Deel via

Zeg niet te gauw ‘het is maar een mouw’: stijladvies voor elk figuur!

Waarmee kan je je outfit extra cachet geven? Met de mouwen natuurlijk! Het volume van de mouw bepaalt namelijk voor een groot deel de look van je kledingstuk. Isabelle en Teresa van Fibre Mood hebben in het eerste nummer van hun inspirationeel patronenboek dan ook enkele ontwerpen toegevoegd met opvallende mouwen. En dankzij dit handige stijladvies kies je voortaan de juiste stof en mouw voor jouw lichaamsbouw!

Ilaenen

Mixen met mouwen

Met de eerste editie van het patronenboek van Fibre Mood kan je onder andere aan de slag met wijd uiteenlopende mouwen en ballonmouwen, of met 7/8ste wijde mouwen zoals bij deze jas ‘Penny’.

De ‘Penny’ is een kort oversized jasje met wijde mouwen tot net aan de pols. Je kan het aanpassen aan elk seizoen. Voor de winterse versie kies je een warme stof of imitatiebont met voering. Voor een lichtere versie maak je het model in een dunner stofje zonder voering.

Stijl- en stofadvies op jouw maat!

Wil je graag dat jouw versie van de Penny je als gegoten zit? Dan hou je het beste rekening met je lichaamsbouw. Isabelle en Teresa geven je handige tips om zowel de stof als de vorm van de mouw perfect op jouw maat af te stemmen.

Je kan de Penny namelijk makkelijk in verschillende soorten stoffen maken, maar niet elke stof zal jouw figuur flatteren. Zo kan je gaan voor een dikkere tricot, zoals een punta di roma of ook neopreen waardoor het jasje wat volumineuzer oogt. Ook met imitatiebont ben je helemaal trendy. Hou je meer van een kimono-effect? Kies dan voor een soepelvallende stof zoals crêpe of viscose met (bloemen)printje. Zorg er in elk geval voor dat de stof niet te stijf of stug is.

De verschillende figuurtypes in een notendop:

  • De A-types hebben een bovenlichaam dat smaller is dan het onderlichaam. Zet je bovenlichaam daarom in de verf om je onderlichaam smaller te doen ogen.

  • 2DSC_1957De V-types hebben bredere schouders dan heupen. Breng je V-silhouet in balans door het bovenlichaam geen en het onderlichaam wél extra aandacht te geven.

  • De O-types hebben een gezellig buikje, maar het is meteen ook hun gevarenzone.

  • Als H-type mis je een taille. Zowel je schouders als heupen zijn breed.

  • Zijn je schouders en heupen perfect gealigneerd en heb je een smalle taille? Dan ben jij een X-type.

  • 8-types worden gekenmerkt door ronde schouders, stevige heupen, een smalle taille en een kort bovenlichaam.

  • I-types hebben een smal en mannelijk figuur. De schouders en heupen zijn even breed. Zowel een taille als rondingen ontbreken.

Een Penny voor elk figuur

O-types
Een toppertje voor het O-type. De kraagloze jas zonder opvallende sluiting creëert verticale lijnen waardoor de buikzone slanker lijkt. Kies voor een subtiele print en combineer het met een effen top, of vice versa. Maak het jasje niet te kort, heuphoogte is ideaal, om extra volume rond de buik te vermijden. Als O-type opteer je het best voor smallere mouwen en een lichte, soepele stof. Vermijd te veel textuur en stijve stoffen.

A-types
Het A-type kan van de ‘Penny’-jas een pronkstuk maken door het jasje boven de breedste zone van het lichaam te laten eindigen, bijvoorbeeld net boven de heupen. Trek de aandacht naar het bovenlichaam door te kiezen voor een stof met textuur, een print, een lichte of opvallende kleur. Tip: combineer het jasje met een broek met wijde pijpen of een A-lijn rok. Kies voor het onderlichaam voor een donkere of sobere kleur.

V-types
FIRBREMOOD_627Omwille van je smallere heupen zorgen de wijde mouwen voor wat tegengewicht ter hoogte van de heupen. Draag de mouwen wel lang genoeg! Verleng het jasje tot iets verder dan het heupbeen om de aandacht weg te leiden van het bovenlichaam. Een stof met weinig of geen textuur is een aanrader. Kies voor een donkere en rustige kleur en combineer met een lichtkleurige bootcutbroek om het evenwicht in je silhouet te garanderen.

H-types
Creëer de illusie van een taille door te werken met kleurcontrasten. Kies voor het jasje bijvoorbeeld een donker groen en combineer het met een zachtbeige topje. De lichtere kleur trekt de aandacht naar het midden van je lichaam. Tip: versmal de mouwen een beetje om je lichaam fijner te doen lijken.

X-en 8-types
Je kan de jas mooi dragen door ervoor te zorgen dat het boven de breedste zone van je lichaam eindigt, bijvoorbeeld net boven de heupen. Een kortere mouwlengte (3/4) zal de aandacht subtiel naar de taille brengen. Kies voor een lichte, soepele stof. Dat verzacht de look en is ideaal te combineren met een fijn riempje om zo een taille te creëren.

I-types
Alles wat jouw figuur volume oplevert, is welkom. De wijde mouwen zijn dus een absolute topper. Ga voor een stof met textuur of een print. En combineer het jasje met een wijde broek of rok, zo creëer je evenwicht in je hele silhouet.

Speciaal voor SenNet: 25% korting op het patroon ‘Penny’!

FIRBREMOOD_216Download het patroon ‘Penny’ met 25% korting en ontvang alles wat je nodig hebt aan materiaal om aan de slag te kunnen gaan met het eerste patronenboek van Fibre Mood.
Gebruik de kortingscode 'pennysn'.

Download het patroon hier!

Registreer je op Fibre Mood en ontdek alle patronen, want een stijlvolle garderobe kun je zelf maken!

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels