Deel via

Klassieker 'Romeo & Julia' als modern dansspektakel

Music Hall Classics brengt samen met ‘Ballet du Grand Théâtre de Genève’ en een live symfonisch orkest o.l.v. Paul Dinneweth, de wereldberoemde romantische tragedie 'Romeo & Julia' van William Shakespeare op 19 en 20 januari 2019 naar Capitole Gent. In dit moderne dansspektakel wordt het bekendste liefdesverhaal aller tijden in een nieuw en buitengewoon jasje gestoken om het hart en de ziel van de toeschouwers te raken.

Onmogelijke liefde

De dansvoorstelling begint met een begrafenisscène. Julia, de dochter van Capulet, is gestorven. Daarna vertelt het ballet hoe dat is gebeurd. Het verhaal speelt zich af in de stad Verona. Een stad die verscheurd wordt door de rivaliserende families Capulet en Montague. Wanneer Romeo Montague en Julia Capulet elkaar ontmoeten op een bal, groeit er een onmogelijke liefde tussen hen. Dit wordt het begin van een tragisch en hartverscheurend liefdesverhaal.

 
In Romeo & Julia wordt de liefde vernietigd door de blinde haat tussen twee vijandelijke clans, zonder enige andere reden dan dat ze tot twee verschillende families behoren, een situatie die tegenwoordig nog steeds aan de basis ligt van disputen en oorlogen. Het is een tijdloos probleem, waardoor de voorstelling niet in een specifiek tijdskader is geplaatst. Iets wat ook tot uiting komt in het visuele aspect. Zo ligt de stijl van de scenografie en de kostuums ver van de traditionele renaissancebeelden die het verhaal van 'Romeo & Julia' in eerste instantie opwekken, wat de voorstelling een tijdloze en moderne uitstraling geeft.

Romeo & Julia

rjZaterdag 19 januari 2019 - 20u - Capitole Gent
Zondag 20 januari 2019 - 15u - Capitole Gent

Tickets & info: www.30jaarmusichall.be


Productie: Music Hall TS ism Ballet du Grand Théâtre de Genève
Balletgezelschap: Ballet du Grand Théâtre de Genève 
Componist: Sergei Prokofiev
Dirigent: Paul Dinneweth
Orkest: Music Hall Classical Orchestra 

Een productie van Music Hall TS bvba, gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter-maatregel van de Belgische federale overheid. 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels