Deel via

7 niet te missen uitstapjes met de kleinkinderen tijdens de paasvakantie

Twee hele weken vakantie, dat betekent: véél tijd voor leuke uitstapjes met de kleinkinderen bij het eerste lentezonnetje. Nog geen plannen? Geen zorgen, Vlieg heeft meer dan genoeg tips om de bende kleinkinderen een hele paasvakantie te entertainen.

Wat zou Pasen zijn zonder een paaseierenraap?

Met Pasen moeten er eieren geraapt worden, dat spreekt voor zich (en liefst de chocolade variant). Zelf geen tuin, of vergeten naar de winkel te gaan? Geen probleem, want er zijn in deze periode ongewoon veel openbare zoektochten naar paaseieren.

springtijSpringtij, cultuurfestival voor kinderen

Aan de zee valt altijd wat te beleven, en tijdens de paasvakantie krijgen jullie er nog Springtij bovenop! Op het programma? Een waaier aan workshops, theater, dans en uitdagende doe-expo’s.
(Foto (c) mu-zee-um)

HOPLA!, een gratis circusfestival

Circusfiguren bengelen tussen de spitsen van een kerktoren, vreemde figuren lopen over waterfonteinen op een stadsplein of voeren gewoon op straat duizelingwekkende acts op. Dat moet HOPLA! zijn, het (gratis!) circusfestival met Brussel als decor.

Kom op adem tijdens de Week van de Provinciedomeinen

Drieënvijftig provinciedomeinen telt ons land, en ze zijn allemaal even plezant voor een dagje uitgelaten plezier buitenshuis. Kom tijdens de Week van de Provinciedomeinen, van 14 tot 22 april, naar buiten voor extra avontuurlijke activiteiten: hoogteparcours, bijenwandelingen, huifkartochten en fluisterboten.

eftelingVoorstellingen om van te smullen

Al die chocolade beu? Laaf je dan aan Spekken, het smakelijke familiefestival in Gent met elke dag kindertheater om van te smullen. Voor de dromers is er ook een musical van de Efteling aan zee, (klein)kinderen vanaf 9 jaar zijn welkom in hetpaleis (Antwerpen) voor het bijzondere verhaal van Dounia B. (Foto (c) Efteling Aan Zee)

Eitjes in het museum

In de vakantie kan je in heel wat musea terecht voor creatieve workshops. Zo kunnen jullie paasbroden en -koekjes bakken in het Bakkerijmuseum in Veurne of een creatieve stage volgen in Kanal-Centre Pompidou (Brussel). Het Huis van Alijn in Gent geeft dan weer antwoord op al je paasvragen.

Sommige musea organiseren ook een paaseierenraap met uitwijkmogelijkheden naar het museum zelf. Wat dacht je van eitjes rapen in de tuinen van Z33 (Hasselt) of in het Gezellemuseum (Brugge)?

paasfestivalVier Pasen in Bokrijk

Tijdens de paasvakantie beleef je het Openluchtmuseum op z’n paasbest! Bezoek de jonge dieren, laat je gaan met oude volksspelen in de vernieuwde speelschuur of waag je aan een spelletje eierenrollen of mastklimmen. Op paaszondag en paasmaandag vier je samen met de bokrijkacteurs Pasen zoals dat honderd jaar geleden gebeurde. (Foto (c) Paasfestival)

 

Met dank aan
UIV-btn_tips-260x63

 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels