Deel via

Feestkilo’s verliezen? Sla samen aan het koken!

De feestdagen zijn intussen al even achter de rug, maar de feestkilo’s, die geraken er maar niet af. Niet altijd gemakkelijk om die extra kilo’s op je eentje weg te krijgen. De oplossing? Samen koken! Het is niet alleen leuk, je houdt het zeker en vast ook gezonder. Ga op zoek naar een vriend, vriendin, dichte buur of verre kennis en kruip samen de keuken in.

Feestdagen, zondigdagen

i-yunmai-617618-unsplash (1)Tijdens de feestdagen hebben we allemaal wel even gezondigd: dagen na elkaar een driegangenmenu op je bord, meestal met roomsausjes en een calorierijk dessert erbij. Ook de alcohol vloeide rijkelijk. Gezellige dagen, dat is zeker. Maar nu zit je met de kater, of beter: de extra feestkilo’s die niet zomaar vanzelf verdwijnen. Om gezond te gaan koken, heb je op dit moment misschien nog geen zin. En een slaatje? Daar is het niet het seizoen voor. Bovendien vind je het niet de moeite om alleen voor jezelf een gezonde maaltijd op tafel te toveren?

Met twee is alles makkelijker

Uitvluchten genoeg alleszins. Samen koken kan hierbij een oplossing bieden. Samen met een vriendin, een buur of een kennis duik je de keuken in. Want met twee of zelfs met drie is alles leuker dan alleen. Op die manier motiveer je elkaar om voor gezonde dingen te kiezen. Je zal meer moeite willen doen om verse groenten te wassen en te snijden. Als je dan toch samen in de keuken staat te praten, neem je maar beter alle tijd om de verse groentjes met zorg te bereiden.

Na de feestdagen vallen veel mensen in een zwart gat. Samen koken is goed om die kater weg te werken!

Het wordt gegarandeerd een gezellig kookmoment. Misschien is het ook wel de ideale manier om die eenzaamheid niet stilletjesaan je leven in te laten kruipen. Dagenlang heb je aan de feestdis gezeten samen met veel volk, maar nu alles opnieuw zijn normale gangetje gaat, zie je niet veel mensen meer. Het gevoel van het zwarte gat overvalt veel mensen na de feestdagen. Samen koken is goed om die kater weg te werken. Eten moet toch iedereen doen, dus kan je maar beter samen aan de slag.

Meer ideeën en minder geld opdoen

calum-lewis-391372-unsplashEn er zijn nog meer voordelen. Iedereen heeft zijn eigen manier om eten te bereiden en zijn eigen trucjes om de smaak te verbeteren. Als je samen gaat koken, kan je nog wat ideetjes opdoen van je compagnon. Sowieso valt tijdens jullie kookmomentje de zin ‘Ha, doe jij dat zo. Daar had ik nog niet eens aan gedacht’. De ideale manier om nieuwe producten of nieuwe kruiden te leren kennen.

Koken met en voor twee of drie personen drukt bovendien het kostenplaatje. Want wat doe je met een hele bloemkool voor jou alleen? En is het niet gemakkelijker om vlees te kopen in grotere hoeveelheden? Dat is nu eenmaal goedkoper.

Wie vraag je op de kook?

Kies iemand uit van wie je weet dat het klikt. Dat moet zeker niemand zijn die dagelijks bij je over de vloer komt, integendeel. Vraag eens iemand die je al lang niet meer gezien hebt, samen koken is de ideale manier om bij te praten. Er zal nooit een stil moment vallen want je hebt steeds iets te doen. Of vraag gewoon die buurvrouw die je elke dag vrolijk begroet maar van wie je verder eigenlijk niet veel weet.

Eten moet toch iedereen doen, dus kan je maar beter samen aan de slag!

cuisine-2248567_640Alles is mogelijk, de invulling kies je zelf. Het is alleszins wel fijn om te weten dat de kooknamiddag afgesloten wordt met een etentje waarbij je niet alleen aan tafel zit. Nodig eventueel nog enkele mensen uit om mee te komen eten. Maar let er wel op dat je niet te lang aan tafel zit en dat ook de alcohol binnen de perken blijft zodat je niet opnieuw ‘de feesttoer’ opgaat. Het gaat nog steeds om het verliezen van de feestkilo’s.

 

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine!

Auteur: Katrijn De Bleser

0 reacties

Login Registreer

Katrijn De Bleser

Katrijn De Bleser is schrijver, copywriter en journalist. Ze werkte acht jaar als freelance journalist voor de krant Het Laatste Nieuws en voor verschillende magazines. Vandaag heeft ze haar eigen bedrijfje ‘Notes & Quotes’ waarmee ze schrijft voor bedrijven, organisaties en particulieren. Wat haar bezighoudt? De maatschappij, met al haar gebreken maar vooral met haar mensen die elk hun eigen verhaal hebben.

Meer artikels van Katrijn De Bleser

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels