Deel via

Op zoek naar de beste beleggerstips?

Tijdens de Week van het Geld vindt traditioneel het grootste beleggingscongres van België plaats. Bijna 1.500 aanwezigen, verdeeld over drie cinemazalen met een waaier aan sprekers uit het vak, dat is de VFB-happening. Een must voor beleggers en voor mensen die belegger willen worden.

Een schat aan beleggersinformatie

cover EBB Happening 2019Nieuwe ideeën opdoen om te beleggen, nieuwe informatie inwinnen en kennis over beleggen vergaren. Dat staat centraal tijdens de Happening van de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB). Elk jaar willen meer mensen wat te weten komen over beleggen, want spaarboekjes brengen niet meer op en voor de zichtrekening mag je al tevreden zijn als je niet moet opleggen.

Wist je dat er eind vorig jaar 336 miljard euro geparkeerd stond op onze bankrekeningen? Als je weet dat dat bedrag zo’n 2,2 procent daalde na de bankkosten en inflatie, brengt een kleine rekensom ons bij maar liefst 6,7 miljard euro dat van die rekeningen verdween. Geen wonder dat mensen op zoek gaan naar alternatieven voor hun geld en daarvoor kan beleggen in aandelen aan goed alternatief zijn.

Wat mag je verwachten?

goossenOp zaterdag 30 maart krijgen beleggers en nieuwe beleggers een massa informatie van verschillende sprekers. Onder andere Veronique Goossens komt langs. Zij is bekend als presentatrice bij KanaalZ en ze maakte intussen de overstap naar Belfius als econome. Met haar macro-economische vooruitzichten loodst ze je door de huidige onzekerheden op de beleggersmarkt.

Drie cinemazalen en de grote conferentiezaal van Kinepolis Antwerpen worden komende zaterdag ingenomen voor de VFB-happening. Behalve Veronique Goossens, komen er nog een reeks andere interessante sprekers langs. Een overzicht.

 • Vincent Van Dessel. CEO van Euronext Brussel, een beursbedrijf dat de voorbije drie jaar een belangrijke groei verwezenlijkte.
 • Francis Kint. CEO van Ter Beke. Hij vertelt over de expansie van Ter Beke richting Polen, Oost-Europa en Groot-Brittannië.
 • Spreker van Total bereidt zich stilletjes voor op een toekomst zonder koolwaterstoffen, maar er is nog een lange weg af te leggen. Ondertussen genereert de groep belangrijke cash-flows uit olie.
 • Spreker van Texaf. Die zal het hebben over de grote plannen van Texaf in Kinshasa.
 • Onno Van De Stolpe van Galapagos. Tien jaar geleden schommelde de aandelenkoers van het bedrijf rond 5 à 6 euro. Vandaag is dat 90 euro. Galapagos ontwikkelt geneesmiddelen tegen reuma, tegen 2020 komt er een nieuw medicijn op de markt.
 • Jan Suykens van Ackermans & van Haaren, een stabiele groep die bestaat uit bagger- en bouwwerken met CFE en DEME, private banking met Bank Delen en Bank van Breda, vastgoed Leasinvest en Extensa en Sipef.
 • Spreker van Miko. Recent kwam er een vestiging in Indonesië. Wat zijn de volgende investeringsprojecten?
 • Rudi Taelemans van Vastned Retail Belgium. Een grote speler op de winkelvastgoedmarkt.
 • Pierre De Muelenaere van EVS. De man die het tij bij EVS deed keren vertelt over zijn aanpak en toekomstvisie.
 • Spreker van VGP. Vandaag aanwezig in elf landen.
 • Spreker van Solvay. Hij zal het hebben over de interne groei van Solvay. De groeiverwachtingen voor speciale polymeren en compositietechnologieën blijven hoog.
 • Koen De Leus, hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis. Hij sluit het programma af en zal het hebben over de opmars van China en technologie. Hij legt uit hoe je er als belegger op kan inspelen.

Behalve de lezingen, staan er acht workshops op het programma en er is ook een beurs met vijftig standhouders waar je zelf het gesprek kan aangaan met de ceo, cfo of investor relations van een beursgenoteerd bedrijf. Die kans krijgt je niet vaak. Want praat het niet wat vlotter bij een kopje koffie of een aperitiefje?

Tip: Breng vrienden of familie mee
Je merkt het: er is veel meer te beleven dan je op je eentje kan doen. Als je vrienden of familieleden meebrengt, kan je achteraf de informatie delen. Er zijn trouwens speciale tarieven voor groepen.

Info en inschrijven: www.vfb.be

 

Niets missen van SeniorenNet? Volg ons op Facebook en schrijf je gratis in voor onze digitale nieuwsbrief, SenNet Magazine!

Auteur: VFB

3 reacties

Hugoo
Veronique Goossens was fantastisch als journaliste, presentatrice en schrijfster (De Geldmakers). Zéér kritisch en keihard voor de bank-wereld.
Plots lijkt ze echter van kamp veranderd. Ze bekleedt nu een hoge functie bij een Franse grootbank met Belgische roots.
"Weg-gekocht" ?
Mijn hart bloedt als uitgerekend zij ons nu gaat proberen te overtuigen ons spaargeld te gaan beleggen, zodat de banken meer winst kunnen maken...
25/03/19 17:18 REAGEER
DGBel
Als je wel iets ziet in het beleggen in aandelen, maar je durft er niet goed in je eentje aan te beginnen, is een beleggersclub misschien een aantrekkelijk alternatief.
Wij zijn een kleine beleggersclub die in de loop der jaren een solide portefeuille heeft opgebouwd. Wij tellen op dit moment 6 leden, maar er mogen er nog enkele bijkomen.
Als je lid zou willen worden, betaal je een intredesom die gebaseerd is op de waarde van de portefeuille van de club op dat moment, gedeeld door het aantal leden, en verder een maandelijkse inleg van € 50,-.
Wij komen maximum één keer per maand bij elkaar om de gang van zaken te bespreken en verder houden wij contact via e-mail en WhatsApp.
Alle beslissingen worden op democratische wijze genomen.
Voor wie hierin is geïnteresseerd en woont in de wijde omgeving van Roeselare, kan contact opnemen via beleggers@mail.be om eens vrijblijvend te komen kennismaken.
26/03/19 09:35 REAGEER
Hugoo
Zouden jullie niet beter gaan knikkeren ?
26/03/19 21:19 REAGEER

Login Registreer

VFB

Vlaamse Federatie van Beleggers
Vlaamse Federatie van Beleggers
De Vlaamse Federatie van Beleggers vzw is een non-profit organisatie die individuele beleggers en beleggingsclubs op een onafhankelijke manier informeert over het beheer van financiële activa. De communicatie, informatie en vorming focust voornamelijk op aandelen. Meer info vind je op www.vfb.be

Meer artikels van VFB

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels