Deel via

Theesommelier Jessica Van Humbeeck finaliste voor ‘Belofte van 2018’

De Aarschotse theesommelier Jessica Van Humbeeck kreeg van Markant, UNIZO en het Agentschap Innoveren en Ondernemen de titel ‘Beloftevolle Onderneemster van Vlaams-Brabant 2018’. ‘Ik ben fier, sprakeloos eigenlijk. Ik klink erop met een theetje’, dat was haar eerste reactie op het nieuws. Ze dingt daardoor meteen mee voor de nationale ‘Belofte van het jaar 2018’. Daarvoor kan je nog tot 31 januari je stem uitbrengen.

Straffe vrouwelijke ondernemers

jessicamarkatIeder jaar reiken Markant vzw en UNIZO de WOMED Award uit. WOMED staat voor WOMen in Enterprise and Development en met de award zetten ze vrouwelijke ondernemers in de kijker. ‘Vrouwen kunnen net zo goed hun eigen zaak runnen als mannen, of zelfs beter. In steeds meer ondernemingen staat een vrouw aan het roer. Ook voor stoere sectoren deinzen vrouwen niet terug. Een evolutie – en vooral prestatie – die applaus verdient. Ondernemerschap met ‘a female touch’ is een verrijking voor onze economie’, klinkt het bij de initiatiefnemers.

De drie genomineerden voor de WOMED Award zijn ondertussen bekend, net als de vijf genomineerden in de categorie ‘Belofte’, voor jong gestarte ondernemende vrouwen. Jessica Van Humbeeck is er één van en zij neemt deel als ‘Beloftevolle Onderneemster van Vlaams-Brabant 2018’.

Succesverhaal

Door de lancering van haar boek ‘But First, Tea’, het uitrollen van haar twee succesvolle ‘Thee met een Verhaal’-winkels in Aarschot en Oostende, haar continue bomvolle workshops en haar doortochten bij o.a. 'De Madammen' op Radio 2, bij MNM en in ‘Van Gils & Gasten’, was gecertifieerd theesommelier Jessica Van Humbeeck de voorbije weken niet meer uit de actualiteit weg te denken. Wat vijf jaar geleden begon met een idee aan de keukentafel, is ondertussen uitgemond in een succesverhaal.

‘Het is fijn dat ik met mijn team dagelijks een massa mensen gelukkig kan maken met thee’, zegt de gepassioneerde Tea Evangelista die weet waarover ze praat. Na een opleiding bij de Britse theespecialist Jane Pettingrew, had Jessica de smaak te pakken en werd ze door de beroemde theemeesteres Mei Lan Hsiao ondergedompeld en ingewijd in de Chinese Tea Arts. 

Tv-programma

theemetverhaalDe thee van Jessica Van Humbeeck heeft na vijf jaar een sterk groeiverhaal meegemaakt. ‘Dagelijks verwerken we een massa bestellingen: online, in onze winkels in Aarschot en Oostende, maar ook in Bilzen en in de diverse horecazaken die onze thee op hun drankenkaart hebben staan. Dit jaar investeren we in een nieuw voorraadsysteem, gekoppeld aan een nieuwe website, waardoor de bediening van onze klanten wordt geoptimaliseerd en versneld. Ons 5-jarig bestaan wordt doorheen het jaar gevierd in de 5 Vlaamse provincies met een jubileumevent. Naast de doorlopende workshops, de theedegustaties en de voortdurende ontwikkeling van exclusieve theemengelingen en infusies, pakken we in het voorjaar uit met iets innovatiefs en sluiten we ons feestjaar af met een spraakmakende thee. Sinds eind december ben ik met ‘Thee met een Verhaal’ bijna dagelijks te zien op Eclips TV. Elke week is er een nieuwe aflevering en de kijkers zijn laaiend enthousiast. Op straat word ik erover aangesproken. Mensen sturen mails, bezoeken de website, lezen mijn blogs en volgen ‘Thee met een Verhaal’ op Facebook en Instagram. Dagelijks komen er nieuwe volgers bij en dat doet deugd’, zegt Jessica Van Humbeeck.(Foto: (c) Roland Hermans)

Tot 31 januari kan je voor Jessica Van Humbeeck stemmen als ‘Belofte van het jaar 2018’ op de website van Markant vzw. Na een pitch achter gesloten deuren kent ook een professionele vakjury punten toe. Nadien worden de winnaressen van de WOMED Award en de ‘Belofte van het jaar 2018’ bekendgemaakt tijdens een gala-avond op 27 februari in Brussel.

Meer info vind je ook op www.theemeteenverhaal.eu.

 

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine!

1 reactie

tsjoep
Proficiat en moge de thee nog lekkerder worden! ;))
14/01/19 21:00 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels