Deel via

Het dagboek van Eddy: 'Het is simpel. Gewoon geen alcohol drinken'

Eddy Raats (82) uit Edegem begint op 1 februari vol goede moed aan Tournée Minérale. Hij is één van de vele mensen die zich registreerden om een maand lang geen alcohol te drinken. We volgen hem de hele maand februari. Eddy zal ons vertellen wat de moeilijke momenten zijn en welke lichamelijke effecten hij ervaart. We stellen hem hier aan je voor.

Gemiddeld alcoholverbruik:

'Ik drink elke dag een paar pintjes bier, ’s avonds voor het slapengaan drink ik samen met mijn echtgenote nog enkele glazen wijn. Gezellige gewoonten, net zoals vrijdagavond een vast stramien heeft: naar de club gaan en twee glazen Westmalle Tripel drinken. Eens thuisgekomen, trek ik nog twee flesjes Westmalle Tripel open. Het zijn gewoon gewoonten geworden.'

Motivatie om deel te nemen aan Tournée Minérale:

'Ik krijg wat last van overgewicht en daar wil ik graag paal en perk aan stellen. Tournée Minérale is een mooie gelegenheid om me op weg te helpen. De voorbije twee edities nam ik ook al deel aan Tournée Minérale, twee keer dronk ik een maand lang geen druppel alcohol. Maar eens de maand maart goed bezig was, verviel ik steeds weer in oude gewoonten.'

Plan van aanpak:

'Gewoon geen alcohol drinken. Op die manier ben ik in de jaren zeventig ook gestopt met roken: op één dag drie pakjes sigaretten gerookt en de dag nadien niets meer, tot vandaag. Het is simpel: gewoon geen alcohol drinken. In de club bestellen ze speciaal voor mij Westmalle. Daar zal ik ze nu al duidelijk zeggen dat ze deze maand geen Westmalle zullen verkopen. Het zal in het begin even op de tanden bijten zijn. Om het gemakkelijker te maken voor mezelf, hoop ik dat ik mijn vrouw nog kan overtuigen om deel te nemen want ook zij drinkt elke avond enkele glazen wijn. Samen niets drinken, is altijd aangenamer dan alleen.'

Ben je benieuwd hoe Eddy het stelt in zijn alcoholvrije maand? Hou dan zeker SenNet in de gaten. We volgen hem op de voet!

Neem jij ook deel aan Tournée Minérale? Een goede voorbereiding geeft je al twee weken voorsprong. Lees hier enkele tips om makkelijker 'nee' te zeggen tegen alcohol.

 

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine!

Auteur: Katrijn De Bleser

3 reacties

aronjaco
Ja , tegenwoordig is het ofwel ja , ofwel neen. Dat is zo met alles , en omdat men ons van alles wijsmaakt. Iedereen moet zijn of haar leven een richting geven , dus alle respect voor iedereen.

Ikzelf ben echter van mening dat men van alles moet genieten , zeker op een bepaalde leeftijd. Diegene die denkt, door zichzelf alles te ontnemen ( radicaal dus ), die is ook niet goed bezig. Vraagje : leven de veganisten langer dan iemand die " gewoon" doet en met minder problemen? Ik dacht van niet, alhoewel mijn idee daarover niet wetenschappelijk is aangetoond , net zo min als dat andere. mijn idee gaat terug op ervaringen, iets waarmede ik niet wil zeggen dat gezond
.leven geen voordelen heeft.

28/01/19 17:30 REAGEER
troebadoer
Alcohol is een harddrug. Jaarlijks sterven minsten 3 miljoen mensen rechtstreeks als gevolg van alcohol. Stop de hypocrisie : gewoon verbieden.
31/01/19 12:18 REAGEER
Hugoo
Ja. Maar ook het verkeer, en niet alleen op de weg, doodt er minstens evenveel, rechtstreeks (ongevallen) en onrechtstreeks (vervuiling).
Eigenaardig genoeg is ook dat ''goed'' voor de economie en de staatskas.
2/02/19 12:01 REAGEER

Login Registreer

Katrijn De Bleser

Katrijn De Bleser is schrijver, copywriter en journalist. Ze werkte acht jaar als freelance journalist voor de krant Het Laatste Nieuws en voor verschillende magazines. Vandaag heeft ze haar eigen bedrijfje ‘Notes & Quotes’ waarmee ze schrijft voor bedrijven, organisaties en particulieren. Wat haar bezighoudt? De maatschappij, met al haar gebreken maar vooral met haar mensen die elk hun eigen verhaal hebben.

Meer artikels van Katrijn De Bleser

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels