Deel via

Je horoscoop, meer dan een dierenteken: leer meer over jezelf

Je horoscoop geeft je een leidraad voor het leven. Je kan het zien als een schatkaart waarmee je op zoek gaat naar wie je bent en wat je zoekt in het leven. Healingcoach Isabelle Lambrecht helpt je graag op weg om jouw eigen schatkaart te leren lezen en zo je zwakke punten, uitdagingen en talenten te ontdekken.

Er bestaan verschillende soorten horoscopen. Je geboortehoroscoop of radix toont de vele mogelijkheden waaruit je kan putten in het leven en hij reikt meteen ook een leidraad aan waarop jij je leven zal bouwen. Een astroloog kan van je radix aflezen wat je sterke en zwakke punten zijn, welke uitdagingen voor je liggen en welke talenten je in je hebt. De radix kan je helpen bij je onbewuste zoektocht naar geluk. Dankzij astrologie kan je inzicht krijgen in jezelf en op die manier je eigen zingeving aan het leven geven.

28.800 verschillende combinaties

Een kort stukje theorie om alles te verduidelijken. De astrologische schatkaart heeft 12 huizen. Dat zijn de levensgebieden waarin je iets zal uitwerken. De 10 planeten geven aan wat je drijfveer is, ze bepalen het thema. De 12 tekens van de dierenriem geven het karakter weer, die zorgen voor de vormgeving. Dan zijn er nog de 5 hoofdaspecten en de 4 elementen waaronder de tekens vallen. Een snelle rekensom: 12 x 10 x 12 x 5 x 4 = 28.800. Er zijn dus 28.800 verschillende combinaties mogelijk bij de radix.

De radix kan je helpen bij je onbewuste zoektocht naar geluk.Hieronder zie je mijn radix. Neem die bij de hand, dat zal de uitleg meteen een stuk gemakkelijker maken. Je kan ook meteen op zoek gaan naar je eigen radix en die erbij nemen. Google even op ‘gratis radix’, geef jouw gegevens in en al snel verschijnt jouw persoonlijke radix.

healing-astro-25feb

Wat betekent mijn sterrenbeeld?

Het teken waarin je zon staat, is het teken dat iedereen van zichzelf kent als zijn eigen sterrenbeeld. Dat geeft een inkijk in wie je in essentie bent, wat je doelen zijn en waar je voor staat. Ik geef graag enkele steekwoorden per sterrenbeeld.

- ram: pionier, avontuur, energie, uitdagingen.

- stier: rust, veiligheid, stabiliteit, mooie dingen, zintuiglijk.

- tweeling: beweeglijk, afwisseling, nieuwsgierig, veelzijdig, rusteloos, communicatie.

- horoscope-639125_640kreeft: (over)gevoelig, emotioneel, huiselijk, gezellig.

- leeuw: stralend middelpunt, trots, nood aan goedkeuring, enthousiast, joviaal, zelfvertrouwen, levensvreugde.

- maagd: pietluttig, gewetensvol, oog voor detail, dienstverlening, weinig zelfvertrouwen.

- weegschaal: wil harmonie, vrede, rust, wikken en wegen, compromissen sluiten.

- schorpioen: mysterieus, de kern of essentie, wilskrachtig, passioneel, jaloers, doordringend, intens, transformerend.

- boogschutter: idealist, vrijheid, geloof, vertrouwen, willen een goed leven, oprecht.

- steenbok: structuur, verantwoordelijk, streber, vasthoudend, ernstig, orde, regelmaat.

- waterman: geniaal, visionair, onafhankelijk, vrijbuiter en vernieuwer, emoties zijn gênant.

- vissen: totale integratie, alles voelen en weten en weer loslaten, volgt eigen regels, veranderlijk, dromer.

Mijn zonneteken is vissen. Je kan hierboven lezen waar ik voor sta.

Hoe lees ik mijn radix?

Naast het sterrenbeeld, staat er nog een heleboel af te lezen van de radix.

Het teken waarin je maan staat, verwijst naar wat je nodig hebt om je goed te voelen. 
Mijn maan staat in het teken van de stier. Dat wil zeggen dat ik hou van huiselijkheid en een mooie, rustige omgeving. Ik zal daar dan ook altijd naar streven. Als vissen lukt me dit best wel omdat ik mijn eigen regels volg.

horoscope-639122_640De ascendant (AC) is het teken waarin je eerste huis staat. Dat toont aan hoe jij je manifesteert naar buiten toe. Je ascendant kan je een beetje zien als een vermomming.
Die van mij staat bij tweelingen. Dat wil zeggen dat ik me naar buiten toe gedraag als tweelingen: heel nieuwsgierig en communicatief.

De descendant (DC) is het teken tegenover je ascendant. Dat is de persoon die je zoekt als partner. 
Bij mij is dat de boogschutter. Dat wil zeggen dat ik me goed voel bij mensen die eerlijk zijn, een hogere visie nastreven, vrij zijn en een eigen visie durven te dragen.

De as AC-DC laat zien wat jij naar buiten brengt en wat je wil delen.
Ik wil via communicatie anderen in contact brengen met hun eigen waarheid en hogere visie.

De as IC-MC wijst op wat je zekerheid geeft en waar je voor gaat in het leven. 
Mijn IC staat in leeuw, dus ik moet leren om trouw te zijn aan mezelf en om me te ontworstelen aan de drama’s van mijn emoties. Zo kan ik die energie van mijn MC tot ontplooiing brengen. MC staat bij mij in waterman, mijn doel is dus bevrijding, nieuwe visies en onafhankelijkheid verwerven.

Het teken waarbij mercurius staat, toont je mentaliteit en hoe je contacten legt. 
Bij mij staat mercurius in waterman. Dat wil zeggen dat ik hokjesdenken haat en dat ik vrij wil denken en spreken. Ook wil ik nieuwe denkpistes uitbrengen.

horoscope-639126_640Het teken waarbij venus staat, geeft aan wat je waardevol en mooi vindt. 
De mijne staat in ram. Dus onafhankelijkheid vind ik belangrijk, net als integriteit en een boeiende, stimulerende omgeving.

Het teken waarbij mars staat, toont je drijfveren, seksualiteit en macht. 
Bij mij staat die in schorpioen. Tot de kern van iets of iemand doordringen is daarmee mijn drive en sterkte.

Het teken waarbij jupiter staat, geeft aan hoe jij tot inzicht en wijsheid komt.
Mijn jupiter staat in weegschaal, wat wil zeggen dat ik tot inzicht en wijsheid kom door op mijn eigen oordeel te vertrouwen.

Het teken waarbij saturnus staat, is het domein waarop jij beperkingen en uitdagingen ervaart. 
Bij mij staat die in ram, daarmee is mijn grootste uitdaging het leren geloven in mezelf. Op mijn vijftigste begint dat best wel te lukken.

Het teken waarbij uranus staat, toont aan waarin je unieke, authentieke kracht ligt.
Uranus staat bij mij in waterman: wat ik ook doe, ik draag vrijheid, gelijkheid en broederschap in mij.

Het teken waarbij neptunus staat, vertelt iets over je dromen. 
Neptunus staat bij mij in schorpioen. Mijn droom is daarmee om de mens te bevrijden van zijn angsten en demonen door die terug te brengen tot hun essentie.

Het teken waarbij pluto staat, vertelt wat je ziel in essentie wil.
De mijne staat in maagd. Ik wil dat dienstbaarheid centraal staat in plaats van mensen die gevangen zitten in de materie en de geldmolen.

 

Veel plezier met je schattenkaart!

 

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine!

Auteur: Isabelle Lambrecht

26 reacties

Johan45
Iemand die in de horoscoop gelooft mag meteen 40 punten van zijn IQ aftrekken.
25/02/19 16:21 REAGEER
jansendorien
Daar ben ik het absoluut niet mee eens, heb veel geleerd via studie van mijn horoscoop en ben Vedisch astrologe, ik maak horoscopen op de Indiase manier. www.doriens.com
25/02/19 16:32 REAGEER
Hugoo
Zal ik er ook snel eentje maken? Ik ben Lol astroloog en maak ze op inheemse manier (en helemaal gratis). Ik heb al veel gelachen met mijn horoscoop. Veel.

De onlangs overleden professor emeritus Etienne Vermeersch zei over astrologie: " Wie daarin gelooft moesten ze onmiddellijk vastzetten..."
Daar ben ik het absoluut niet mee eens : Ieder diertje zijn pleziertje...
25/02/19 17:10 REAGEER
Seke
Astrologie ed. zijn occulte, demonische misleidingen waar men zich best verre van weghoudt, voor het zich tegen u keert!
27/02/19 11:17 REAGEER
Brombeerken2019
GELIJK HEB JE, DIT IS INDERDAAD NIETTE GELOVEN..
9/03/19 22:35 REAGEER
gginckels
Als een mens zichzelf gelukkig kan maken met Astrologie dan ben ik helemaal voor. Ik ga dan ook niet vragen om mij het wetenschappelijk studiemateriaal te duiden waarin de link tussen iemands gedrag en levensloop en zijn / haar geboortedatum wordt aangetoond want die zijn er gewoonweg niet. Maar als Dorien daar tussen de 100 en 125 euro per "reading" me kan verdienen dan is het maar aan de naive goedgelovige zielen om daarop in te gaan. Wat moet een mens anders als hij / zij slechts middelbaar en kunstacademie heeft voltooid? Jyotish (Indiase astrologie) leren aan de Internationale academie in Tilburg en daar ok nog eens een All-Round diploma in halen maakt het plaatje compleet.
25/02/19 17:51 REAGEER
Beatrijs49
Zo neerbuigend doen over iemands opleiding. U bent gewoon grof !
24/03/19 19:43 REAGEER
Annabel2
Beste GG en anderen, ik heb niets met horoscopen, ken er ook niet veel van. Maar ik vind het toch spijtig dat u zo weinig respect en acceptatie kunt opbrengen voor mensen die zich bezighouden met zaken die uzelf niet begrijpt en waarmee u het niet eens bent. Schrijven dat deze mensen 40 punten van hun IQ moeten aftrekken en honende opmerkingen over hun studieachtergrond, kom zeg, hebben jullie niets beters te doen dan schimpen, uitlachen, hatelijke reacties geven en denigreren?? En pardon, maar een diploma van een kunstacademie is net zo waardevol als een diploma economische wetenschappen, geneeskunde of scheikunde. Het is klein om uzelf omhoog te steken of te wanen door anderen omlaag te halen. Laat dat gewoon, u bent niet interessant noch menselijk.
25/02/19 22:40 REAGEER
Hugoo
Spijtig dat Etienne Vermeersch er niet meer is. Misschien kon u dan wel met hem in discussie gaan over deze kwestie. In plaats van het persoonlijk te nemen.
26/02/19 10:10 REAGEER
Annabel2
Maar Hugoo toch, zo persoonlijk nemen wat ik schrijf, terwijl ik niet eens voor mezelf spreek, want ik 'doe niet aan horoscopen' en evenmin ben ik afgestudeerd aan de Kunstacademie, maar anders dan u kan ik wel respect opbrengen voor mensen die anders gericht en anders bezig zijn dan ikzelf. Begrijpend lezen ik blijkbaar ook niet uw sterkste zijde. En toevallig heb ik altijd een diep respect en grote sympathie gekoesterd voor de filosoof Etienne Vermeersch, wat niet inhoudt dat ik klakkeloos alles letterlijk ga overnemen wat hij ooit aan uitspraken gedaan heeft. Als grote voorstander van de vrije meningsuiting kan hij onmogelijk gemeend hebben wat hij zei over dat 'vastzetten'. Hij had nu eenmaal een temperamentvolle manier van uitdrukken en dat zal daar wel in te kaderen zijn. Hoe typisch voor uw soort toch om u achter een overleden grote filosoof te verschuilen om te zeggen wat u in eigen naam moeilijk kan beargumenteren. Misschien wat openheid van geest en respect voor andere meningen proberen op te brengen?
26/02/19 11:28 REAGEER
Hugoo
Ach, ach, het is gewoon een citaat van E.V. En zei ik niet dat ik het daarmee ook niet eens was?

Nogmaals: Elk diertje zijn pleziertje.
Maar ook: Wie het schoentje past …

Ik heb niet zo de indruk dat u ook een voorstander bent van de vrije meningsuiting. Blaas u maar niet teveel op !
26/02/19 17:37 REAGEER
Seke
De" overleden grote filosoof" was niet eens in staat het verschil te zien tussen de paterkes en God.en is het dan maar domweg afgestapt!
26/02/19 12:28 REAGEER
Ottobelg
Van het moment dat men geboren is staat de levensloop vast, geen lot of toeval komt hier te sprake, wat moet gebeuren zal gebeuren en dat staat niet in de sterren geschreven, geen "Wat als?" of "Had ik maar!", want het moest zo zijn, geen horoscoop die voorspelt dat een pasgeborene zijn eerste jaar niet zal halen, geen horoscoop die je voorspelt dat je gaat ziek worden of gaat verongelukken, altijd positieve voorspellingen met een bijklankje dat je wel moet oppassen voor ditje of datje, kortom het is altijd wel op iemand van toepassing, steeds win-win.
Er zijn nu eenmaal mensen die voor alles een uitleg of reden nodig hebben om zich goed te voelen of om de schuld van zich af te schuiven. Ik respecteer ieders geloof of overtuiging, zolang ze mijn zieltje maar niet trachten te winnen. Amen
26/02/19 15:47 REAGEER
Hugoo
Wat niemand in de gaten schijnt te hebben is het feit dat sommige individuen schaamteloos misbruik maken van dit forum om snel wat gratis reklame te maken voor eigen winkel ( zie reactie 2). Ongelooflijk dan ook dat die worden verdedigd door zelfverklaarde hoog intelligente personen, die dat niet door hebben en zichzelf alzo, zonder ook dat te beseffen, oeverloos belachelijk maken...
27/02/19 10:11 REAGEER
fredlambrecht
Ik ben het ongeveer eens met Hugo wat betreft het forum dat hier geboden wordt aan zogezegd Paranormaal begaafden, daaronder vallen uiteraard Genezers allerhande, kaartleggers,wichelroede lopers horoscoop verkopers enz... alleen wijs ik niet die zogenaamd begaafden met de vinger,die proberen onkritischte mensen (die vind je in alle lagen van de bevolking) geld afhandig te maken,en hiervoor zijn alle middelen goed. Ik vind dat seniorennet zich hiertoe schaamteloos laat misbruiken. waarom? Het minste wat je kan verwachten is toch dat zij de kritische benadering van het fenomeen
niet enkel zouden overlaten aan de lezers.voor niet ingewijden in deze materie is het moeilijk om objectief te oordelen. Men had kunnen de organisatie Skepp,(een organisatie die trouwens een kleine dertig jaar geleden mede onder impuls van E. Vemeersch werd in het leven geroepen.) vragen een kritisch artikel te publiceren en de beweringen van I. Lambrecht te counteren.Indien zij zo overtuigd is van haar kunnen,raad ik haar aan eens contact op te nemen met Skepp,zij kan een premie van 25.000€ in de wacht slepen indien zij bij een gecontroleerde proef waarvan beiden, Skepp en zijzelf de modaliteiten vastleggen haar "gave" bewijst. In die 30 jaar heeft nog nooit een paranormaal begaafde kwakzalver de premie opgestreken,dat is wel veelzeggend, er zijn natuurlijk de bekende uitvluchten: Geen concentratie, stress omwille van de proef.In de VS. Kan I.L. trouwens nog meer geld verdienen, de vroegere illusionist James Randi looft een premie uit van 1miljoen dollar,ook tot op heden nog nooit uitbetaald.
Wat betreft de horoscoop die altijd en voor eenieder altijd juist is, het volgende: Bertrant Forer deed eind de jaren 40 een onderzoek,hij bezorgde Zijn studenten allen dezelfde horoscoop,liefst 87% bevestigde de juistheid ervan,hallucinant,het experiment werd sedertdien meermaals herhaald met steeds hetzelfde eindresultaat.
Zie ook het experiment van Michel Gauquelin met de geboorte gegevens van Marcel Petiot een oorlogscrimineel. Informatie hieromtrent is te vinden op internet voor zij die zich degelijk willen informeren.
Wat betreft de miraculeuze genezingen kan ik kort zijn blijkbaar kent I.L. niet het placebo effect, of wil ze het niet kennen.Bij het testen van medicijnen worden er dubbel blindproeven gedaan,de zieke personen weten niet of zij het echte medicijn krijgen of
nep,ook de toediener( is niet op de hoogte van welk medicijn hij verschaft; blijkt toch dat ongeveer 40% van de patienten die nep kregen ook verlichting hebben van hun klachten. Dit zou heel goed werken bij subjectieve klachten,want zoals ieder dokter weet zijn 70% van onze klachten van psychosomatische oorsprong.dus invloed uitoefenen op het brein helpt, Voor ziektes als kanker werkt dat natuurlijk niet.Het onderzoek naar het placebo effect kwam in een versnelling toen men gedurende de 2de wereldoorlog de gekwetsten bij gebrek aan morfine een zoutoplossig injecteerde wat de pijn aanzienlijk verminderde.Hoe het placebo effect precies werkt weet men nog niet zo goed,daar wordt nog steeds onderzoek
Naar gedaan, zo werkt wetenschap nu eenmaal. Paranormalen werken met dogma's zonder toetsing van de echte resultaten,altijd juist!
Mag ook ook nog verwijzenj naar de Braziliaans heler:John of god Heeft een fotuin vergaard met zijn zogenaamde operaties,wordt nu aangeklaagd wegens sexueel misbruik van vrouwen.Ook na te lezen op internet.Bij wetenscappelijk onderzoek is het goed "Het scheermes van Ockham te gebruiken" ttz. Indien je bovennatuurlijke
argumenten moet gebruiken om iets te bewijzen is het goed daarnaast de meest eenvoudige hypothese te hanteren om iets te verklaren.
Lambrecht Fred
27/02/19 18:34 REAGEER
Hugoo
Wie nu nog niet overtuigd is kan altijd even googelen naar ''Skepp''.
Succes.
27/02/19 22:09 REAGEER
Seke
Waarom, Fred en Hugo, moeten het altijd diegenen zijn die er niets van afweten , het hoogste woord willen voeren. m.a.w. waarom willen atheïsten altijd over geestelijke dingen hun zegje doen????
28/02/19 11:36 REAGEER
Polb
Mensen die alles verwerpen vind ik al even dom als de mensen die alles aannemen.
Die zogenaamde atheïsten zoals Vermeersch kunnen eigenlijk over dezelfde kam geschoren worden als religieuze fundamentalisten. Wijze filosofen waren eerder agnosten.
De mensen achter de websites zoals skepp zijn daarin net even kortzichtig.

Verdiep je er eens in zou ik zeggen, en deel daarna je ervaringen. In die volgorde, niet omgekeerd.
28/02/19 16:16 REAGEER
fredlambrecht
Ik dacht dat de discussie hier moest gaan over het al of niet bestaan van paranormale gaven en niet over het bestaan van een god.Tot nu toe enkel emotionele reacties en geen enkel feit waarmede mijn betoog ontkracht wordt. I.L. zal zich hier zeker comfortabel bij voelen
Polb zou best leren zich wat accurater uit te drukken, wat bedoeld hij met mensen die alles verwerpen, kan hij me lectuur aan bevelen die
Verwijst naar het feit dat de meeste grote filosofen agnost zijn, bij mijn weten is dat niet het geval.Atheisten wijzen inderdaad het bestaan van een god af maar ze zeggen ook dit niet te kunnen bewijzen,ze zijn dus voor 98% ongelovig terwijl een agnost theoretisch slechts voor 50% Ongelovig is,velen zijn in de praktijk eveneens voor 98% ongelovig.
Ik vraag me af waarom gelovigen zo negatief staan ten aanzien van ongelovigen,zijn ze bang dat hun dogmas zouden wankelen en hun heilig huisje zal instorten.de tijd is gelukkig voorbij, tenminste hier in het westen dat ongelovigen op de brandstapel terecht kwamen.Wat mij betreft gelooft eenieder datgene maar waar hij zich best bij voelt, vrijheid van godsdienst is essentieel
Opdat samenleven goed zou zijn, dat was ook het standpunt van Vermeersch voor wie het welzijn van de mens steeds op de eerste plaats kwam. Er zijn ongeveer 5000 godsdiensten in de wereld , er zijn nog steeds mensen die geloven dat de aarde plat is, dat heeft nu niks te zien met religie maar dat heb je als je met oogkleppen blijft lopen. Ze doen maar.
Om af te sluiten, een moderne en grote filosoof Bertrant Russel overleden in 1970 die wel atheist was zei ooit:Je kunt niet bewijzen dat er geen theepot draait rond de aarde,zij die geloven dat hij er is moeten dat maar bewijzen.
Hiermede heb ik mij enigzins laten meeslepen in een debat over god en religie dat zal niet meer gebeuren gezien dat niet het voorwerp is
Van deze discussie. Ben wel bereid bij eventueel een andere gelegenheid hieromtrent van gedachten te wisselen.
Fred
1/03/19 15:00 REAGEER
Hugoo
Ik durf het haast niet zeggen, maar ik ben dus wel "gelovige". Jawel.

Als fervent aanhanger van de leer van "HET VLIEGEND SPAGHETTI-MONSTER", heb ik zelfs mijn vergiet (het officiele hoofddeksel) al klaar staan voor als ik bisschop word. Of zoiets...

Amen.
1/03/19 16:10 REAGEER
DeKandelaar
Dit zegt GOD YHVH, de Almachtige, tot de natieën en volkeren en stammen der aarde :

Ziet, gij mensenkinderen, gij bevraagt de sterren en de hemellichamen en onderzoekt tijden en gebeurtenissen... en wilt de toekomst weten, IK echter zeg U : Bevraagt niet de sterren noch de sterren-duiders noch de astrologen, maar bevraagt Mij, de Almachtige, de Allerhoogste... en IK zal U antwoorden... en de toekomstige dingen kenbaar maken/openbaren. IK BEN.

Profetisch woord van GOD d.d.d 02.03.2019.
2/03/19 00:23 REAGEER
Hugoo
De nagel op de kop !
Dit is precies wat Het Vliegend Spaghetti-Monster ook altijd zegt, maar dan met heel wat minder tralala...

En correctie: WIJ, de pastafarianen, zeggen niet Amen, maar " RAmen".
Mijn excuses hiervoor.
4/03/19 17:11 REAGEER
Hugoo
Ben gaan ''biechten'' en als ''penitentie'' voor die ''zonde'' mag ik veertien dagen géén pasta, laat staan spaghetti, nuttigen...

RAmen.
5/03/19 10:34 REAGEER
Polb
Grappig hoe er nu met percenten gegooid wordt. Een atheïst is nog steeds iemand die het bestaan van een god afwijst, en een agnost iemand die toegeeft het niet te weten en openstaat voor wat is.
Je moet me maar eens uitleggen hoe een agnost theoretisch voor 50 % en een atheïst 98 % gelovig of ongelovig is.
4/03/19 11:32 REAGEER
Hugoo
Nog iemand?
8/03/19 12:01 REAGEER
Suma Dartson
Deze discussie heeft geen zin. Alle mensen en andere levensvormen op aarde bestaan uit onderling totaal verschillende "individuen". Onze algemene wetenschappelijke kennis staat nog steeds in de kinderschoenen. In de medische wereld bijv. zijn nieuwe ontdekkingen en inzichten over de werking van ons lichaam schering en inslag. Zo ook in de fysica en de wiskunde. Of zoals Shakespeare schreef : There are more things in heaven and earth, Horatio,
Than are dreamt of in your philosophy.
- Hamlet (1.5.167-8), Hamlet to Horatio
20/03/19 10:58 REAGEER

Login Registreer

Isabelle Lambrecht

Healer
Healer
Isabelle Lambrecht is healer en life coach. Als hooggevoelige had zij meer dan 25 jaar last van fibromyalgie en CVS en een leven dat vierkant draaide. Haar ervaringen gebruikt ze nu om anderen te helpen. Haar specialiteit is het wegnemen van je emotionele en fysieke pijnen via healing op afstand en het coachen in alle levensdomeinen als life coach en via workshops www.isahealing.eu.

Meer artikels van Isabelle Lambrecht

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels