Deel via

Hedendaagse en poëtische arenaversie van ‘La Bohème'

Weinig operacomponisten konden met hun muziek de emoties zo beroeren als Giacomo Puccini (1858- 1924) en weinig opera’s vinden zo vlot hun weg naar het hart als zijn tragische drama ‘La Bohème’. De opera vertelt een passioneel en tijdloos verhaal over arme Parijse kunstenaars die zich verliezen in de kunst en de liefde. Op 22 december brengt Music Hall Classics een verrassende, hedendaagse arenaversie van dit meesterwerk!

Een onmogelijke en tragische liefde

De opera La Bohème zorgde in 1894 voor de internationale doorbraak van Giacomo Puccini. Hij vertelt op een meesterlijke manier het verhaal van vier bevriende kunstenaars in het 19de-eeuwse Quartier Latin in Parijs. Samen proberen zij de koude winter te overleven. Ze hebben bijna niets, en toch koesteren ze hun bestaan als bohémiens. Vanuit hun stamkroeg Café Momus laten ze hun idealen op de wereld los. Tussen de poëet Rodolfo en het buurmeisje Mimi ontbrandt op een koude avond de grote liefde, die natuurlijk in gevaar komt. Als ze weer bij elkaar komen is het te laat. De doodzieke Mimi zal sterven in zijn armen. Aan de hand van de aangrijpende liefdesgeschiedenis van Mimi en Rodolfo beschrijft Puccini ook de harde levensomstandigheden van de arbeidersklasse en de pompeuze ontevredenheid van de bourgeoisie.
 
Het kan haast niet anders of Puccini moet inspiratie hebben geput uit zijn eigen studentenleven in Milaan. Hij leefde daar in dezelfde armoede zoals hij die laat zien in deze opera.
 
Puccini toont zich ook hier met zijn beeldende muziek en luisterrijke partituur de schilder van het echte leven, zoals geen enkele andere operacomponist dat kon. Muziek die gloeit als de wangen van Mimi.

Hedendaagse versie

Music Hall Classics brengt La Bohème in een verrassende, hedendaagse arenaversie in Vorst Nationaal. Het verhaal wordt geactualiseerd en tijdloos gemaakt. Deze La Bohème verheerlijkt de mythische filmkoppels die, net zoals de originele protagonisten Mimi en Rodolfo, ook een tragisch lot hebben gekend: Romy Schneider en Alain Delon, James Dean en Nathalie Wood, Jean Seberg en Jean-Paul Belmondo.

Je mag absolute topzangers verwachten, en een grootse, moderne en tegelijk poëtische enscènering, in indrukwekkende decors van de internationaal gelauwerde operadesigner Dan Potra. 

La Bohème

22 december 2018
Om 20u in Vorst Nationaal 

Tickets & info: www.30jaarmusichall.be 
 
Componist: Giacomo Puccini
Regie: Jean-François D’hondt en Brigitte Derks
Dirigent: Dejan Savic
Scenografie en kostuums: Dan Potra
Orkest en koor: Music Hall Classical Orchestra and Chorus

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels