Deel via

Week van de Senior: 'Mijn levenservaring heeft me rustiger gemaakt'

Het woord ‘senior’ heeft voor veel mensen een negatieve bijklank. Onterecht, vinden wij bij SeniorenNet. ‘Senior’ is immers synoniem voor ‘heel ervaren’, en daar mag je toch trots op zijn? Tijdens de Week van de Senior gaan we op zoek naar de geneugten van het senior zijn. We gingen de straat op en spraken met enkele voorbijgangers. Lees hier waarom zij fier zijn om senior te zijn.

Raf (70)

raf1Wat kan jij beter dan iemand die dertig jaar jonger is?

‘Ik handel rustiger dan toen ik jonger was. Het voordeel van mijn leeftijd is dat ik een beroep kan doen op ervaring en me dus minder snel moet opwinden over dingen die ik anders niet zou weten. Op mijn leeftijd is het ook makkelijker om jezelf in vraag te stellen zonder het er zelf moeilijk mee te hebben. Ik stel mezelf regelmatig wel eens de vraag: Pak ik het zo wel goed aan? Op jongere leeftijd gebeurde dat minder.’

Wat houdt je op dit moment van je leven het meeste bezig?

‘Mijn vijf zonen en hun kinderen. Dat zal bij veel mensen van mijn leeftijd wel zo zijn. Ik geef ook nog dagelijks les in de kalligrafie. Als er dan nog wat tijd over is, maak ik werk van de zoektocht naar mijn ouders. Mijn vader is gestorven toen ik zeven jaar was en ik verloor mijn moeder op mijn vijftiende. Nu wil ik graag te weten komen wie ze waren en wat hun achtergrond is.

Ben je een trotse senior?

Ja en nee. Ik merk dat de lichaamskwaliteiten wat beginnen af te nemen. Zo hoor ik mezelf soms ineens vals zingen en ik draag intussen ook een bril. Maar ik doe wel nog alle dagen aan sport en ik probeer ook wat te studeren om mijn geheugen fit te houden.

Ben jij ook een trotse senior? Waarom?

Vertel het ons in een reactie, of stuur een mailtje naar redactie@sennetmagazine.be.

Auteur: Katrijn De Bleser

1 reactie

epicurio
Ik ben trots om senior te zijn niet alleen omwille van de levenservaring, maar in het besef dat we nog een naoorlogs product zijn van de "gouden jaren", waar we nog doordrongen waren van waarden zoals discipline, goede manieren en eenvoudige omgang van mens tot mens. In tegenstelling met de huidige generatie die met de GSM amper een hand vrij hebben om een knuffel te geven en die straks niet meer met anderen kunnen spreken of (behoorlijk) schrijven.
4/12/18 08:39 REAGEER

Login Registreer

Katrijn De Bleser

Katrijn De Bleser is schrijver, copywriter en journalist. Ze werkte acht jaar als freelance journalist voor de krant Het Laatste Nieuws en voor verschillende magazines. Vandaag heeft ze haar eigen bedrijfje ‘Notes & Quotes’ waarmee ze schrijft voor bedrijven, organisaties en particulieren. Wat haar bezighoudt? De maatschappij, met al haar gebreken maar vooral met haar mensen die elk hun eigen verhaal hebben.

Meer artikels van Katrijn De Bleser

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels