Deel via

Wat te doen met de kleinkinderen in de kerstvakantie?

Ah, kerstvakantie... De tijd om te veel kroketten te eten, ongeduldig de pakjes onder de kerstboom te betasten en veel te laat op te blijven met oudjaar. Nog wat tijd over tussen al het feestgedruis? Pik dan de kleinkinderen eens op en trek eropuit voor een leuk uitstapje. Vlieg geeft een overzicht van de leukste activiteiten voor kinderen!

Snuif de kerstsfeer op

 • Krijgen jullie maar niet genoeg van kerst? Dan schuimen jullie ongetwijfeld vrolijk alle kerstmarkten af tijdens de vakantie. Niets gezelliger dan warme chocomelk en smoutebollen, kitscherige kerstversiering en heerlijk ouderwetse carrousels en reuzenraden. Ontdek alle kerstmarkten in jouw buurt of in de grote steden.
 • Een speciale vermelding voor de Gentse Winterfeesten: het kinderdorp Land van W'ijs is een groot leer-, doe- en speelparadijs. En als je dan toch in Gent bent: het Gravensteen is voor de gelegenheid veranderd in een winterwonderkasteel met een mysterieus vikingsfeertje.

Ga op zoek naar licht in de duisternis

 • De winter is al donker genoeg, dus waarom niet zorgen voor wat licht in de duisternis? China Light ZOO vertelt in de Antwerpse Zoo het mythische verhaal van de Japanse lotusprinses en haar lief: wandel rond tussen de gigantische lichtobjecten en hou het warm met noedels en Japanse thee (of wafels en chocomelk, desgewenst).
 • In Knokke neemt niemand minder dan de Kleine Prins jullie mee op sleeptouw tijdens een gloednieuw lichtfestival. Vorm je eigen sterrenbeeld, stuit op gigantische planeten op daken en in straten en wandel rond door een digitaal bos.

Kies voor een vleugje nostalgie

 • De Winteravonden in Bokrijk katapulteren je van 26 december tot 6 januari terug naar de goede oude tijd: een heerlijk ouderwetse kermis, lekkere winterkost en een magische vuurparade.
 • circusronaldoHet bonte gezelschap van Circus Ronaldo slaat zijn winterdorp dit jaar op in Lommel: daar nodigen ze nog tot 30 december jullie én heel wat circusartiesten uit voor een gezellig kerstdiner. Al snel dagen de tafelgenoten elkaar uit voor de gekste circustoeren ... Wie laat zich inspireren om ook op jullie eigen feest zijn beste kunstjes boven te halen?
 • Inmiddels een klassieker: de Berenconcerten van Kapitein Winokio. Een keer per jaar (van 28 tot 30 december) mag ook het kleine grut - én het iets oudere grut! - naar de AB, om uit volle borst mee te brullen met oude en nieuwe kinderliedjes. Horen we opa  daar zachtjes meeneuriën?

 Trek naar een winters familiefestival

 • Moeten we Spekken nog voorstellen? Dit Gentse kindertheaterfestival is zowat het lekkerste dat in de kerstvakantie te krijgen valt - afgezien van die smoutebollen op de kerstmarkt, dan.
 • Grootouders met ballen wagen zich aan Kerst in DE Studio. Het festival programmeert van 27 december tot 6 januari vrolijke voorstellingen, een streepje muziek, leuke verrassingen en zelfs pakjes voor onder de kerstboom.
 • Hou je vast aan de takken van de bomen, want er is een nieuw familiefestival in town! PodVis tovert Mechelen van 3 tot 6 januari om tot een paradijs voor podiumkunsten. Laat je verwonderen door betoverende voorstellingen, grappige workshops en verrassende activiteiten.

Blijf lekker knus binnen

 • Grijp je laatste kans en pik nog snel een prikkelende tentoonstelling mee: wrede sprookjes, heldhaftige hertogen of Lego à volonté: de keuze is aan jullie.
 • Nestel je in de zeteltjes van een theaterzaal voor een gezellige familievoorstelling of een concert op kindermaat. Als we een suggestie mogen doen: Symfonie voor valse noot laat je kleinkinderen kennismaken met de pracht van een symfonisch orkest en De familie Von Kapp brengt rock & roll voor kinderen van elke maat en soort. Snuister hier tussen alle voorstellingen en concerten voor families!
 • Hou het simpel en zak weg in de bioscoop voor een betoverende familiefilm. Laat het buiten maar waaien ... Ontdek alle films hier.

 

Met dank aan
UIV-btn_tips-260x63

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels