Deel via

Koopjesjagen voor gevorderden: 8 tips voor je koopjesjacht!

De komende maand wagen een heleboel koopjesjagers zich opnieuw de straat op om de beste soldenkoopjes te scoren. Voordat je als een kip zonder kop spullen in je winkelmandje legt die je eigenlijk niet echt nodig hebt – het was wel -50% hé! -, lees je het best even deze tips. Zo haal je het meeste uit de wintersolden en vermijd je onnodige aankopen.

Tip 1. Ruim eerst je kleerkast op

Weet jij perfect welke kledingstukken er al in je kast hangen? Dacht ik al. Hoog tijd om de inhoud van je kleerkast eens grondig te sorteren. Heb je die broek al zeker twee jaar niet meer gedragen? Weg ermee! Geef je verwaarloosde kledingstukken weg of verkoop ze (meer shoppingbudget ...). Zo creëer je meteen ook meer ruimte voor je nieuwe aanwinsten!

glenn-carstens-peters-190592-unsplashTip 2. Maak een lijstje

Nu je weet wat je al hebt, weet je ook wat je nog nodig hebt. Lukraak stuks kopen om nadien te merken dat je al een blouse hebt die er verdacht goed op lijkt, is gewoon zonde van het geld. Als je enkel op zoek gaat naar de stuks op je lijstje, vermijd je bovendien impulsieve aankopen.

Tip 3. Vergelijk online

Als je echt de beste prijs wilt voor je wishlist, schuim dan websites en webshops af op zoek naar de laagste prijs. Je bespaart er ook nog eens tijd mee omdat je doelgericht naar de juiste winkels kan gaan.

Tip 4. Timing is alles

Als je geen zin hebt om over de koppen te lopen, dan spreekt het voor zich dat je beter vermijdt om in het weekend te gaan shoppen. Ga zo vroeg mogelijk de deur uit, dan zijn de kledingrekken nog netjes opgeruimd. Als je het liefste de meeste keuze hebt, ga dan in het begin van de soldenperiode winkelen. Als je het liefste voor de scherpste prijzen gaat, durf je aankopen dan uit te stellen tot de laatste dagen van de solden.

pexels-photo-1243362Tip 5. Let op voor ‘valse’ kortingen

Durf even onder het soldenstickertje te kijken of de oude prijs wel echt hoger was dan de soldenprijs.

Tip 6. Zet oogkleppen op

Wandel meteen door naar de soldenhoek en laat je niet verleiden door de nieuwe collectie.

Tip 7. Neem een soldencompagnon mee

Neem iemand onder de arm die niet aarzelt om je eerlijk zijn of haar mening te geven. 

Tip 8. Draag makkelijke kledij

Wees voorbereid op lange wachttijden aan de paskamers. Om niet te veel tijd te verliezen eenmaal je zelf een paskamer bereikt hebt, kies je maar beter voor kledij en schoenen die je makkelijk aan en uit kan trekken. Laat die hoge veterlaarzen en ingewikkelde blouse dus thuis.

 

Ziezo, nu ben je helemaal klaar om de winkelstraat op te gaan! Heb jij nog handige tips om de beste koopjes te scoren? Laat het ons weten in een reactie hieronder of stuur een mailtje naar redactie@sennetmagazine.be.

Auteur: Inneke De Corte

0 reacties

Login Registreer

Inneke De Corte

Hoofdredactrice
Hoofdredactrice
Inneke De Corte werkt sinds 2015 bij SeniorenNet. Ze is de hoofdredactrice van SenNet Magazine.

Meer artikels van Inneke De Corte

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels