Deel via

Elke binaire puzzel wordt poepsimpel met deze tips!

0 11 0. In een binairo moet je enkel eentjes en nulletjes invullen. Klinkt simpel, niet? Toch komt er wel wat logisch denkwerk bij kijken om de puzzel correct in te vullen. Wat vind jij van de binaire puzzel? Geef jij hem graag een kans of gaat hij je pet te boven? Met deze tips los je voortaan elke binairo foutloos op.

binairoo

Takuzu

Een binairo, binaire puzzel of takuzu moet je zo invullen dat er in elke rij en elke kolom evenveel eentjes als nulletjes staan. Als het raster uit tien vakjes bestaat, moet je dus vijf keer een 1 en vijf keer een 0 invullen. Je mag niet meer dan twee gelijke cijfers naast elkaar zetten. Identieke rijen of kolommen zijn niet toegestaan.

Word een expert met deze 5 tips

Zoek de duo’s op

Dezelfde cijfers mogen niet meer dan twee keer naast of boven elkaar staan. Boven of naast een duo kan je dan telkens het andere cijfer invullen. Staat er bijvoorbeeld in je rooster 1-0-0- ... , dan weet je dat er op de laatste plaats sowieso een 1 moet komen.

Vermijd trio’s

Staan er in je rooster twee dezelfde cijfers naast elkaar, maar met een lege plaats tussen? Dan weet je dat je op die lege plaats het andere cijfer moet invullen. Staat er bijvoorbeeld 1 ... 1, vul dan maar een 0 in ertussen.

Vul verder aan

In elke rij en in elke kolom staan telkens evenveel nulletjes als eentjes. Tel per kolom en rij hoeveel er al ingevuld zijn. Als je al ergens voldoende nullen of enen hebt staan, kan je die lijn verder invullen met het andere cijfer.

Vermijd onmogelijke combinaties

Als er nog slechts enkele vakjes gevuld moeten worden om een rij of kolom te vervolledigen, ga je de verschillende opties af. Wat gebeurt er als je op de ene plaats een 0 invult en op de andere een 1? Let goed op dat je geen trio’s van cijfers vormt. Als dat wel gebeurt, weet je dat dat cijfer alvast niet op de juiste plaats staat en van plaats moet wisselen met het andere lege vakje.

Geen dubbele rijen of kolommen

Elke rij is uniek, elke kolom is uniek. Een kolom kan wel identiek zijn aan een rij. Raak je er echt niet uit, bekijk dan zeker even of je bijna gelijke rijen of kolommen hebt. Als er nog maar twee vakjes ingevuld moeten worden, kan dit je helpen om de puzzel op te lossen.

puzzelclubZelf deze tips omzetten in de praktijk?

Kies gratis voor Puzzelclub Light en speel elke dag één puzzel uit het uitgebreide aanbod. Of kies ervoor om Premium te worden: dan kan jij onbeperkt puzzelen én gratis deelnemen aan alle Puzzel & Win-wedstrijden. Voor slechts € 3,95 per maand, de prijs van één puzzelboekje, kan je een hele maand lang alle puzzels spelen die je wilt!

Ontdek alle puzzels!

Hoe speel je op Puzzelclub?

Je vult bij de Binairopuzzel een 1 in door met de muis of je vinger één keer op een leeg vakje te klikken. Voor een 0 klik je twee keer op het vakje. Klik je een derde keer op het vakje, dan is het vakje weer leeg. Zo ga je verder tot de hele puzzel is ingevuld.

 

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine!

1 reactie

HANS01
Er is nog een verdere tip voor het oplossen van een (soms moeilijkere) binairo.
Als er in een kolom of rij de getallen 1 en 0 met TWEE LEGE VAKJES ertussen voorkomen, dus
de volgorde 1xx0 of 0xx1 dan zal ALTIJD een van deze x een 1 en de andere een 0 zijn. Deze kunt U in gedachten meetellen bij het berekenen van het aantal eenen en nullen. Om het berekenen te vergemakkelijken schrijf met potlood op de middenlijn een 0 met een schuine streep erdoor en tel deze voorlopig mee als nul en een. Succes verzekerd.
4/02/19 17:21 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels