Deel via

Dit waren jullie 10 favoriete artikels van 2018!

Nu het nieuwe jaar is aangebroken, blikken we even terug op de artikels die in 2018 in SenNet Magazine zijn verschenen. We doen ons uiterste best om jullie de interessantste info voor te schotelen, en hopen dat we daar ook het afgelopen jaar in geslaagd zijn! Dit lijstje toont alvast de 10 populairste artikels van 2018. Zo kan je ze nog eens opnieuw lezen!

Nummer 10:

Hallo, met wie spreek ik? Bizarre telefoontjes onder de loep

Heb je al eens meegemaakt dat je telefoon rinkelt, maar dat het dan muisstil blijft als je opneemt? Waarschijnlijk heeft die persoon het verkeerde nummer gekozen, of word je per ongeluk opgebeld. Maar wat als dat nu eens niet het geval is? Wat als iemand je echt wilt spreken, maar niet kan? Carl Bries neemt enkele vreemde telefoontjes onder de loep.

17.396 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens!

10

Nummer 9:

GDPR?! Wat is dat voor een beest?

Allerhande organisaties en bedrijven verzamelen een pak gegevens van hun klanten. Zij gebruiken die bijvoorbeeld om hun reclame af te stemmen op je persoonlijke behoeften. Op zich is daar niets mis mee, ware het niet dat je zelf weinig tot geen controle hebt over wat er met je persoonlijke gegevens gebeurt en waarvoor ze worden gebruikt. Dat moet de GDPR oplossen. Frederick van BEEGO geeft een woordje uitleg.

17.507 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens!

9

Nummer 8:

Aantal ‘grijze echtscheidingen’ zit in de lift

Meer en meer koppels gaan uit elkaar na jarenlang lief en leed met elkaar gedeeld te hebben. Zo liepen in 2016 in ons land 505 huwelijken op de klippen waarvan de partners allebei 65-plussers waren. We noemen het fenomeen ook wel de ‘grijze echtscheiding’. Waarom trekken we na al die jaren alsnog de stekker uit ons huwelijk? We gingen daarvoor te rade bij erkend bemiddelaar Eric De Corte van Neo Bemiddeling.

17.739 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens!

8

Nummer 7:

5 misverstanden over successieplanning opgehelderd

Nadenken over wat met je vermogen gebeurt na je overlijden is niet meteen de leukste bezigheid. Toch is het belangrijk om er ten minste even bij stil te staan. Het kan je familieleden immers heel wat toekomstige discussies besparen. Notaris.be helpt alvast enkele misverstanden over successieplanning uit de wereld en zet de krachtlijnen van de hervorming van het erfrecht op een rijtje.

18.237 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens!

7

Nummer 6:

Er schuilt een verborgen kracht in je voornaam!

Noemt iedereen jou bij de voornaam waarmee je geboren bent, of gebruiken ze toch vooral een andere roepnaam? Volgens healingcoach Isabelle Lambrecht is het belangrijk om je bewust te blijven van je echte naam, want je hebt die niet zomaar toevallig gekregen. Met je voornaam heb je bij je geboorte een rode draad voor je leven meegekregen, maar hoe je die uiteindelijk gebruikt, hangt helemaal van jou af.

19.092 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens!

6

Nummer 5:

Opgelet: deze beautyfouten laten je ouder lijken dan je bent!

Vraag jij je wel eens af: ‘Kan dit nog wel op mijn leeftijd?’ Gelukkig bestaan er geen standaardregels voor wat wel en niet kan. Het belangrijkste is dat je make-up en kleding kiest die bij je natuurlijke kleuren (haarkleur en huidskleur), lichaamsvorm en persoonlijke stijl past. Maar je wilt er natuurlijk niet ouder uitzien dan je bent. Let daarom op de volgende 5 aandachtspuntjes!

20.933 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens!

5

Nummer 4:

Hoge cholesterol: wat houdt dat in?

Een hoge cholesterol vergroot het risico op hart- en vaatziekten. Het is dus zeker geen overbodige luxe om je cholesterolwaarden te kennen en om er, als dat nodig is, iets aan te doen. Apotheker Piet Sollie gaat dieper in op wat cholesterol nu eigenlijk is, hoe het werkt en hoe je ervoor kan zorgen dat je cholesterol laag blijft. Meer bewegen en gezonder eten horen bij de eerste stap, maar ook bepaalde voedingssupplementen kunnen een handje helpen.

21.882 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens!

4

Nummer 3:

Draadloos surfen: wat is het verschil tussen wifi, 3G en 4G?

Een paar jaar geleden mocht je van geluk spreken als je op vakantie wifi in je hotelkamer had. Vandaag kan je kostenloos roamen in Europa met je gsm-abonnement. Als je dat wilt, ben je altijd en overal verbonden met het internet. Uit het artikel over smarthomes leerde je al dat ook andere toestellen naast je laptop en telefoon de weg vinden naar het internet via draadloze verbindingen. Wannes van BEEGO laat je door de draadloze bomen het bos zien.

23.089 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens!

3

Nummer 2:

Waarom is kurkuma gezond voor je gewrichten?

Het is niet lang zoeken naar een reden voor de enorme populariteit van kurkuma: het aantal gezondheidsvoordelen die deze oranje wortel heeft, in het bijzonder voor de gewrichten, is haast niet te overzien. Wil je weten waarom kurkuma zo bijzonder is voor de gewrichten, lees dan snel verder!

27.607 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens!

2

Nummer 1:

Erven voor erfgenamen in de zijlijn voordeliger vanaf september

Save the date: 1 september 2018. Dat op die dag enkele belangrijke wetswijzigingen van kracht worden voor het Belgisch erfrecht, dat wist je vast al. Maar ook de Vlaamse erfbelasting ondergaat dan een modernisering. Kristof Reynders van VFB vat samen wat deze hervorming betekent voor erfgenamen in rechte lijn en in de zijlijn.

33.709 keer gelezen

Lees het artikel hier nog eens!

1

Bedankt, lieve lezers! We wensen jullie ook in 2019 heel veel lees- en surfplezier!

Heb jij een suggestie voor een leuk thema in SenNet Magazine? Of wil je meer te weten komen over een bepaald onderwerp? Laat het ons gerust weten via redactie@sennetmagazine.be. Wie weet lees je er dan binnenkort meer over in je favoriete magazine!

 

Auteur: Inneke De Corte

1 reactie

tony
Goed artikel, maar er is geen antwoord omtrent wat je kan doen met ongevraagde telefoontjes en emails die je niet kan stopzetten?
7/01/19 16:39 REAGEER

Login Registreer

Inneke De Corte

Hoofdredactrice
Hoofdredactrice
Inneke De Corte werkt sinds 2015 bij SeniorenNet. Ze is de hoofdredactrice van SenNet Magazine.

Meer artikels van Inneke De Corte

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels