Deel via

Christophe Deborsu debuteert in majestueuze opera ‘Nabucco’

Op 21 december 2018 brengt Music Hall Classics Verdi’s meest opgevoerde opera ‘Nabucco’ op de planken. Een opvallende en verrassende rol is weggelegd voor journalist en tv-gezicht Christophe Deborsu, die in deze majestueuze arenaversie naast een internationaal gerenommeerde cast zal staan. Deborsu neemt in deze ode aan de stille film de rol van flamboyante, manipulatieve regisseur op zich. ‘Gelukkig voor het publiek zing ik niet in deze opera’, lacht hij.

Jeugddroom komt in vervulling

De 53-jarige Christophe Deborsu maakt met zijn rol in Nabucco zijn debuut als acteur in een opera. Hiermee komt zijn al lang opgeborgen jeugddroom in vervulling om ooit op de planken te staan van het iconische Vorst Nationaal. 

‘Ik vind het een enorme eer dat ze me gevraagd hebben voor deze rol’, zegt Christophe Deborsu. ‘Ik mag de flamboyante, dictatoriale en manipulatieve regisseur spelen in deze versie van Verdi's ‘Nabucco’. Blijkbaar vond regisseur Jean-François D’hondt, die me via een gemeenschappelijke kennis contacteerde, dat die karaktertrekken me op het lijf geschreven waren.’ (lacht).

Goden van de showbizz

deborsu1Nabucco gaat over machtswellust, liefde en zelfverheerlijking, en die opera en thema’s worden nu geplaatst in de filmwereld. De ganse scène van Vorst Nationaal wordt ingericht als een filmset, een werkvloer waar, zo leert de actualiteit ons helaas nog steeds, machtsspelletjes en -misbruik niet vreemd zijn. Waar de adoratie voor de goden van vroeger plaats heeft gemaakt voor de adoratie voor de goden van de showbizz, zoals acteurs en regisseurs. 

‘Ik ben wel nerveus voor mijn debuut in een opera, maar ik kijk er vooral enorm naar uit om voor het eerst op de planken te staan van Vorst Nationaal. Gelukkig voor het publiek is het een “stille” rol en moet ik niet zingen’, besluit de sympathieke Christophe met een knipoog.

Nabucco is een meeslepend meesterwerk, met als ultiem hoogtepunt de wereldberoemde aria Va, pensiero van het slavenkoor. Deze nieuwe arenaversie met weelderige kostuums, indrukwekkende effecten en projecties, meer dan tweehonderd zangers, figuranten, muzikanten en medewerkers op de top van hun kunnen, en prachtige decors van de hand van de internationaal gelauwerde operadesigner Dan Potra, geeft Nabucco op prachtige wijze de grandeur die het verdient. Een absolute aanrader voor de liefhebbers! 

Christophe Deborsu

Christophe Deborsu werd geboren in Namen in 1965, en volgde rechten aan de KU Leuven. Als journalist begon hij in 1988 bij RTBF. Hij werd vooral bekend door het presenteren van politieke uitzendingen zoals Mise au Point en Projet X. Het is aan zijn micro dat Yves Leterme de Marseillaise zong in plaats van de Brabançonne. Na een passage bij De Slimste Mens Ter Wereld in 2008 en zelfs het Groot Dictee der Nederlandse Taal, tekende hij een contract bij Woestijnvis en zo werd hij ook een BV. Hij presenteerde mee De Kruitfabriek en co-regisseerde De Rechtbank, beiden op VIER. Christophe Deborsu woont afwisselend in Namen en Schelle, en schrijft succesvolle Nederlandstalige boeken over Wallonië. Hij presenteert momenteel ook het politieke debatprogramma C'est Pas Tous Les Jours Dimanche op RTL-TVI.

nabuccoNabucco

21 december 2018
20u
Vorst Nationaal


Tickets & info: www.30jaarmusichall.be

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels