Deel via

Online boodschappen doen vanuit je luie zetel. Heb jij het al geprobeerd?

Boodschappen online bestellen en bij je thuis laten bezorgen? Supermarkten zijn helemaal mee als het om online shoppen gaat. Tegenwoordig kan je heel eenvoudig via je pc of smartphone je virtueel winkelkarretje vullen in je favoriete supermarkt. Van frisdrank tot een krop sla of een tros bananen, met een paar klikken staan je boodschappen klaar en worden ze zelfs tot in je keuken geleverd. Waar kan dat goedkoop en waar is het ecologisch verantwoord?

Makkelijk en snel, maar niet gratis

online-boodschappenVoor veel drukbezette gezinnen is online boodschappen doen een ideale manier om tijd te winnen. Ook wie minder mobiel is, is hiermee geholpen. Je moet het drukke verkeer niet trotseren, om dan een kilometer door de supermarkt te wandelen op zoek naar al die producten die je toch wekelijks bestelt. Geen rijen aan de kassa, geen parkeerplaats zoeken, kortom het biedt wel degelijk veel voordelen.

Maar, uiteraard is er een maar. De supermarkten bieden deze diensten niet gratis aan, er hangt zelfs een aanzienlijk prijskaartje aan vast. Voor dit artikel onderzocht Diederik van BEEGO de mogelijkheden bij elke dienst, met een handig overzicht van de prijzen.

Delhaize

Kan je boodschappen afhalen in de winkel? Hoeveel kost het?
Ja. De voorbereidingskost ligt tussen 3 en 4,5 euro, afhankelijk van het afhaalmoment. Vanaf een bestelling van 150 euro valt de voorbereidingskost weg. Ook als je een product van de week selecteert, moet je geen voorbereidingskost betalen.


Boodschappen aan huis leveren? Wat is de kost?
Ja. Dat kost 9,95 euro. Bovendien moet je voor minstens 60 euro aankopen doen. Als je een product van de week aankoopt, valt de voorbereidingskost weg. Dat wil zeggen: een korting van 4,5 euro op de thuislevering.

Bestellingen plaatsen via de telefoon kan. Dan betaal je 5 euro extra.

Inplannen kan tot een week op voorhand.

Carrefour

Kan je boodschappen afhalen in de winkel? Hoeveel kost het?
Ja. Dat kost 4,5 euro. Als je voor 150 euro of meer aankoopt, valt de voorbereidingskost weg.

Boodschappen aan huis leveren? Wat is de kost?
Ja, maar nog niet overal. Check eerst de website van Carrefour om zeker te zijn. Aan huis leveren kost 9,5 euro.

Als je voor meer dan 150 euro bestelt, betaal je geen kosten.

Inplannen kan tot twee weken op voorhand.

Colruyt en Bio-Planet (Collect & Go)

Kan je boodschappen afhalen in de winkel? Hoeveel kost het?
Ja. 5,5 euro. Die kost valt weg bij het toevoegen van een aanbieding.

Boodschappen aan huis leveren? Wat is de kost?
Nog niet.

Inplannen kan tot een week op voorhand.

Albert Heijn

Kan je boodschappen afhalen in de winkel? Hoeveel kost het? 
Ja, maar op dit moment zijn er nog maar drie afhaalpunten: Wilrijk, Gent en Kontich. Kost: 4 euro.

Boodschappen aan huis leveren? Wat is de kost? 
Nog niet.

Inplannen kan tot een maand op voorhand.

Beedrop levert gratis lokale producten aan huis

Beedrop is geen supermarkt maar een leverdienst voor je lokale winkel. Beedrop levert producten van lokale handelaars aan huis en gaat zo de concurrentie aan met de grote supermarkten. De service is helemaal gratis. Verse en lokaal geproduceerde producten dus. De producten die je bestelt, worden gewoon aan de winkelprijs aangerekend.

Als je lokale handelaar nog niet met Beedrop werkt, kan je dat aan Beedrop laten weten. Die contacteert de handelaar dan met de vraag om samen te werken.

In tegenstelling tot supermarkten is het via Beedrop wel mogelijk om leeggoed mee te geven. Je checkt het best even of Beedrop al levert in jouw gemeente. Dat kan via beedrop.be.

Concurrentiestrijd voel je in je portemonnee         

Supermarkten voeren een felle concurrentiestrijd naar afhaal- en thuisleverdiensten. Jammer genoeg krijgt de klant hiervan de rekening voorgeschoteld. Via Beedrop betaal je als klant niets en je steunt de lokale, kleine handelaars. De kleinhandel, die al zwaar onder druk staat door supermarkten en de opmars van het online shoppen, betaalt de kosten van de levering door Beedrop. Hopelijk komen ze uit de kosten. Het is wel een manier voor de lokale winkels om, net zoals supermarkten, hun producten online aan te bieden. Het proberen waard?

Heb jij al eens gebruik gemaakt van afhaal- of thuisleverdiensten voor boodschappen? Wat vind je daarvan? Vertel het ons in een reactie!

Auteur: BEEGO

2 reacties

wolfje
Ik zal het nooit doen.Ik kies graag zelf. Zeker als het om fruit , vlees en groenten gaat.
Men weet ook nooit juist wanneer het geleverd zal worden en het kost ook wat geld. Men kan het pakket ook laten klaar maken in de supermarkt en het nadien zelf gaan afhalen. Ook dat zal ik nooit doen omdat ik graag zelf kies.
4/12/18 10:06 REAGEER
Fa765836
Ik heb 2 maal een bestelling geplaatst bij Delhaize.
Deze werd keurig en op de gevraagde dag en uur afgeleverd.
2 maal had ik geen bijkochten maar moest wel voor 69€ aankopen doen.
ik zou een taxi moeten nemen om die boodschappen te doen maar dat kostte mijn heen en weer 21,00€ dus meer dan de online levering.
Ik heb natuurlijk het aangename van het zelf uitzoeken niet meer maar gezien ik 93 jaar ben kan ik tot aan de winkel niet geraken. Dus graag die online levering.
4/12/18 21:53 REAGEER

Login Registreer

BEEGO

Slimme studenten
Slimme studenten
BEEGO: hulp aan huis voor al uw computer-, smartphone- of tabletvragen. De informaticastudenten van BEEGO komen bij u thuis om problemen op te lossen, les of advies te geven bij aankoop of installatie van nieuwe toestellen (laptops, printers, smartphones, …). Kijk snel op www.beego.be en ontdek of BEEGO in uw regio actief is. Meer info op 03 434 44 44 of www.beego.be.

Meer artikels van BEEGO

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels