Deel via

Movember: laat je snor staan! 5 tips voor gezonde gezichtsbeharing

Sinds 2003 daagt de Movember Foundation alle mannen ter wereld uit om in november hun snor te laten staan. Met die actie willen ze aandacht vragen voor teelbalkanker, prostaatkanker en de gezondheid van mannen in het algemeen. Maar hoe verzorg je die snorren en baarden het beste? Jeroen Janssens, trotse baarddrager en ondernemer, weet raad.

Laat je baard maar groeien!

Baarden en snorren zijn populair. Kijk maar eens in het straatbeeld. Mannen laten hun gezichtsbeharing natuurlijk ook groeien in andere maanden dan november. Daar spelen cosmeticabedrijven op in door een heleboel verzorgingsproducten voor mannen te ontwikkelen.

jeroenMaar volgens Jeroen Janssens, trotse baarddrager en ondernemer, kon het aanbod baard- en snorverzorgingsproducten toch wel wat beter. Daarom bedacht hij zelf een lijn producten onder de merknaam ‘Leonis Barbam’: een baardshampoo, twee baardbalsems en vier baardoliën. Zijn producten zijn ondertussen al opgepikt door verschillende kapperszaken en heel wat grote webshops bieden ze aan. Zelfs buiten Europa heeft hij al fans!

Jeroen is dus de geknipte persoon om ons te vertellen hoe je je baard en snor het beste verzorgt.

5 tips voor een gezonde baard en snor

1. Natuurlijke olie of balsem

Gebruik een goede baardolie of balsem op natuurlijke basis, vrij van siliconen, sulfaten, parabenen en petrolaten. Een paar druppels olie in de hand openwrijven en in de baard masseren is voldoende.

2. Na de douche

Breng de verzorgingsproducten dagelijks aan, bij voorkeur als je uit de douche komt en je baard of snor nog warm en lichtjes vochtig is. Dan staan je haarschubben nog open, waardoor de verzorgende stoffen makkelijker opgenomen kunnen worden.

jj-jordan-623650-unsplash3. 1x per week wassen

Gebruik een natuurlijke shampoo en was de baard niet te veel. Een keer per week is genoeg, tenzij je baard sneller vuil wordt. Gebruik zeker een conditioner of voldoende olie na het wassen.

4. Investeer in een kwaliteitsvolle kam

Een goede kam of borstel maakt het verschil. Kies voor een kam van ossenhoorn of carbon, die maken je haar niet statisch, of gebruik een borstel van zwijnenhaar.

5. Overleg over de geur

Er zijn verzorgingsproducten te vinden in tal van geurtjes. Het lijkt me wijs om samen met je partner een geurtje te kiezen.

Witte of grijze baarden

Durft jouw baard of snor al eens een wit of grijs haar vertonen? Dan heeft je gezichtshaar nog een beetje meer verzorging nodig, vooral om broosheid, uitdroging en vergeling tegen te gaan. Jeroen wil als volgende stap in het groeiproces van zijn bedrijf Hermes3x de behoeftes van de oudere baarden invullen. Daarvoor werkt hij aan baardverzorgingsproducten zoals diepe conditioners en zilvershampoos, specifiek gericht op de grijze baard.

Verzorging op maat voor Afrikaans-Europees haar

jeroenDaar stoppen de ambitieuze plannen echter niet. Jeroen stelde namelijk vast dat er voor mensen zoals zijn vriendin, die deels van Nigeriaanse afkomst is, geen haarverzorgingsproducten op maat zijn. Deze mensen, de zogenaamde Afropeans, hebben een haartype dat deels Europees en deels Afrikaans is. Omdat er voor hen geen aangepaste verzorgingsproducten op de markt te vinden zijn, kopen ze vaak lukraak haarverzorgingsproducten.

Daarom wil Jeroen ook een haarverzorgingsgamma voor Afropeans toevoegen aan het aanbod van Hermes3x. Dit gamma zal Mxd.id ('mixed id') heten en zal onder meer shampoos en conditioners bevatten.

Uitgroeien tot een breed cosmeticamerk

hermesMet deze plannen wil Hermes3x zich ontpoppen tot een breed cosmeticamerk. Om de groei te ondersteunen is Jeroen op zoek naar extra financiering. Wil jij investeren in deze groeiende onderneming? Op www.winwinner.be vind je meer informatie over de activiteiten van Hermes3x en je leest er alles over de investeringsmogelijkheden.

1 reactie

jozefvollens
Mijn snor staat er al 54 jaar !!!
5/11/18 17:55 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels