Deel via

Een gezond lunchslaatje? Dat kweekt Romain Roquette tegen de muur

Een gezonde, smaakvolle en betaalbare lunch. Het lijkt wel een onmogelijke combinatie te zijn. Te midden van hippe fastfoodketens en hamburgerzaken biedt salad bar Romain Roquette net dat tikkeltje meer aan de klanten. En ze willen nog een stapje verder gaan: met een bijzondere verticale kweekplek voor salade in de bar zelf. Snelle salades, vers van de muur en met een minieme ecologische voetafdruk.

Het gat in de markt

brechtmathieuOndernemers Mathieu Daems en Brecht Kerckhof merkten zo’n drie jaar geleden een tekort op in het lunchaanbod. Belegde broodjes en maaltijdsalades zijn klassiekers als lunch. Doorgaans zijn ze niet te duur, maar ze durven al eens tegen te vallen als het gaat over voedingswaarde en smaak. Daarnaast zijn er vooral zware lunches te vinden die vaak wat duurder zijn. Zo’n zware lunch zorgt gegarandeerd voor een heuse middagdip omdat de vertering veel energie vraagt. Het is niet gemakkelijk om een lunch te vinden die voedzaam, betaalbaar en lekker is.
Een verticale kweekmuur ziet er niet alleen hip uit, ze verkleint de ecologische voetafdruk aanzienlijk. Daarop willen Mathieu en Brecht een antwoord bieden met hun salad bar Romain Roquette. ‘We willen top of mind worden als mensen aan een slaatje denken. Waar onze concurrenten hun slaatje vaak de avond voor de verkoop al samenstellen, doen wij dit à la minute, met verse producten. Dat is veel smaakvoller en we kunnen ons meteen aanpassen aan intoleranties en allergieën’, zegt Mathieu.

Kweekplek voor salade in de salad bar

farmingwallBehalve op de bewustwording rond voeding wil Romain Roquette nu ook inspelen op de bewustwording rond ecologie. In de nieuwe vestiging die binnenkort opent in Brussel willen de oprichters werken met een vertical farming wall. Dat is een soort groene muur waarop de salade gekweekt zal worden. De salade kan dan meteen van de vertical farming wall het gerechtje induiken.

‘Bij onze vertical farming wall komt er geen transport kijken en er is dus geen CO2-uitstoot. Het klassieke systeem, waarbij de sla geoogst wordt en dan nog langs de veiling en een distributeur moet passeren, zorgt voor veel CO2-uitstoot en bovendien ook voor minder verse producten. Met een verticale kweekmuur verkleinen we onze ecologische voetafdruk drastisch’, legt Brecht uit.

logoromainroquetteOm de vestiging in Brussel te kunnen openen, moeten er nog wat werken gebeuren. Daarvoor is Romain Roquette op zoek naar extra financiële middelen. Help jij een ambitieuze onderneming die inzet op gezondheid en ecologie verder op weg? Je vindt alles over de zoektocht naar financiering van Romain Roquette op www.winwinner.be.

 

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine!

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels