Deel via

Laatste kans: Geniet van muziek en boeiende lezingen in Oostende!

Vijf dagen aan ‘t zeetje in volpension in de watten gelegd worden? Boeiende lezingen bijwonen, genieten van muzikaal entertainment, grenzen verleggen in Gent én heerlijk eten? En bovendien nieuwe mensen leren kennen? Klinkt als een topweek, niet? Schrijf je nog snel in voor de midweek ‘Wat als we straks 100 worden’ van 1 tot en met 5 april! UPDATE: kamers volzet, je kan wel nog inschrijven voor de activiteiten!

1 - 5 april 2019, Vayamundo Oostende

UPDATE: Wegens groot succes zijn alle kamers ondertussen volzet. Je kan nog wel inschrijven voor de activiteiten en lezingen! Meer info: emelie.pauwels@neosvzw.be

Wat mag je verwachten?

tralalieMaandag 1 april word je hartelijk verwelkomd door je gloednieuwe reisbegeleider Frans Vromman, voorzitter van Neos Pittem. Hij zal deze midweek door zijn expertise en enthousiasme tot een ongekend niveau tillen! Na het overlopen van het programma met een lekker tasje koffie, kan je genieten van een optreden van Tralalie, een amusante en humoristische voorstelling om de week goed te beginnen!

Dirk SchyvinckDinsdag beginnen we met de lezing van Dirk Schyvinck ‘Wat als we straks 100 jaar worden?’. Als we straks 100 jaar worden, hoe moeten we dan ons leven gaan indelen? Gaan we langer werken of eerder afstappen van de standaard ‘studeren - werken - pensioen’? Na deze korte blik in de toekomst en een heerlijke lunch trekken we in de namiddag naar het strand voor een fijne strandwandeling. We gaan met de gids op pad en komen meer te weten over de fauna, flora, cultuur en geschiedenis van Oostende.

expoWoensdag trekken we er met z’n allen op uit voor een dagje Gent. Onze eerste stop is in het Museum Dr. Guislain, waar je een rondleiding in de tijdelijke tentoonstelling of in de vaste collectie kan volgen of de befaamde Neos-escaperoom kan uitproberen. Na je tocht door het museum of je ontsnapping uit de escaperoom kan je genieten van een heerlijke koude schotel met dessert. Eens de honger gestild is, gaan we de muzikale toer op met een bezoek aan de expo ‘Lang leve de muziek!’ waarbij je kan genieten van de Nederlandse en Vlaamse hits van de laatste 60 jaar. Na het avondeten kan je je dan volledig laten gaan tijdens het optreden ‘Liedjes uit de Lage Landen’ van Arnold Sercu en Bart Verhelle.

Rik van CauwelaertDonderdag blikken we al even vooruit naar de komende verkiezingen met de lezing ‘De geheimen van de Wetstraat en omstreken’ door Rik Van Cauwelaert, voormalig hoofdredacteur en directeur van het weekblad Knack. Wat leeft er nu in de politiek en waaraan kunnen we ons verwachten? In de namiddag kan je genieten van een vrij moment of een wandeling maken. Wees wel op tijd terug, want om 17u30 word je verwacht op de feestelijke afsluiter van de midweek. Eerst een aperitiefje en een hapje om het laatste avondmaal goed in te zetten!

Onze laatste dag sluiten we smakelijk af met een lezing over chocolade. Wat is het verschil tussen ambachtelijke chocolade en de chocoladerepen uit de winkel? En hoe kan chocolade bijdragen tot een betere gezondheid? En natuurlijk kan je het zelf testen door een heerlijk proevertje! Na het middagmaal nemen we afscheid, maar hopelijk niet voor lang!

Wil jij erbij zijn?

UPDATE: Wegens groot succes zijn alle kamers ondertussen volzet. Je kan nog wel inschrijven voor de activiteiten en lezingen! Meer info: emelie.pauwels@neosvzw.be

  • de wandeling met gids in Oostende
  • de daguitstap naar Gent (in de voormiddag kies je 1 van de activiteiten)
  • de 3 lezingen
  • het muzikale entertainment

 

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine!

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels