Deel via

Wie zoekt, die vindt het via Google! Enkele tips

October 2018
Wanneer is onze koning jarig? Wat is de langste rivier ter wereld? Hoe planten slakken zich voort? Om het even welke vraag er brandt op je lippen, Google heeft er vast het antwoord op. Sommigen verwoorden de kracht van Google zelfs zo: ‘Als Google het niet weet, bestaat het niet’. Google doet echter veel meer dan websites tonen die aan je zoekopdracht voldoen. Artur van BEEGO toont je wat de zoekmachine nog allemaal kan!

Vraag het aan Google!

Twintig jaar geleden begonnen twee Amerikaanse studenten een zoekmachine te maken op een computer die was opgebouwd uit ... Legoblokken. Vandaag worden naar schatting elke seconde 63.000 zoekopdrachten naar Google gestuurd.

Ze werken elke dag hard om hun missie waar te maken, namelijk ‘alle informatie ter wereld ordenen en voor iedereen toegankelijk en bruikbaar maken.’ En daar slagen ze wonderbaarlijk goed in. Je kan zowat alles opzoeken via Google, en in een flits krijg je dan een lijst met websites te zien die het beste voldoen aan je zoekopdracht.

Maar de zoekgigant heeft wel nog wat trucjes achter de hand.

I am feeling lucky!

Als je zeker bent dat je zoekterm je onmiddellijk bij de juiste pagina brengt, kan je in plaats van op ‘zoeken’, op ‘ik doe een gok’ klikken (op de Engelse versie ‘I am feeling lucky’). Dan kom je onmiddellijk op de meest relevante pagina terecht. In het onderstaande geval kom je dan onmiddellijk op SeniorenNet terecht.

lucky

Instant info

Google zorgt ervoor dat je voor een hele hoop zaken zelfs niet meer naar andere websites moet surfen, zodat je sneller vindt wat je wil weten. Een aantal voorbeelden:

Weerbericht

weer

Wisselkoers

wissel

Vertalen

translate

Routebeschrijving

route

En zelfs het antwoord op je vragen

koning

Als je geen tekst als resultaat wenst maar enkel afbeeldingen, video’s, shoppingitems, nieuws … Kijk dan eens in de balk bovenaan de zoekresultaten.

 balk

Ontdek waar de wereld naar op zoek is

Ben je benieuwd wat anderen zoal opzoeken? Neem dan eens een kijkje op Google Trends. Daar kan je een overzicht krijgen van welke zoekopdrachten wereldwijd het meeste worden ingegeven. Zo kan je nagaan welke onderwerpen populair zijn, zelfs in een specifieke regio. Dit enkel en alleen op basis van wereldwijde zoekopdrachten via Google. 

trends

De wereldencyclopedie zit dus in je broekzak

Zit je gezellig te tafelen met je familie en heb je het over die bepaalde acteur in die ene film waar niemand op kan komen? Dan zal het niet lang duren voordat iemand zijn smartphone bovenhaalt en zegt ‘Ik googel het wel even’. Een paar seconden later prevelt hij of zij vrolijk de naam van de acteur, de geboortedatum en alle andere info die er ooit over die acteur is neergeschreven. In 20 jaar tijd is de wereld in een technologische revolutie terechtgekomen. Alle informatie ligt op een klik verwijderd. Zullen we ons geheugen dan maar trainen met sudoku’s?

beego_basis_opwit_small2BEEGO heeft nog 3 leuke nieuwtjes!

1. BEEGO laat je gratis kennismaken met Google

BEEGO bestaat 1 jaar en daarom trakteren de studenten jullie op 23 november op gratis workshops in het Google Digitaal Atelier, gelegen in het Brussel Centraal Station. Iedereen is welkom, je moet je gewoon even inschrijven.

Maak kennis met toepassingen die het leven gemakkelijker maken, krijg een blik op de toekomst door de medewerkers van Google en neem deel aan leuke demonstraties.

Wil jij gratis deelnemen aan deze inspirerende dag? Kijk dan snel hier.

2. Uitbreiding naar Brugge, Gent en Leuven!

Onze studenten zitten niet stil. We zijn ondertussen druk bezig om onze computerdiensten uit te breiden. Op onze website kan je volgen waar we actief zijn in Vlaanderen.

In november lanceren we in Gent en Brugge, en daarna staat Leuven op de planning voor eind januari 2019!

3. Onderzoek: Hoe gebruik jij technologie?

BEEGO en Google willen het technologiegebruik van 55-plussers beter in kaart brengen. Daarvoor onderzoeken we hoe jij gebruik maakt van digitale apparaten en toepassingen en wat je wensen en ideeën hierover zijn. Wil jij ook deelnemen aan ons onderzoek? Het duurt maar 5 minuutjes.

Vul de vragenlijst in!

 

Artur van BEEGO

Auteur: BEEGO

5 reacties

Hugoo
Denken de schrijvers van dit artikel dat wij idioten zijn ?
In elk geval nogmaals mooi het warm water uitgevonden !
5/11/18 17:17 REAGEER
roffelgt
Wat is er mis met dit artikel ?
Ik geef al 8 jr. onderwijs aan senioren qua computer & pc-gebruik. Het is een publiek dat niet zo makkelijk alles bevat, maar, wel super dankbaar is voor wat ze leren of "bijleren". Bovengenoemde reactie is er eentje van "onbegrip" en weinig ervaring met de doelgroep.
6/11/18 00:49 REAGEER
Fred_BEEGO
Beste Hugoo,
Bedankt voor uw reactie op ons artikel :)
De inhoud van dit artikel hebben we gekozen omdat we uit ervaring merken dat er veel senioren niet het 'automatisme' hebben om bijvoorbeeld 'het weer' of 'de weg' via google op te vragen. We zijn het er volledig mee eens dat dit vooral basis tips zijn.
Was u reeds vertrouwd met Google Trends? Dit is een feature dat weinig mensen kennen en een inkijk biedt waar de wereld naar op zoek is. Interessant toch?
Volgende keer zullen we met plezier een meer geavanceerd artikel schrijven, zolang het voor het merendeel van de lezers interessant blijft. Suggesties over onderwerpen zijn ook altijd welkom op info[at]beego[punt]be.
Met vriendelijke groeten,
Frederick van BEEGO


6/11/18 20:39 REAGEER
Hugoo
U heeft gelijk.
Ik begrijp inderdaad niet dat de ''handigheidjes'' die in het artikel worden genoemd, niet door eenieder zouden kunnen worden achterhaald, tenzij die alleen maar durven toepassen wat hen door ''lesgevers'' (meestal tegen vergoeding) wordt aangeleerd...
Voor alle begrip: Ik heb het enkel en alleen over dit artikel, dat ik met grote verwachting inkeek, doch de aangehaalde items zijn zo voor-de-handliggend, dat mijn teleurstelling erg groot is.
Sorry, hoor.
6/11/18 11:53 REAGEER
Hugoo
Na enig zoeken (Op Google) begrijp ik het hele plaatje : 19 euro per 30 minuten (€ 38/ uur), zonder suplementen voor verplaatsing of weekend.
Allen naar BEEGO ?
Dag Fred.
8/11/18 11:37 REAGEER

Login Registreer

BEEGO

Slimme studenten
Slimme studenten
Om ervoor te zorgen dat iedereen digitaal mee is, stuurt BEEGO IT-studenten aan huis om mensen te assisteren in de digitale wereld. Dit kan gaan van uitleg geven over smartphones tot complexe computerproblemen oplossen maar ook de installatie van bijvoorbeeld een nieuwe printer. Kijk snel op www.beego.be en ontdek of BEEGO in uw regio actief is. Meer info op 078 485 400 of www.beego.be.

Meer artikels van BEEGO

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels