Deel via

Beter dan een tournée générale: ontdek deze unieke brouwerijtour

Goesting om een écht Antwerps icoon beter te leren kennen? Ontdek in de Stadsbrouwerij alles over Antwerpen als bierstad, de Belgische bieren en het complete brouwproces. Zet je lippen aan een De Koninck, Wild Jo en Tripel d’Anvers. Ga lekker shoppen of eten bij de verschillende smaakmakers op de site van de brouwerij. Klinkt als een goed gevulde en leuke daguitstap die zéker de moeite waard is.

Bruisende stadsbrouwerij

dkSinds 1833 worden de bieren van De Koninck gebrouwen aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Zo is Stadsbrouwerij De Koninck de enige actieve brouwerij in de Antwerpse binnenstad. De Antwerpse brouwmeester Dennis De Potter staat al meer dan 25 jaar aan de roerstok en zorgt er samen met meesterbrouwer Sven Dekleermaeker en hun gepassioneerd team voor dat de De Koninck bieren in perfecte omstandigheden en met de beste ingrediënten gebrouwen worden.

De Koninck brengt de smaak van 't Stad in één flesje.De Stadsbrouwerij is best fier op haar nauwe link met de stad Antwerpen en dat merk je. De Koninck brengt de smaak van ’t Stad: van ruige dokken en volle terrasjes, van bakfietsen en zomeravonden aan de Schelde. Heel de stad Antwerpen vervat in één flesje. Naast De Koninck, pruttelen ook speciaalbieren Tripel d’Anvers en Wild Jo in de ketel.

Een vat vol ervaringen

De afgelopen jaren heeft de brouwsite een grondige metamorfose ondergaan. Naast brouwen, was het ook een intensieve tijd van verbouwen. Er werd volop getimmerd en gemetseld om zo ruimte te bieden voor nieuwe projecten. In het najaar van 2015 opende de vernieuwde stadsbrouwerij zijn deuren en ondertussen verwelkomde de brouwerij al bijna 300.000 bezoekers. En wie dacht dat enkel Antwerpenaren trots zijn op ‘hun brouwerij’, is eraan voor de moeite. Toeristen van over de hele wereld vinden hun weg naar Stadsbrouwerij De Koninck. De top tien wordt aangevuld met Nederland, gevolgd door de UK, de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland.

Goesting om een écht Antwerps icoon beter te leren kennen?

De Koninck geeft een rondje, of liever nog: een rondleiding. En niet zomaar één: het wordt leerzaam, boeiend maar vooral ook heel plezant. Je beleeft er meer dan de geneugten van het eigenzinnige De Koninck bier. Bij aankomst kan je trouwens meteen al een Bolleke De Koninck degusteren.

Na de Konincklijke rondleiding is er natuurlijk ook tijd om te proeven van de bieren.dk2Tijdens dit 75 tot 90 minuten durende bezoek wordt jong en oud ondergedompeld in een Konincklijke wereld. Zo loop je via een 4 meter hoge passerelle dwars door de brouwzaal – waar je aan de zelftapwand je eigen Tripel d’Anvers tapt - en voel je de dynamiek van de stadsbrouwerij. Voor slechts 14 euro kom je in verschillende themaruimtes alles te weten over Antwerpen als bierstad, de Belgische bieren en het complete brouwproces. Tal van interactieve middelen en audiovisuele effecten zorgen voor een 360° totaalervaring en nadien is er tijd om te proeven van de bieren.

10 exporuimtes 

De tien exporuimtes die je op eigen tempo kan bezoeken, al dan niet begeleid met een audiokit (Duits, Engels of Frans):

1. Welkom in Antwerpen

Hier word je als bezoeker door verschillende typische Antwerpenaren verwelkomd: de havenarbeider, diamantair, fashionista. Ze vertellen je wat Antwerpen voor hen betekent en over hun liefde voor 't Stad.

2. Café Historie

Deze ruimte toont je de sfeer van een typisch Antwerps straatbeeld. Op een groot scherm, geprojecteerd via een caféraam, krijg je 180 jaar Antwerpse geschiedenis.

3. Handjes-kamer

Je ontdekt alles rond de symboliek van ‘de hand’ en je kan ook zelf je handdruk achterlaten.

4. Bollekes-ruimte

Je komt midden van een Bollekesglas te staan waar er een geanimeerde film met Ray Cokes je de unieke typische Belgische bierglascultuur belicht.

dk35. De virtuele brouwzaal

Je komt via filmpjes in koperen ketels alles te weten over het complexe brouwproces.

6. De virtuele bottelarij

Je wordt meegezogen in de dynamiek van een moderne bottelarij.

7. De besteldienst

Achter het stuur van een authentieke bestelwagen maak je een virtueel tochtje door Antwerpen.

8. De Plaisante Hof

De Plaisante Hof is het café waar het allemaal begon. Je komt binnen in een bruin café en je ontmoet via grote portretschermen de vroegere eigenaars van de brouwerij die in gesprek treden met elkaar. Michel Moortgat toost als huidige directeur op een fantastische toekomst vanuit zijn kader.

9. De loopbrug

Via een 4 meter hoge loopbrug kom je in de brouwzaal die je een uniek zicht geeft op het dynamische hart van de nog steeds actieve brouwerij. Je krijgt daar informatie over wat er zich in de brouwketel afspeelt én aan de zelftapwand tap je je eigen Tripel d’Anvers.

10. Kamer van De Koninck

Hier sluit je de wandeling af met een serie beelden die de historische hoogtepunten nog eens in de kijker zetten.

Nadien kan je terecht in de bar voor een perfect getapt Bolleke of kan je wat snuisteren in de shop. Wist je trouwens dat Tripel d’Anvers het best verkochte shop item is? Toeristen houden van het blonde speciaal bier en het bijhorende glas waar de skyline van Antwerpen op prijkt. Bezoekers uit meer dan 100 verschillende landen kwamen ondertussen de brouwerij al bezoeken. 

Bezoek Stadsbrouwerij De Koninck

Goesting gekregen in de plezantste tour van 't Stad?

Tickets (16-64 jaar) kosten 14 euro. Ben je 65+? Dan betaal je slechts 12 euro.

Meer info over de tarieven.

Ontdek de interactieve brouwerijtour en bestel je tickets

brouwerijKlik rechts bovenaan op het icoontje om je tickets te bestellen. Bij elke online booking krijg je een gratis attentie!


Openingsuren:
Alle dagen, behalve maandag, open van 10 uur tot 18 uur, met 16u30 als laatste toegangsuur. 
Elke zaterdag tot 20u (laatste toegang & ticket om 18u30)

Mechelsesteenweg 291
2018 Antwerpen
T: +32 3 866 96 90

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels