Deel via

Vlaamse rockmuzikant ontwikkelt onderwaterloopband voor honden

De Dendermondse Nikolas Van der Veken heeft in de gloriejaren van zijn punkrockband Janez Detd. op heel wat grote festivals gestaan en verschillende awards gewonnen. Nu heeft hij met zijn bedrijf Fitnessking een uniek revalidatietoestel voor honden ontwikkeld: de ‘Aqua Runner’. Hij mengt zich daarmee in de booming business van de fitness, fysiotherapie en revalidatietraining voor (huis)dieren.

Vlaamse César Millán

Tot enkele jaren geleden werd er nog meewarig over gedaan, maar fitness, fysiotherapie en revalidatietraining voor (huis)dieren, en honden in het bijzonder, is aan een enorme opmars bezig in binnen- en buitenland. Nikolas Van der Veken, die Fitnessking al meer dan 11 jaar runt, begon 6 jaar geleden loopbanden voor honden te bouwen.

Voor een extra dosis ‘hondenexpertise’ klopte hij aan bij Nick Vannerom. Nick is een nationaal en internationaal gelauwerd hondentrainer (9x Belgisch kampioen), wordt wereldwijd gevraagd voor workshops en is zowat het Vlaamse antwoord op de wereldberoemde hondenpsycholoog César Millán. Nikolas Van der Veken: ‘Nick haat het wanneer ik hem aanspreek als dé César, maar ik vind echt dat hij niet moet onderdoen.’ 

Na meer dan anderhalf jaar intensief sleutelen aan het ontwerp en ruim tien prototypes later, is de ‘Aqua Runner’ nu klaar om gelanceerd te worden. Iets waar niet alleen Nikolas, zijn vrouw en zakenpartner Yentl Peelman en Nick enorm naar uitkijken, maar ook de particuliere en professionele klanten van Fitnessking, en bij uitbreiding de ganse hondenwereld.

‘De samenwerking met Nick was een onbetaalbare meerwaarde voor ons en is bovendien een absoluut kwaliteitslabel naar de hondenwereld in binnen- en buitenland toe’, aldus Nikolas Van der Veken. ‘We mikken vooral op professionelen, maar ook voor particulier gebruik is de “Aqua Runner” zeker geschikt. Het enthousiasme bij onze buitenlandse dealers is eveneens enorm. We zitten met dealers in meer dan 25 landen, van Amerika tot Australië. Het potentieel is dus groot. We zijn er erg trots op om te kunnen zeggen dat de “Aqua Runner” volledig in België wordt gebouwd op maat van de klant én meer dan de helft goedkoper is dan elk ander buitenlands alternatief. We gaan dus met veel vertrouwen de strijd aan met de buitenlandse “Big Dogs”’, zegt Nikolas met de glimlach.

‘Toen ik zes jaar geleden begon met loopbanden voor honden te bouwen, verklaarde iedereen me gek en dat doen ze nog steeds. Maar als ik zie welk dealernetwerk we de voorbije achttien maanden hebben uitgebouwd en hoe onze reputatie zich pijlsnel verspreidt, dan weet ik dat ik de juiste stap heb gezet. Met Dog Runner, de overkoepelende naam voor de tak binnen Fitnessking die zich ontfermt over de verschillende loopbanden voor honden, doen we net hetzelfde als met Fitnessking; de klanten bedienen met een échte old school perfecte service. Een goudeerlijke strategie die even eenvoudig als succesvol is. Ken je die van die bank die zegt dat ze voor 95% tevreden klanten gaat? Je zal maar die 1 op de 20 zijn … Wij gaan resoluut voor de 100%,  zoals mijn oma het me ooit geleerd heeft!’, zo besluit Nikolas Van der Veken.

‘Aqua Runner’ wordt in de markt gezet aan een lanceringsprijs van €15.999.
Meer info over ‘Aqua Runner’ en de andere Dog Runner-loopbanden via www.fitnessking.be

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels