Deel via

Stralend aftellen naar de feesten met een zelfgemaakte top

November 2018
Ben je nog op zoek naar een originele feestoutfit? Als je die nu eens helemaal zelf maakt?! Met dit patroon maak je in een handomdraai een prachtig topje. Combineer het met een strakke broek, of maak het wat langer tot een zwierig jurkje. Nog een paar mooie oorbellen erbij en je bent klaar om stijlvol de feesten in te gaan. Of geef het topje cadeau aan je dochter! Download het patroon hier helemaal gratis!

Perfect voor beginners

Isabelle en Teresa van Fibre Mood hebben er deze week een simpel, maar elegant topje uitgekozen. De ‘Frances’ is een oversized top in lichte stof met losse korte rimpelmouwen. Voorzien van een ronde brede halslijn vooraan. Op de rug is de top wat langer en de halslijn is wat dieper uitgesneden. De vrouwelijke halsuitsnijding en speelse mouwtjes geven een leuke twist aan deze mooie top. Download het patroon hier helemaal gratis!

Lang, langer, langst

Bepaal de juiste lengte voor jouw lichaamsbouw door op twee elementen te letten:

Frances 7Horizontale proporties

Afhankelijk van je figuurtype (A, X, V … Lees nog even de beschrijving in dit artikel) zijn er lichaamszones die je wilt accentueren of net camoufleren.

Wist je dat de zoom van een top zorgt voor een horizontale lijn op je lichaam en je zo breder maakt? Zorg er daarom voor dat de zoom niet op het breedste punt van je lichaam valt. Wil je je figuur wat meer in balans brengen? Dan kan je de zoom strategisch op het juiste punt van je lichaam plaatsen.

Heb je vrij brede heupen en een smaller bovenlichaam? Draag de top dan tot het heupbeen. Heb je vrij smalle heupen en een breder bovenlichaam? Draag de top dan iets langer.

Verticale proporties

Door aandacht te besteden aan de lengte van je top, kan je je boven- en onderlichaam uitbalanceren. Zo stop je de top het beste in je broek of rok (of maak hem wat korter) als je korte benen hebt. Zo lijken ze langer. Omgekeerd draag je de top beter over je broek (of zorg je dat de top lang genoeg is) als je je bovenlichaam wilt verlengen.

Stofadvies

Afhankelijk van het gewenste effect en je figuur kies je voor een soepelvallende of een stugge stof. Onze Frances-top is gemaakt uit katoen. Maar als je het topje wilt dragen tijdens de feestdagen, mag je al wat bonter uit de hoek komen, natuurlijk!

Ben je ...

Smal bovenaan (weinig boezem én smalle schouders) en eerder recht gebouwd?
-> Kies een stuggere stof, zoals een katoen (popeline), linnen ... Een stugge stof zal meer volume geven.

Wat voller en heb je een zwaardere boezem of brede schouders?
-> Kies een soepelvallend stofje, zoals een crêpe, chiffon ... Dat zal je bovenlichaam ‘zachter’ maken.

Download GRATIS het patroon voor het topje ‘Frances’

Frances 2Ga voor een elegante feestoutfit voor jezelf, of doe je dochter een plezier met een origineel zelfgemaakt kerstcadeau!

Registreer je gratis op Fibre Mood, en download ook helemaal gratis het patroon ‘Frances’ met alle info over het materiaal dat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Download het patroon hier!

Registreer je op Fibre Mood en ontdek alle patronen, want een stijlvolle garderobe kun je zelf maken!

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels