Deel via

Trek voorgoed een streep onder het verleden!

Blijf jij vasthangen aan het verleden en kan je daardoor geen stappen vooruit zetten in je leven? Tijd om die emotionele bagage los te laten en je verleden een plekje te geven. Zo maak je plaats in je hart voor een mogelijke nieuwe partner ... Hoe je dat doet? Deze 5 tips kunnen je daarbij helpen!

Is het tijd om het verleden los te laten?

-> Doe de test!

En wat blijkt uit de resultaten? Werk aan de winkel? Ga aan de slag met deze 5 tips!

1. De vuilbak in met emotionele triggers

Een huwelijksgeschenk, een meubelstuk dat je samen koos of een fotokader. Het zijn allemaal zaken die een trigger kunnen zijn voor het verleden. Weg ermee.

2. Kijk op een objectieve manier naar het verleden

Jouw kijk op het verleden klopt niet altijd met de werkelijkheid. Praat met vrienden en familie, ze kunnen je helpen om je inzicht bij te sturen. Hun feedback zal je een objectieve kijk geven zodat je het verleden makkelijker los kan laten.

3. Doe leuke dingen voor jezelf

Droomde je er altijd al van om piano te leren spelen? Of om een marathon te lopen? Dit is het ideale moment om die dromen waar te maken. Onder andere bij yoga, zwemmen en golf ligt de focus op de activiteit en dat is een goede manier om je hoofd leeg te maken. Je bent in het heden en je raakt in de flow. Al snel zal je merken dat het stressniveau daalt.

4. Schrijf regelmatig een brief naar je ex-partner

In die brieven beschrijf je je emoties, hoe je je voelt en waarom je je zo voelt. Schrijf ook neer welk effect die gevoelens hebben op je leven vandaag. Die brieven verstuur je natuurlijk niet echt naar je ex. Het gaat om het loslaten van emoties door ze neer te schrijven. Je kan de brieven voorleggen aan een professional als je er nood aan hebt.

5. Leg de schuld bij de relatie

Geef de schuld niet aan je partner of aan jezelf maar aan je relatie. Misschien waren jullie wel te jong of misschien hebben jullie te verschillende interesses of verwachtingen. Door de schuld bij de relatie te leggen, laat je ook de emoties die erbij horen los. Zo kan je je gemakkelijker opnieuw openstellen voor een relatie en opnieuw vertrouwen krijgen in de toekomst. 

 

Ben jij erin geslaagd om zware emotionele bagage los te laten? Hoe heb je dat gedaan? Laat het ons hieronder weten om anderen te inspireren. 

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine!

Auteur: Veronique Van de Steen

4 reacties

moemoe
Zomaar het verlden loslaten is een onmogelijke opdracht, , al spreek ik uit eigen ervaring. Te veel trauma's reeds als kind, , later als volwassene, zowel op financieel, relationeel als gezondheidsvlak draag je wél je ganse leven mee. Men denkt er niet iedere dag aan, maar nu en dan komen al die herinneringen, miserie en pijn terug boven zwemmen.
Ik denk dat ieder mens zijn eigen rugzak op een strikt persoonlijke wijze draagt, en géén psycholoog, hoe ervaren ook, kàn deze levenservaringen zo maar uitwissen!!
18/02/19 19:58 REAGEER
DeKandelaar
Dit probleem kan opgelost worden door God's liefdevol ingrijpen in uw leven, doordat Hij U erbij helpt om er van los te komen. Mijn advies : Praat elke dag tot God... en spreek met Hem over Uw trauma's enz. Spreek tot de Levende Here Jezus Christus... en vertel Hem in kinderlijk hopen en vertrouwen en geloof, dat Zijn GOD en Vader en Hij en Hun Geest en heilige engelen U horen spreken... en te hulp komen in uw leven en verwerking van het verleden. God zei door Jezus Christus : Komt tot mij, gij allen, die gij vermoeid en belast en beladen zijt.. en IK zal U verkwikken en rust geven voor Uw zielen. Komt en leert van Mij... en neemt op U mijn juk, want mijn juk is zacht en mijn last is licht, want ik ben van harte nederig/dienstbaar... en zachtmoedig van Geest.

God zegt ook in Psalm 50 ; 15. Roept Mij, YHVH-GOD, de HERE GOD, aan in Uw nood... en IK zal U redden/helpen... en gij zult Mij verheerlijken. IK BEN.

God's rijke zegen dale over uw leven en hart en geest en ziel neer in Jezus Christus naam... tot volkomen innerlijke genezing... van uit Zijn schenkende liefdevolle goedheid en Zijn trouw. Amen. Hallelu-YHVH. GOD is goed. Amen.
2/03/19 00:44 REAGEER
Tjeu
Ik versta mij nog goed met mijn ex,vooral ook omdat ik begrip heb voor haar beslissing.Ik vind het ook het fijnste voor mijn kinderen en kleinkinderen als wij nog goed overeen komen.Ik kan en wil eigenlijk niet kwaad op haar zijn,alhoewel ze mijn leven helemaal overhoop heeft gegooid!.
Ben ondertussen al vier jaar alleen!Toch zou ik nu ook niet meer met haar verder willen,moest die mogelijkheid zich voordoen.
Wel vraag ik mij af of ik niet verkeerd bezig ben om er op deze manier mee om te gaan?
Sta ik zo de kans op een nieuwe relatie niet in de weg??
20/02/19 11:32 REAGEER
DeKandelaar
God's woord zegt heel duidelijk dat, wanneer je gescheiden bent, je niet mag hertrouwen of een nieuwe relatie mag aangaan, maar dat je aan je eerste huwelijkspartner gebonden blijft totdat deze gestorven is. Daarna ben je pas weer vrij in God's ogen om een nieuw huwelijk te sluiten. Wel mag U zich met uw 1 e partner verzoenen en weer gaan samenleven.

God's zegen.
2/03/19 00:48 REAGEER

Login Registreer

Veronique Van de Steen

Veronique Van de Steen is zaakvoerster van het relatiebureau Altero. Zelf is ze een beslagen coach en heeft ze jarenlange ervaring op vlak van human resources. Samen met een team van psychologen, seksuologen en therapeuten gaat ze met veel passie en liefde voor het vak als internationaal gecertificeerde Matchmaker en datingcoach aan de slag. Discretie en een individuele warme aanpak worden hoog in het vaandel gedragen bij Altero.

Meer artikels van Veronique Van de Steen

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels