Deel via

De Romeo’s scoren met kerstoorwurm: ’t Is Kerstmis

‘Hallelujah’, want er is eindelijk uitbreiding op het traditionele kerstrepertoire. ‘Jingle Bells’ en ‘We Wish You A Merry Christmas’ worden deze kerstperiode netjes afgelost door “’t Is Kerstmis’, de eerste Nederlandstalige, officiële kerstsingle van De Romeo’s. ‘Voor mij is dit de mooiste en gezelligste tijd van het jaar’, zegt Davy Gilles.

’t Is Kerstmis

romeos15‘In het verleden werkten we mee aan “Winter Wonderland” en ons nummer “Stralen” heeft een kerst- en wintergehalte, maar is geen uitgesproken kerstsingle zoals “’t Is Kerstmis”. We hebben er 15 jaar over gedaan om zo’n liedje uit te brengen met De Romeo’s. Het nummer van Wietse Meys, Jo Hermans en Cliff Vrancken (K.I.A.) ligt al drie jaar in onze schuif, maar nu was de tijd rijp om hem los te laten op de mensheid, inclusief een videoclip die we hebben opgenomen op Winterland Hasselt’, zegt Romeo Chris Van Tongelen.

Davy Gilles houdt net als zijn twee collega’s enorm van Kerstmis: ‘Voor de clipopnames heb ik een kersttrui aangetrokken, mét ledlichtjes. Zotjes, maar zoveel hou ik dus van Kerstmis. Voor mij is dit de mooiste en gezelligste tijd van het jaar.’

Kerstklassieker

De Romeo’s beseften dat ze niet veel tijd hadden om een hit te scoren met ‘t Is Kerstmis. ‘Dat klopt’, zegt Gunther Levi. ‘Maar het is vooral onze bedoeling om elk jaar dit liedje én onze videoclip onder de aandacht te brengen. Wham (“Last Christmas”), Mariah Carey (“All I Want For Christmas”) Urbanus (“Bakske vol met stro”) en Xavier De Baere (“Formidabele Kerstmis”) hebben al bewezen dat het kan. We hebben alle kerstingrediënten gebruikt en verwerkt in “’t Is Kerstmis”, waardoor het feelgoodnummer een sterk Disney-karakter heeft. Dat maakt de single tijdloos. Ik weet zeker dat ze ons de komende jaren nog gaan draaien, want zo leuk is ons liedje’, zegt Gunther Levi met een big smile.

’t Is Kerstmis van De Romeo’s is terug te vinden op hun recent verschenen album 15 Jaar De Romeo’s. Eén week na de officiële release is de single ook al binnengekomen in De Vlaamse Ultratop 50. 

Tot zondag 6 januari kan je dagelijks terecht op Winterland Hasselt, de grootste en gezelligste Limburgse winterhappening. De toegang is gratis. Meer info vind je op www.winterland.be.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels