Deel via

Slimme gadgets die je leven makkelijker maken!

January 2019
Heb jij ook een hekel aan huishoudelijke klusjes? Als je voelt dat bewegen wat stroever begint te gaan, kosten die al snel een boel meer energie. De technologie staat echter niet stil. Er bestaan vandaag heel wat slimme gadgets die je leven makkelijker, veiliger én leuker maken. BEEGO stelt er 5 aan je voor.

Robotstofzuiger

robot-vacuum-cleaner-3786243_640Stofzuigen: het is een zware klus. Je loopt gebukt je hele huis rond en sleurt ondertussen die stofvreter achter je aan. Het stof onder de zetel of onder de kast negeer je maar, want vaak kan je er gewoon niet aan. Of je moet telkens al je meubels verzetten. Nooit meer stofzuigen? Haal een robotstofzuiger in huis. Met een druk op de knop rijdt de robot de hele kamer rond en hij zuigt ondertussen al het stof op. Extra handigheidje: bij sommige toestellen kan je een timer instellen, zodat je er zelfs niet meer aan moet denken om hem op of af te zetten. Heel wat merken hebben een robotstofzuiger in hun assortiment. 

Tuinonderhoud

Voor de tuinbezitters is de winter een rustige tijd, maar binnenkort begint het weer: laat het gras maar groeien ... Achter een grasmachine lopen, geeft je wel wat beweging, maar het is nu niet meteen een leuke bezigheid. Is je tuin groot maar niet groot genoeg voor een zitmaaier, dan ben je wel even zoet.

Gelukkig bestaan er ook maairobots. Die werken volgens hetzelfde principe als de stofzuigrobot. De meest voorkomende modellen werken met een begrenzingsdraad. Je moet de eerste maal een parcours vastleggen door middel van een draad die je met haken vastmaakt. Een tweede draad, de begeleidingsdraad, zorgt ervoor dat de maairobot terugkeert naar zijn laadstation als zijn batterij niet veel capaciteit meer heeft. Je kan de robot manueel instellen of via je smartphone. Steeds een netjes gazon zonder moeite!

Sport

pexels-photo-267391En terwijl binnen de stofzuigrobot bezig is en buiten de maairobot, kunnen we er lekker opuit trekken. Maar niet zonder onze smartwatch! Dat handige ding meet je hartslag, het aantal stappen je zet en hoeveel calorieën je verbrandt. Geavanceerde modellen kan je gebruiken als gps, je kan er muziek mee beluisteren, berichten op weergeven, het weerbericht op aflezen ... Een smartwatch is dus meer dan een digitale horloge. Smartwatches zijn beschikbaar voor verschillende sporten, zoals wandelen, zwemmen, fietsen. Zowel voor iOs als voor Android.

De digitale deurbel

Ding dong. Wie zou het zijn? Om iemand binnen te laten in je huis, hoef je al even niet meer naar de voordeur te wandelen. De deurbel die verbonden is aan een camera, is intussen al goed ingeburgerd. Dankzij de nieuwere modellen hoef je zelfs niet meer op te staan om de deur open te doen. Zij geven het beeld van de camera weer op je smartphone of tablet. Heeft je deurbel ook een infraroodcamera, dan kan je zien wie er ’s avonds komt aanbellen. Je hoeft zelfs niet thuis te zijn, een app op de smartphone houdt je overal op de hoogte.

Er zijn zelfs systemen die werken met gezichtsherkenning. Zo kunnen enkel personen die in het systeem geregistreerd werden, de woning binnenkomen. Het nadeel: wanneer er een nieuwe huishoudhulp of een nieuwe thuisverpleegster langskomt, kan die niet binnen.

Slimme lampen met bewegingsmelder

daniel-tseng-111190-unsplashIets minder vooruitstrevend, maar daarom niet minder nuttig: een lamp met bewegingsmelder in de hal. Als je ’s nachts naar het toilet moet, is het niet altijd gemakkelijk om de lichtschakelaar te vinden in het donker. Als je niet ziet waar je stapt, kan je wel eens struikelen, met ernstige valpartijen als gevolg. Zo’n slimme lamp kan de oplossing bieden. Je stapt uit bed en zodra de melder je opmerkt, gaat het licht branden. Na het toiletbezoek kan je snel terug onder de lakens. Het licht gaat gewoon vanzelf uit als het geen beweging meer registreert.

Er bestaan intussen ook slimme lampen die je met de smartphone kan bedienen, of zelfs spraakgestuurde lampen via Google Home. Ikea heeft bijvoorbeeld zulke slimme en betaalbare lampen in het gamma. In een volgend artikel vertellen we je hoe je je huis spraakgestuurd kan maken en vergelijken we Google Home, Siri en Amazon Alexa met elkaar. 

 

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine!

beego_basis_opwit_small2Heb jij een probleem met of vraag over je computer, smartphone of tablet? 
BEEGO stuurt slimme ICT-studenten per fiets aan huis in Antwerpen, Gent, Brugge, Leuven ... tegen voordelige tarieven. Meer info?

Auteur: BEEGO

4 reacties

friedahimpe
Goeie tips. Spijtig dat ze soms wat prijzig zijn. Ik ga toch eens uitkijken naar een bel met camera. Ik hoor soms de bel niet. Een bericht op mijn gsm zal dan wel helpen.
22/01/19 11:52 REAGEER
Hugoo
Gadgets zijn altijd leuk. Maar ze moeten ook origineel zijn.
Wat BEEGO ons hier probeert te verkopen, bestaat al jaaaaren.
Graag een update...
22/01/19 11:55 REAGEER
deberdwi
Een lampje met bewegingsdetectie bestaat al jaren. Maar is zeer interessant en tegenwoordig zeer eenvoudig.
23/01/19 16:50 REAGEER
Tomcat44
Een bel die luider klinkt is goedkoper dan een met camera die dan ook nog op internet moet aangesloten worden of met sim kaart moet uitgerust worden om berichtjes te sturen.
26/01/19 11:40 REAGEER

Login Registreer

BEEGO

Slimme studenten
Slimme studenten
Om ervoor te zorgen dat iedereen digitaal mee is, stuurt BEEGO IT-studenten aan huis om mensen te assisteren in de digitale wereld. Dit kan gaan van uitleg geven over smartphones tot complexe computerproblemen oplossen maar ook de installatie van bijvoorbeeld een nieuwe printer. Kijk snel op www.beego.be en ontdek of BEEGO in uw regio actief is. Meer info op 078 485 400 of www.beego.be.

Meer artikels van BEEGO

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels