Deel via

Tip: Stuur met je kleinkind een brief naar de Sint!

De dag van Sinterklaas lijkt nog ver weg, maar toch weten heel wat kinderen al perfect wat ze graag zouden krijgen van de goedheiligman. En allemaal zijn ze braaf geweest, want elk jaar zijn er honderdduizenden kinderen die brieven en tekeningen naar de Sint sturen. Vorig jaar zelfs zo’n 500.000! Om de Sint te helpen alle brieven te beantwoorden, heeft bpost opnieuw een Sintsecretariaat geopend. Nog tot en met 29 november kan je een briefje naar de Hemel sturen.

0612 Hemel

Wil je kleinkind ook laten weten hoe braaf hij of zij is geweest dit jaar? Schrijf dan samen een brief of maak een mooie tekening. Dat is ook handig voor jou: zo kom je te weten met welk cadeautje je je kleinkind een plezier kan doen!

saint-nicholas-3757578_640

Briefjes en tekeningen opsturen, kan nog tot en met 29 november naar dit adres:

Sinterklaas
Spanjestraat 1
0612 Hemel

Een postzegel is niet nodig. Schrijf wel zeker duidelijk je adres op de achterkant van de envelop of in de brief, want ieder kind dat een brief of tekening stuurt, krijgt een brief en een leuk cadeautje van de Sint!

Hij komt, hij komt ...

Weetje: Slecht-Weer-Vandaag

Amerigo_with_Sinterklaas_2008Het bekende witte paard van Sinterklaas heet bij ons Slecht-Weer-Vandaag. Die naam werd voor het eerst gebruikt in 1992 in de eerste aflevering van het programma Dag Sinterklaas. Sinterklaas vroeg aan Zwarte Piet hoe ze het paard zouden noemen, maar Piet had de vraag niet goed begrepen. Hij was aan het dagdromen en antwoordde: ‘Slecht weer vandaag, Sinterklaas’.

Bij onze noorderburen heet de schimmel Amerigo. Dat was de naam van het politiepaard waarop de Sint in 1990 zijn intrede maakte in Elburg. Dat paard was vernoemd naar een ontdekkingsreiziger uit de 15de eeuw, en nu staat Amerigo bekend als de trouwe kompaan van Sinterklaas in Nederland. (foto: (c) P. M. (Pieter) Wiersinga)

Auteur: Inneke De Corte

0 reacties

Login Registreer

Inneke De Corte

Hoofdredactrice
Hoofdredactrice
Inneke De Corte werkt sinds 2015 bij SeniorenNet. Ze is de hoofdredactrice van SenNet Magazine.

Meer artikels van Inneke De Corte

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels