Deel via

Het staat in de sterren geschreven. Kunnen we de toekomst voorspellen?

Heb jij ooit al overwogen om naar een waarzegster te gaan? Gewoon om te weten te komen wat de toekomst brengt? Heel wat mensen zijn op zoek naar antwoorden, want zekerheid over de toekomst geeft een veilig gevoel. Maar kunnen mensen echt de toekomst voorspellen? En wat met kaartenleggers, astrologie en al die andere manieren om de toekomst te ontdekken?

Voorspelling van mogelijkheden

zoltar-166533_640De toekomst voorspellen is mogelijk. Sommige mensen krijgen beelden door van dingen die nog staan te gebeuren. Ze wenden zich tot astrologie of numerologie om mogelijkheden in kaart te brengen. Ik heb zelf ook een sterk ontwikkeld zesde zintuig, maar ik blijf ver weg van voorspellingen doen. De enige constante is immers de constante verandering. Niets is zeker of vaststaand.

Wat wel kan, is een voorspelling van wat er mogelijk is in jouw situatie op dit moment. Dat wordt een tendens of een trend genoemd. Een voorbeeld: iemand die steeds klaagt, zal zich almaar slechter gaan voelen. Of iemand die drinkt, zal steeds meer de nood voelen om zichzelf te blijven verdoven. Je kan dat dus een voorspelling noemen.

‘Je toekomst heb je zelf in de hand’

Zolang je leeft vanuit angst voor gebrek, zal je zoeken naar zekerheden, wil je je gebreken ingevuld zien en pijn vermijden. Mensen die zo denken, zijn kwetsbaar, ze verliezen contact met hun eigen ziel en intuïtie waardoor ze genoodzaakt zijn om terug te vallen op andere mensen. Alles wat die andere mensen zeggen, heeft een sterke impact op hen.

Als je maar genoeg gelooft, dan wordt het werkelijkheid.

Een voorbeeldje: de dokter vertelt je dat je maar drie maanden meer te leven hebt. Hoe meer je zijn woorden gelooft, hoe groter de kans dat ze werkelijkheid worden. Zo heb ik iemand gekend die bij een kaartlegster te horen kreeg dat hij maar zes maanden meer te leven had. De man geloofde de kaartlegster helemaal. Hij bereidde zijn sterven voor en op de dag dat het voorspeld was, legde hij het loodje. De juiste term voor deze manier van ‘toekomst voorspellen’ is selffulfilling. Je zorgt er eigenlijk zelf voor dat de woorden van de dokter of de voorspeller werkelijkheid worden.

Eigenlijk is het simpel: als je maar genoeg gelooft, dan wordt het werkelijkheid. Zo begrijp je wel dat het voor invoelende en intelligente mensen eenvoudig wordt om voorspellingen te doen die effectief een grote kans op slagen hebben.

Waar ik zelf in geloof?

Ik durf voor mezelf al eens de kaarten te leggen. Niet om mijn toekomst te lezen, wel om even uit te vergroten wat er in mij leeft. Zo kan ik mezelf op tijd bijsturen.

tarot-1775322_640Maar ik geloof vooral in potentieel. Alles wat zichtbaar is, heeft een nut of een potentieel. Elke mens heeft een uniek potentieel en om daar zicht op te krijgen, is astrologie een goed instrument. Je geboortehoroscoop, de radix, kan je inzicht geven in hoe jij in grote lijnen zal functioneren, wat je motivaties zijn, je temperament en je drijfveren. Zo zal een vis heel anders denken, voelen en handelen dan een stier. Dat maakt het gemakkelijker om iemand te begrijpen. De solar is dan weer de horoscoop die voorspelt wat je dit jaar kan verwachten, of wat het leven zou kunnen brengen. Denk aan een verhuizing, scheiding, sterfgeval, relatie ...

Bij mij is er nog nooit iemand in geslaagd om, noch aan de hand van de kaarten, noch via de solar iets te voorspellen. Dus nee, ik geloof niet in voorspellingen in de pure zin van het woord. Ik geloof wel in de vrije wil en in de oneindigheid van potentieel, elke seconde dat de mens leeft.

In het volgende artikel ga ik dieper in op astrologie. Ik help je om aan de hand daarvan zelf inzichten te verwerven.

 

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine!

Auteur: Isabelle Lambrecht

11 reacties

wolfje
Ik heb ooit een cursus gevolgd voor een taroscoop te maken. Dat gaat dan met numerologie, de Tarot en de Kabala. Die drie dingen samen dienen dan uitgewerkt te worden en daar is men een goed uurtje mee zoet. Dat gaat dan over één jaar. De uitslag is verbluffend. Ik kon bijvoorbeeld zien dat iemand ging verhuizen enz. Er kunnen prettige dingen in zitten en ook minder prettige zoals ziekten of de dood. Men moet dus voorzichtig zijn indien men zulke dingen maakt voor anderen. Ik zal dat trouwens nooit doen zonder toelating. Als er zich ziekten manifesteren zal ik die mens de raad geven om is naar de dokter te gaan. Daar stopt het dan voor mij.
28/01/19 16:38 REAGEER
zichtbaar
hallo wolfje, deze principes ken ik. Ook binnen de astrotarkai kan je soms verbluffende tendensen eruit halen. Maar het is nog altijd een mogelijke tendens en niet alle tendensen worden realiteit. Bovendien is het maar een interpretatie van mogelijkheden, wat voor de een een drama is, kan voor de ander juiste en verlossing zijn. En heel veel mensen naar voorspellingen toe, onderschat dat ook niet. Ik zit al 30 jaar in het wereldje, en ben er dus zeer goed mee vertrouwd.
Al die verschillende principes zijn een mooie aanzet en leidraad. Zelf raadpleeg ik ook bepaalde vormen maar het blijven mogelijkheden en geen exacte voorspellingen anders zou dat betekenen dat de mens niet over een vrije wil beschikt
Warme groet
isabelle
31/01/19 19:19 REAGEER
moemoe
Hallo, Wolfje, wat een toeval , ik volgde die ook, bij Gerald Lambrecht, zéér lang geleden, maar met verhuis naar een serviceflat deed ik alles weg., Het is toch die grafiek met kruisende lijnen , nietwaar? Eerst een berekening van getallen....
Zou het mogelijk zijn me de leidraad door te sturen aub?
Dank bij voorbaat,
vandamme.lieve@gmail.com
25/02/19 18:06 REAGEER
Dat sterren en planetaire posities ook maar enige invloed zouden hebben op onze manier van zijn,op ons handelen is kletskoek.Tot op heden is hiervoor geen enkel wetenschappelijk bewijs geleverd.Alleen onze genen,onze opvoeding,onze ervaringen zijn bepalend voor ons handelen Horoscopen en toekomst voorspellingen zijn altijd derwijze opgesteld dat iedereen zich er wel een beetje in herkent, dat is iets wat door onderzoek reeds ten overvloede bewezen is. Aan hen die wel geloven in prietpraat stel ik voor dat men eens een degelijk boek leest ipv de kaarten of een horoscoop. Natuurlijk zullen de "BELIEVERS" dat niet doen, hoe onzinniger een geloof hoe meer sommigen zich eraan vastklampen en dat is wel wetenschappelijk bewezen!
28/01/19 17:27 REAGEER
aronjaco
Ja , en wat zeg je dan, dat om helemaal niet ingewikkeld te doen , over de invloed van de maan op onze aarde en dus ook op mensen. Ogen open a.u.b. : de kosmos , onze afkomst , bepaalt ook voor een groot deel hoe we zijn
Dat is het fundament ; hoe er verder wordt gebouwd , wel dat is de natuur ,en verder daarop uw filosofie.
Trouwens , iemand die beter wil zijn dan al die anderen , wel die komt bedrogen uit.
28/01/19 17:42 REAGEER
zichtbaar
Hallo non-believer (bij gebrek aan naam)
Er is wel degelijk invloed of een soort van sturende imprenting want we worden geboren met een bepaald potentieel (dat vind je terug in je persoonlijke horoscoop en numerologie) alleen is de uitwerking of het hoe je ermee omgaat de onbekende factor. Er is de vrije wil dus niks is vaststaan maar zal wel uitwerken in een bepaalde richting vanwege het aanwezige potentieel. Maar wees er maar 100% van overtuigd dat de impact van de dierenriem bestaat en zijn kosmische invloed duidelijk laat gelden. Alleen is het een soort kompas en geen voorspelling. Elke mens is een oneindig concept vol mogelijkheden . Daarom is enkel een tendens aan te geven maar nooit de exacte uitwerking hoewel elke mens beinvloedbaar is en daarmee wel in een richting kan gestuurd worden. En die die het luidst roepen dat ze niet beïnvloedbaar zijn zijn de gemakkelijkste slachtoffers want je brein is een zeer creatieve bewustzijnsvorm https://www.zichtbaar.be/blinde-vlekken-en-kleur-bekennen/
Warme groet
isabelle
31/01/19 19:29 REAGEER
BLBECO
ik heb altijd al interesse gehad voor astrologie kaartleggen - tarot enz; maar wat je droomt ? EN ALS DIE ZELFDE DROOM 3 à 4 ACHTEREENVOLGENS TERUGKEERT DAN GAAT DIE DROOM UITKOMEN, OP EEN OF ANDERE MANIER, OP HET ZELFDE MOMENT KAN HET EEN MYSTERIE ZIJN VOOR U , IK HEB DIT MEERDERE MALEN MEEGEMAAKT ZEFS NA 7 JAAR EEN OPLOSSING GEVONDEN DOOR EEN DROOM DUS WEES ALLERT.
29/01/19 08:00 REAGEER
zichtbaar
hallo blbeco
Dromen zijn een zeer bruikbaar instrument omdat het je creatieve onderbewustzijn is dat alles aan het verwerken is en hiermee vaak ook uitkomsten biedt en antwoorden aanreikt. Daarin kan je zeker sturing vinden van je ziel en hogere bewustzijn en de antwoorden liggen altijd in jezelf verscholen. Vaak vinden die enkel via de droom een weg naar buiten omdat de mens in wakkere toestand zelden ontspannen genoeg is om de beelden of inspiratie te ontvangen. Maar dat je droom zal uitkomen na 3 of4 x klopt niet. Er zijn mensen die jaren over iets dromen. Als ik geen voeling meer heb met mijn dochter dan volgt er zeker een droom waarin ik inzicht krijg in waar zij mee bezig is. Dan stuur ik haar een berichtje met mijn droom en kan ik haar helpen klaarkrijgen waar zij mee worstelt. Een droom is een compas zelden een voorspelling maar voorspellingen zijn zeker SOMS mogelijk omdat de tendens al klaar en duidelijk is.
Warme groet
isabelle
31/01/19 19:36 REAGEER
fredlambrecht
De invloed van de maan en andere planeten op onze aarde is een natuurkundig feit. Voor het eerst bewezen en openbaar gemaakt door Newton in 1687. Deze wet stelt dat massa's elkaar aantrekken recht evenredig met hun massa en omgekeerd evenredig met het kwadraat van hun afstand.Dat planeten en in het bijzonder de maan invloed zou hebben op ons lichaam daaromtrent bestaat geen enkel bewijs. Dat de menstruatie cyclus van de vrouw zou bepaald zijn door de omlooptijd van de maan rond de zon nl. in 27 dagen 7 uur en 43 min. is een fabel en louter toeval, trouwens er zijn meer vrouwen wiens cyclus deze regelmaat niet heeft dan wel.
Toevalligheden bestaan nu eenmaal in ons bestaan, we hoeven daar niets méér achter te zoeken
30/01/19 13:14 REAGEER
fredlambrecht
De maan draait uiteraard niet om de zon wel om de aarde in ongeveer 28 dagen
30/01/19 13:17 REAGEER
zichtbaar
hallo fred naamgenoot ;-)
de invloed van de maan en planeten is zeker aan te tonen voor wie zien wil.
Mochten vrouwen terug een natuurlijk ritme opnemen zou je merken dat ze vanzelf terug menstrueren met de maan mee.
Het principe toeval heb je blijkbaar nog niet helemaal doorgrond. Het woord zegt het zelf: het valt je toe maw het is een reactie op een actie. Elke mens is zowel een zend-als ontvangst station. Hij trekt ervaringen en mensen aan vanuit zijn eigen lading. De mens is een energetisch wezen dat dan nog eens grotendeels uit water bestaat, van daaruit ook onderheving aan beïnvloeding van oa de aarde en planeten. Veel plezier nog op je ontdekkingstocht.
Warme groet
isabelle
31/01/19 19:44 REAGEER

Login Registreer

Isabelle Lambrecht

Healer
Healer
Isabelle Lambrecht is healer en life coach. Als hooggevoelige had zij meer dan 25 jaar last van fibromyalgie en CVS en een leven dat vierkant draaide. Haar ervaringen gebruikt ze nu om anderen te helpen. Haar specialiteit is het wegnemen van je emotionele en fysieke pijnen via healing op afstand en het coachen in alle levensdomeinen als life coach en via workshops www.isahealing.eu.

Meer artikels van Isabelle Lambrecht

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels