der Sande overtuigde ‘Immer wieder Sonntags’-presentator Stefan Mross om met het muzikale gezelschap mee de oversteek te maken naar Vlaanderen.

Bijzonder kerstfeest

Wijbrand: ‘In een comfortabele theaterstoel geniet het publiek van een 3 uur durende kerstshow, met een schitterend kerstdecor waar hun favoriete artiesten de mooiste kerstliederen uit de Alpenlanden afwisselen met hun eigen repertoire. Naast blikvanger Stefan Mross wisten we ook Die Stimmen der Berge en Zillertal Pur te strikken, die het traditionele “Anklöpfen” laten horen. Geloof me, zo heb je dat nog nooit gehoord. We kijken ook uit naar Melanie Payer. In de Duitstalige landen is ze een ster en zit haar carrière in een stroomversnelling. Melanie heeft een drukke agenda, maar ze wou per se met ons mee op tournee. Volgens haar zijn dit de shows waar je contact maakt met het publiek en die haar kunnen laten groeien als artieste, en dat klopt.’

smeweihnachtsfestdvm2016-035Wijbrand van der Sande is een geboren Rotterdammer, maar hij woont al jaren in het oosten van Nederland. Vanuit zijn passie voor Duitstalige muziek is zijn bedrijf ‘Spiel mir einer’ ontstaan. Ondertussen is zijn succesverhaal grensoverschrijdend, waardoor hij nauwelijks nog over straat kan lopen in de Duitstalige landen. Wijbrand is een vriend van alle Duitse schlagerartiesten. Met zijn sterk netwerk is hij toonaangevend. ‘Bijna twintig jaar geleden, toen ik ermee begon, verklaarden ze mij voor gek. Ik werkte in Hilversum voor enkele radiozenders, maar daar werd mijn voorliefde voor schlager- en volksmuziek niet echt gesmaakt. Dat laatste heb ik van thuis meegekregen. Mijn opa gaf mij in mijn kinderjaren cassettes met Duitstalige jodelmuziek en die fascinatie en waardering is mij blijven achtervolgen. Op een gezonde manier, want ik loop geen godganse dagen rond in een Tirolerhemd en Lederhosen’, zegt hij lachend.

Van der Sande trok de studiodeuren in Hilversum dicht en verkaste naar de regionale radio- en televisiezender RTV Oost. ‘De directie zat in eerste instantie niet te wachten op accordeons, koebellen, jodelaars en Tirolermuziek, maar ik ben van nature een doorzetter en ik ben blijven zagen tot ik zondagochtend mijn eigen “Spiel mir einer”-programma kreeg. De kijkcijfers waren en zijn nog steeds gigantisch, waardoor het automatisch wordt verlengd.’

Ondertussen kent Wijbrand van der Sande als presentator-ondernemer heel wat succes. Naast het regionale succesverhaal, bereiken zijn programma’s via de Europese satelliet inmiddels honderdduizenden kijkers. Verder runt hij een reisbureau, brengt hij cd’s op de markt en is hij de grote mentor-bezieler achter het populaire Weihnachtsfest der Volksmusik. Met zijn online radiozender SchlagerNL bereikt hij maandelijks meer dan 2,2 miljoen luisteraars.

Stefan Mross

Na zijn mislukte huwelijk met zangeres Stefanie Hertel, kapseisde het huwelijksbootje van Stefan Mross in september een tweede keer en ging hij uit elkaar met zijn vijf jaar jongere vrouw Suzanne. In goede verstandhouding met zijn ex-vrouwen, woont Mross ondertussen terug in de buurt van zijn moeder, in Zuid-Duitsland. ‘Na zijn drukke “Immer wieder Sonntags”-zomer, vindt Stefan het weer geweldig om dit najaar op tournee te gaan met het “Weihnachtsfest der Volksmuzik”. Ik weet dat de presentator-zanger enorm uitkijkt naar zijn trompetmomenten. Als hij zijn instrument vastneemt en bespeelt, gebeuren er magische dingen in de zaal. Mensen zijn tot tranen toe ontroerd, zo mooi klinkt het als hij trompet speelt’, zegt vriend Wijbrand van der Sande enthousiast.

WNFDVM Voorzijde Flyer A2 HasseltWeihnachtsfest der Volksmusik

Het Weihnachtsfest der Volksmusik staat op zaterdag 22 december in het Hasseltse Ethias Theater.

Onder meer Stefan Mross, bekend van Immer wieder Sonntags, Die Stimmen der Berge, Zillertal Pur, Wijbrand van der Sande en Melanie Payer tekenen present. Dit prachtige gala, zoals je het kent van de Duitse televisieshows, mag je niet missen!

Bestel daarom vandaag nog je tickets op www.ticketkopen.eu of 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels